Mjesečni Horoskop

SVIBANJ 2022. Veliki horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Na osjećajnom planu stvari se neće uvijek odvijati u skladu s vašim očekivanjima, što će vam predstavljati izvor frustracija. Ne pokušavajte ništa na silu ubrzati i pokažite više spremnosti na dogovor. Venera će do 28.5. boraviti u vama nesklonom Ovnu, što će iznijeti na površinu dugo potisnute probleme. Ako ste u prošlosti partneru prešutjeli neke stvari zbog želje za mirom, ovog će mjeseca sve što ste potisnuli izaći na vidjelo pa ćete se htjeli vi to ili ne, morati uhvatiti u koštac s nagomilanim problema. Dodatne probleme stvarat će vam kretanje retrogradnog Merkura kroz vaše dvanaesto polje, zbog kojeg nećete imati dovoljno hrabrosti za donošenje važnih odluka pa ćete se na kraju složiti s partnerovim prijedlogom rješenja problema, iako ćete duboko u sebi njime biti nezadovoljni.

Vaša će glavna ovomjesečna lekcija biti da pokušate biti iskreniji i otvorenije iskazujete svoje osjećaje. Dani nakon 29.5. kada Venera ulazi u vama skloni znak Bika, bit će povoljni za vođenje važnih razgovora i donošenja odluka vezanih za budućnost vaše veze. Planeti će vas ohrabriti da budete iskreniji i omogućiti vam se da lakše i jasnije izražavate riječima. No nakon 22. svibnja ponovno ćete se povući u sebe, što bi partner mogao protumačiti kao znak da niste spremni raditi na vašem odnosu.

Samci rođeni u ovom znaku bit će srdačni i prijateljski raspoloženi. No čim osjete da im se netko pokušava približiti, podići će štit kojim će se pokušati zaštititi od razočaranja. Još će vam biti svježe rane od prethodnog lošeg ljubavnog iskustva pa je vjerojatno i bolje da ne srljate u novu vezu. No zanimljivo je da će vam naklonjeni Mars otvoriti put ka ljubavnoj vezi na društvenim mrežama koje će biti posebno lijepe i strastvene, osobito potkraj mjeseca.

SEKS

Zbog umora nećete pokazivati previše zanimanja za seks. Umjesto u klinču s partnerom, svoje ćete potrebe radije zadovoljavati samostalno, no pazite da vas nedostatak intimnosti ne udalji od partnera.

POSAO

Obratite pozornost na svaki zadatak i čuvajte se pogrešaka. Nemojte se dovesti u situaciju da vas šef mora ukoriti ili kazniti. Nezaposlenima se u potkraj mjeseca smiješi dobra poslovna prilika.

Tijekom svibnja poslovi se neće odvijati uhodanim tempom, a teškoće će vam zadavati i problemi s koncentracijom. Čuvajte se pogrešaka i krivih zaključaka. Sve do 23. 5.  nemojte donositi nikakve bitne odluke. Retrogradni Merkurov boravak u Blizancima nepovoljno će utjecati na vašu sposobnost zaključivanja pa biste zbog nesmotrenosti i brzopletosti mogli uraditi nešto što će vam ići na štetu. Oslonite se na pomoć kolege kojem vjerujete i ne oklijevajte potražiti savjet stručnjaka. Često ćete se žaliti na umor i nisku energiju koja će se odraziti na vaš radni učinak. Stoga se nemojte začuditi ako vas šef pozove na razgovor i upozori da biste trebali malo više zapeti na poslu. Ozbiljno ćete shvatiti njegovu kritiku pa ćete ostajati dulje u uredu ili nositi dio zadataka sa sobom kući kako biste izbjegli gomilanje zaostataka.

Nakon 24. svibnja lakše ćete se nositi sa zahtjevima posla. Jasnije ćete razmišljati i imati mnogo više ideja o unaprjeđenju poslovanja, a nadređenima će se posebno svidjeti što ćete aktivno sudjelovati na sastancima i iznositi sjajne prijedloge. Učenici i studenti će položiti težak ispit i ispraviti loše ocjene, a neki će ostvariti značajan uspjeh na natjecanju iz matematike ili fizike.

Rakovi koji su u potrazi za poslom, doznat će za radno mjesto vezano za turizam ili ugostiteljstvo. Iako će biti riječ o sezonskom poslu, dobra plaća i osigurana hrana i smještaj učinit će vam se primamljivima pa ćete prihvatiti ponudu.

NOVAC

Možda nećete imati puno novca, no znat ćete s njim raspolagati. Bit ćete štedljivi pa ćete racionalizirati troškove i izvući se iz dugova. Uspjet ćete podmiriti nenaplaćene račune ili kazne.

ZDRAVLJE

Zdravlje će vam biti osjetljivo pa bi bilo pametno da obavite sistematski liječnički pregled i napravite krvne pretrage. Nastojte se što više odmarati i ne izlažite se prevelikim naporima.

Planetarni utjecaji pozivaju na potrebu za mirnijim načinom života. Nećete biti u naponu energije, a osim što ćete često biti umorni i pospani, probleme bi vam mogla zadavati i sklonost nezgodama i padovima ili trovanju hranom. Neki od vas zbog tegoba vezanih za oslabljen imunitet češće će posjećivati liječnike. No dobro je da obavite krvne pretrage kako biste na vrijeme doznali u kakvom vam je organizam stanju i što sve morate poduzeti kako biste unaprijedili svoju zdravstvenu situaciju.

OBITELJ

Osjećat ćete da vas bližnji iskorištavaju i uzimaju zdravo za gotovo, no unatoč tome bit ćete spremni sve uraditi za njih. Nikakva vam žrtva neće biti preteška kad je riječ o ljudima do kojih vam je stalo.

SAVJET

Nemojte se povlačiti u sebe u teškim situacijama. Osjećat ćete se mnogo bolje ako s nekim podijelite ono što vas tišti. Osim toga, iskrena komunikacija bit će neminovna za održavanje sklada u intimnim odnosima.
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Tijekom svibnja često ćete se osjećati osamljenima i neshvaćenima. Morat ćete uložiti više truda i pokazati spremnost na kompromis ako želite ostvariti emocionalno zadovoljstvo.

Početkom mjeseca intenzivni sukobi s partnerom unijet će nemir u vašu vezu. Oboje ćete biti tvrdoglavi i nespremni na ustupke pa će okršaji biti žestoki i potrajat će dulje nego što bi trebali. Umjesto da se suočite s nagomilanim problemima, zatrpat ćete se poslovnim obavezama kako ne biste mislili na ljubavne brige, no to će biti dvosjekli mač. Partner će vašu zauzetost protumačiti kao znak da vam nije važan i da niste spremni raditi na vašoj vezi pa ćete se još više udaljiti jedno od drugog. Iako ćete se osjećati loše zbog nastale situacije, bit ćete suviše ponosni da biste prvi pružili ruku pomirenja, pa će ovog mjeseca dosta toga ovisiti o vašem partneru i njegovoj spremnosti da započne razgovor kojim biste spasili vezu. U razdoblju nakon 21. svibnja shvatit ćete da morate promijeniti prioritete. Nećete više biti zadovoljni s ovakvom situacijom, stoga ćete uraditi sve što možete kako biste izgladili nesporazume s partnerom. Iako neće biti lako, uz malo više truda i volje s obje strane, vratit ćete vašu vezu na pravi put.

Ako ste samac, mogli biste se zaljubiti u nekoga s kim poslovno surađujete. Bit ćete rastrgani između svojih osjećaja i straha od gubitka dobre reputacije. Osim toga, nećete biti sigurni vidi li druga strana u vama išta više od kolege ili prijatelja, no potkraj mjeseca dobit ćete odgovore na vaša pitanja. Nakon toga znat ćete što vam je činiti.

SEKS

S partnerom ćete se dobro slagati jedino u krevetu. Oboje ćete biti pohotni i strastveni pa ćete u seksu davati svoj maksimum, a nerijetko ćete sukobe i svađe rješavati upravo u postelji.

POSAO

Neslaganje s okolinom prouzrokovat će vam mnogo problema. Morat ćete pokazati više spremnosti na kompromis i češće podilaziti suradnicima ako želite ostvariti uspjeh. Suzdržite se od brzopletih odluka.

Nećete se zadovoljavati s polovičnim rješenjima. Ako niste zadovoljni na sadašnjem poslu ili smatrate da niste dovoljno cijenjeni, počet ćete ozbiljno razmatrati druge mogućnosti na što će vas potaknuti retrogradni Merkur. Vaši će poslovni apetiti biti veliki pa ćete biti spremni uraditi sve što je potrebno kako biste se približili k zacrtanim ciljevima. Za neke će to značiti odrađivanje prekovremenih sati kojima će šefu dokazati da su ozbiljni radnici, dok će za neke to biti prelazak u konkurentsku firmu. Ipak, prije nego što se odvažite na tako velik podvig, dobro razmislite je li to uistinu najbolja opcija za vas. Nemojte se povoditi samo za postizanjem bolje reputacije, već uzmite u obzir i financijski aspekt. U danima nakon 24. svibnja Merkur će boraviti u Biku, što će staviti naglasak na međuljudske odnose. Porast će vam obaveze vezane za poslovne partnere, a radni dani nerijetko će biti obilježeni boravkom na terenu i poslovnim ručkovima ili domjencima.

Zbog prirode posla često ćete morati pristajati na kompromise, čime nećete biti oduševljeni, no bit ćete dovoljno pronicljivi da shvatite kako je to najbolje rješenje ne samo za cjelokupno poslovanje, već i za vas. Jednom kad svoj ego stavite po strani, postići ćete uspjeh.

Položaj planeta u vašem osmom polju usmjerit će vam pozornost na rješavanje problema vezanih za mirovinsko ili zdravstveno osiguranje. Neki će unovčiti štednju ili osiguranje, dok će drugi rješavati papirologiju vezanu za podizanje bankovnog kredita ili odobravanje leasinga za automobil koji planiraju kupiti.

NOVAC

Ne ulazite u rizična ulaganja. Iako ćete nastojati nekako doći do dodatnog novca, nepromišljenim ulaganjima više ćete izgubiti nego dobiti. Igrajte na sigurno i ništa ne prepuštajte slučaju.

ZDRAVLJE

Sve do 24. 5. osjećat ćete se sjajno. Bit ćete u top formi i izdržljivi, no nakon tog datuma vaša vitalnost je u opadanju. Razmislite o odvikavanju od pušenja ili započnite dijetu kojom ćete dovesti liniju u red.

Najbolje ćete se osjećati do 24.5. kada će vam Mars davati mnogo pozitivne energije. Taj će vam planet pomoći da lakše podnosite stresne situacije, a dani su sjajni za tjelovježbu jer ćete brzo gubiti kilograme, Nakon tog datuma ne ignorirajte neugodne simptome bolesti i na vrijeme potražite liječničku pomoć. Nemojte si sami postavljati dijagnoze nego se obratite stručnjaku koji će znati o čemu se radi i kako može doći do oporavka. Žene će biti sklone problemima s reproduktivnim organima pa bi bilo dobro da posjete ginekologa.  

OBITELJ

S bližnjima nećete biti u dobrim odnosima. Između vas ispriječit će se brojna neslaganja o nekim važnim temama, a glavni kamen spoticanja bit će njihovo neodobravanje vaših životnih odluka.

SAVJET

Pametnije birajte bitke koje želite voditi. Neki sukobi neće imati nikakvog smisla, osim da dokažete drugoj strani da ste u pravu, no konačna šteta bit će znatno veća od ostvarene koristi.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Tijekom prve polovine mjeseca izvjestan je jak utjecaj drugih ljudi na vaš ljubavni život s kojim ćete dosta dobro izlaziti nakraj. No nećete se moći riješiti ljubomore i pretjeranog straha od suparnika. Ponekad ćete vidjeti problem ondje gdje ga nema, povlačiti se u sebe i onemogućavati partnera da vam se približi. Sumnjat ćete, a tvrdoglavo ćete to čuvati u sebi, očekujući od suprotne strane da pogađa vaše želje. Mars u vašem znaku stavit će na kušnju vaše strpljenje, samopouzdanje i osjećajnu izdržljivost. Bit će vam dovoljan i najmanji povod da promijenite raspoloženje, postanete drski i netolerantni. Povećana je mogućnost bračnih razmirica. Suprotna strana mogla bi vas uvrijediti svojim ponašanjem, a pritom nećete biti svjesni koliko ste vi nju ranili. Čuvajte se grubosti i unesite više samokontrole u svoje ponašanje. 

U mnogočemu će vas spašavati vladavina Bika do 21.5. pa će vam planeti vratiti dobru komunikaciju s partnerom zbog čega ćete oboje biti veseli i često se smijati. Zajedničke kave na vašoj terasi ili dnevnom boravku, bit će vam omiljena zanimacija. Prva polovina mjeseca definitivno vam donosi bolje ljubavne dane. Iako će biti povremenih trzavica, one neće narušiti bračni sklad ili sklad vaše ljubavne veze. Slobodne Ribe intenzivirat će izlaske i spontanije se upuštati u flert. Uživat ćete u igri osvajanja, a udvarača vam neće nedostajati. Novu simpatiju mogli biste upoznati u svom susjedstvu ili u kafiću u kojem se rado okupljate sa svojim društvom. Baš bi vas prijatelji mogli upoznati s nekim vrlo zanimljivim s kojim ćete se odmah uskladiti. Sve češće ćete se viđati pa je nova veza na pomolu! No pazite na dane od 22.5. kad ćete nekim postupcima poljuljati stabilnost svoje veze ili braka.

SEKS

Umor i nezainteresiranost za seks rezultirat će gubitkom intimnosti u vezi. Pokušajte probuditi nježnost inzistiranjem na zajedničkim trenucima u krevetu i počnite iskrenije razgovarati s partnerom.

POSAO

Suradnja s obitelji doći će u pitanje zbog neslaganja oko poslovnih ciljeva. U problemima će se naći i svi oni koji posluju s nekretninama ili se bave građevinom pa im se savjetuje oprez prilikom ulaska u nove projekte.

Planeti u prvi plan izbacuju nekoliko mogućnosti koje vas očekuju u profesionalnom životu. Vidljiva je vaša borba za što bolji poslovni status, odnosno očuvanje pozicija koje su vam nekada osiguravale moć ili predvidivu budućnost. S druge strane, izvjestan je nesklad u suradnji s pretpostavljenima, vaš bunt i opiranje nekim promjenama, naredbama i novim okolnostima. Mogli biste dobiti novog šefa koji vam neće ulijevati povjerenje. Neki od vas ozbiljno će početi razmišljati o promjeni radnog mjesta. Smatrat ćete da ne možete izdržati postojeći pritisak i stres, ali u posljednji tren mijenjat ćete mišljenje. Pomoć i potpora stizat će od ljudi koji vas vole i koje vi simpatizirate, bilo da je posrijedi prijatelj ili kolega s posla.

Njihovo iskustvo, intuicija i razumijevanje vaših problema, raspršit će sve vaše stresove i probleme. Najbolje ćete poslovati do 21. svibnja. Očekuje vas intenzivan poslovni ritam koji vas neće umarati, čak štoviše, sviđat će vam se poslovna akcija. Mogli biste češće ići na putovanja ili terenski rad. Osobito uspješni bit će svi kojima se posao sastoji od komuniciranja i rada sa strankama. Bit ćete snalažljivi i vješti na riječima, a maštoviti će biti i pisci te svi kojima su umjetnost i kreativnost sastavni dio posla. Druga polovina mjeseca donosi zastoje. Zbog retrogradnog Merkura opast će vam radni elan pa ćete se pomalo osjećati umornima. Bit ćete skloniji pogreškama pa pazite ako radite s novcem ili brojkama, kako bi šteta i propusta  bilo što manje. 

NOVAC

Kad je riječ o novcu, igrajte na sigurno. Ne nasjedajte na obećanja o brzoj i lakoj zaradi i ne upuštajte se u projekte ili ulaganja za koje niste sigurni da su potpuno u skladu sa zakonom.

ZDRAVLJE

Oslabljen imunitet pogodovat će razvoju tegoba pa bi bilo mudro da se pravovremeno opskrbite vitaminima. Obavljanje sistematskog pregleda dat će vam dobar uvid u zdravstvenu situaciju.

Planeti u Blizancima bit će glavni krivci što ćete se često žaliti na umor. Prehlada ili viroza mogla bi vas zadržati u krevetu, a neki će zbog simptoma koji se ne povlače biti primorani zatražiti liječničku pomoć. Ipak, budete li discipliniran i poslušan bolesnik, brzo ćete se oporaviti. Ako već dugo niste obavili sistematski pregled, bilo bi dobro da ga zakažete ovog mjeseca. Krvne pretrage mogle bi pokazati probleme s povišenim šećerom ili kolesterolom.

OBITELJ

Obiteljski odnosi neće biti skladni. Bližnji će vam zamjerati zaokupljenost poslom i obavezama te neće pokazivati razumijevanje za vaše probleme. Potkraj mjeseca izgledne su svađe i netrpeljivosti.

SAVJET

Ne gubite vrijeme na nevažne detalje. Pazite da zbog inzistiranja na sitnicama ne izgubite uvid u široku sliku. Uvažite savjete ljudi koji vam žele dobro i ne uzvraćajte na svaku kritiku napadom.