Mjesečni Horoskop

SVIBANJ 2022. Veliki horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Pred vama je iznimno lijep i romantičan mjesec u kojem će se ostvariti neke od vaših najskrivenijih želja. Venera će skoro čitavog svibnja boraviti u vašem znaku, a njezin će vas utjecaj proljepšati i pobrinuti se da se osjećate ugodno u svojoj koži. Bit ćete željni pažnje i nježnosti, a u isto vrijeme zavodljivi i koketni pa vam neće biti problem zavesti onoga tko vam se sviđa. Mnogo ćete izlaziti s prijateljima i obilaziti razne društvene događaje koji će biti sjajna prilika da steknete nova poznanstva, a zanimljive ćete ljude upoznavati i na izletima ili putovanjima. Netko će vas se snažno dojmiti pa ćete se potruditi zavesti ga, što će vam i poći za rukom. Osvojit ćete ga kombinacijom šarma i ljupkosti te snažne seksualne karizme koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Veze započete u ovom razdoblju, bit će građene na čvrstim temeljima pa će vas s odabranikom osim privlačnosti i intenzivnih emocija povezivati i zajednički ciljevi i planovi za budućnost.

Parovi koji su dugo zajedno uspjet će suzbiti monotoniju u vezi. Mnogo ćete izlaziti zajedno i baviti se zabavnim aktivnostima koja će unijeti dozu osvježenja u vašu ljubavnu vezu. Bit ćete zadovoljni vašim odnosom u toj mjeri da ćete voljenom spontano predložiti brak ili zajednički život. Nećete previše razmišljati nego ćete se voditi za instinktima, a oni će vam ovog mjeseca govoriti da je vrijeme da vašu vezu dovedete na višu razinu. Neki će parovi shvatiti da su spremni na proširenje obitelji pa će početi intenzivno raditi na trudnoći. U danima nakon 29.5. sjajno je vrijeme za rješavanje stambenog pitanja.

SEKS

Seksualni život ovog će mjeseca biti sjajan. Partneru ćete rado ispunjavati sve maštarije, a budući da ćete oboje biti spremni na eksperimentiranje, očekuju vas nezaboravni trenuci u krevetu.

POSAO

Postizat ćete uspjeh u svim poslovima koji iziskuju intelektualni angažman. Bavite li se turizmom, bit ćete zadovoljni predsezonom koja će vam donijeti povećano zanimanje gostiju te dobru zaradu.

Pred vama je plodonosan mjesec u kojem ćete ostvariti neke svoje dugoročne planove i ambicije. Bit ćete puni samopouzdanja i vjere u sebe, što će se u kombinaciji s upornošću i zalaganjem pokazati ključnim za ostvarenje uspjeha.

Mars koji će potkraj svibnja boraviti u vašem znaku, neće vam dopustiti da se zadovoljite s prosječnim rezultatima. Stalno ćete težiti za nečim višim i boljim, a želja za uspjehom motivirat će vas da se pojačano trudite oko posla. S nekim ćete kolegama imati rivalski odnos, no zdrava konkurencija poticat će vas da u svemu dajete svoj maksimum i na kraju vam pomoći da dosegnete zacrtane ciljeve. Nadate li se promaknuću ili povišici, ovog će vam mjeseca konačno biti odobreni, a oni koji su zaposleni na određeno vrijeme mogli bi biti primljeni za stalno. Pogodno je vrijeme za osamostaljenje ili pokretanje dodatnog posla koji će vam pružiti dobar izvor zarade. S obzirom na to da će vam životni troškovi ovog mjeseca biti povećani, dobro će vam doći nešto dodatnog novca. Iako će Merkur biti retrogradan do 23.5. i unijeti prolazne zastoje, vi ćete sve zapreke svladati.

Uživat ćete Merkurovu potporu u Blizancima pa je to razdoblje sjajno za učenje i polaganje ispita, kao i za pisanje diplomskog rada. Neki će donijeti odluku o nastavku školovanja na jesen, svjesni da je to najbolje ulaganje u budućnost. U razdoblju nakon 24. svibnja uložite dodatne napore u posao, a osobito ako se bavite poduzetništvom ili ste vlasnik svog obrta. Mudro osmišljen marketing i oglašavanje na društvenim medijima povećat će zanimanje klijenata i kupaca za vaše usluge, a dobre kritike zadovoljnih mušterija bit će vam najbolja reklama.

NOVAC

Financijske će vam se prilike u svibnju značajno poboljšati. Iako ćete imati povećane životne troškove, pametno ćete raspolagati s novcem pa biste na kraju mjeseca mogli čak ostvariti malu ušteđevinu.

ZDRAVLJE

Bit ćete cijeli mjesec relativno dobra zdravlja, no u ničemu ne valja pretjerivati. Ako ste se odlučili za tjelovježbu ili dijetom skinuti kilograme, nemojte pretjerivati kako ne biste previše smršavjeli.

Sunce koje će se nalaziti u vašem znaku, bit će zaslužno za vašu vitalnost i energiju, no ne treba zaboraviti utjecaj nepovoljnog Marsa pa svakako živite što mirnije i urednije. Ne zaboravite na važnost zdravog, kaloričnog doručka, a u meni uvedite što više svježeg voća i povrća jer će vam dobro doći vitamini i minerali. Bavite li se intenzivno sportom, pričuvajte se ozljeda. Najbolje ćete se osjećati do 15.4. a nakon tog datuma malo više pripazite na sebe.

OBITELJ

Osjećat ćete se izvrsno i biti u naponu snage. Veselit će vas svi sportovi i aktivnosti koje se odvijaju u prirodi i na svježem zraku. Patite li od viška kilograma, uz malo truda i rada dovest ćete se u red.

SAVJET

Živite život punim plućima i ugrabite svaku priliku koja vam se ukaže. Vjerujte u sebe i povremeno budite spremni na rizik, a pogotovo u onim situacijama koje su vezane za vaš osjećajni život.
Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Imat ćete obilje razloga za zadovoljstvo. Sve do 28. 5. vezani će održavati skladan i prisan odnos s partnerom, dok samce očekuje fatalan susret koja će im u potpunosti izmijeniti pogled na ljubav i veze. Iako vladavina Bika za vas inače nije najsretnije razdoblje, ovog ćete mjeseca uživati podršku Venere u Ovnu i Merkura u Blizancima pa ćete se imati čemu radovati. Bit ćete vedri, susretljivi i pristupačni, a obilazak društvenih događaja te čest odlazak na izlete i putovanja pružit će vam priliku da upoznate mnogo zanimljivih ljudi.

S nekima ćete uspostaviti čvrsto prijateljstvo, a prema jednom od njih osjetit ćete snažnu privlačnost pa ćete poduzeti sve što je u vašoj moći kako biste ga zaveli. I sami ćete biti osupnuti silinom emocija, no ovog ćete mjeseca biti spontani i impulzivni pa se nećete opterećivati iscrpnim analizama, već ćete postupati isključivo ravnajući se prema osjećajima. Druga će strana brzo pasti na vaše čari pa je pred vama početak uzbudljive veze koja će vam stubokom promijeniti poglede na ljubav. Već ćete na samom početku imati osjećaj da je ova veza ono pravo pa ćete u nju ući s ozbiljnim namjerama.

Zauzeti Lavovi proživljavat će ljubavni preporod. Probudit ćete uspavanu romantiku u vezi i s dragim postati bliži no ikad, za što će zaslužna biti iskrena komunikacija i obilje zajedničkih interesa. Često ćete izlaziti zajedno ili ići na putovanja pa vam ni u jednom trenutku neće biti dosadno, a i vaš će seksualni život procvjetati. Okrunit ćete vašu ljubavnu vezu zarukama ili brakom, a neke će parove obradovati vijest o dolasku prinove. Od 29.5. doći će do pada ljubavne motivacije pa pripazite da ne dođe do međusobnog udaljavanja.

SEKS

Bit ćete iznimno zadovoljni svojim seksualnim životom. Partner će pozitivno reagirati na vaše prijedloge pa ćete ovog mjeseca unijeti mnoge novitete u spavaću sobu kojima ćete razbiti dosadu.

POSAO

Imat ćete velike poslovne apetite pa se nećete zadovoljavati s osrednjim rješenjima. Iskoristite povoljne planetarne energije za ostvarenje dugoročnih planova, u čemu će vam pomoći naklonost utjecajnih ljudi.

Vaš će profesionalni život doživjeti uzlet. Bit ćete iznimno ambiciozni i spremni na naporan rad u svrhu ostvarenje ciljeva, što će biti garancija uspjeha.

U danima do 23.5.  bit ćete u iznimno plodnom poslovnom razdoblju u kojem ćete s lakoćom ostvarivati zacrtane ciljeve. Merkur u Blizancima, iako retrogradan pa donosi usporavanje, ipak će vas ispuniti energijom i entuzijazmom koji će vas poticati na rad, dok će vam podrška Marsa u Ovnu izoštriti um i omogućiti vam da brzo razmišljate i odlično se snalazite u nepredviđenim situacijama. Pred sebe ćete postaviti visoke ciljeve, no bit ćete svjesni da ste na visini zadatka pa se nećete zadovoljavati s osrednjim rješenjima. U ovom ćete razdoblju zaključiti važan posao ili ugovor te dogovoriti suradnju koja će vam donijeti financijski prosperitet, a mnogi će se odvažiti na proces osamostaljenja.

Bit ćete uvjereni da ste dosad stekli dovoljno znanja i iskustva i da ste konačno spremni pokrenuti svoj posao. Ni razdoblje nakon 22. svibnja neće biti ništa manje uspješno, no zbog retrogradnog Merkura u Biku preporučuje vam se da s više opreza ulazite u nova partnerstva te pažljivo proučite svaki detalj ugovora koji potpisujete, kako se ne biste obvezali na neodgovarajuće uvjete. No uživat ćete naklonost okoline pa će vam biti mnogo lakše nositi se s problemima na poslu, znajući da vam netko čuva leđa. Neki od vas uključit će se u rad udruge ili političke stranke, svjesni da im to može koristiti u karijeri.

NOVAC

Pokušajte smisliti najbolji način uštede. Imate puno nepotrebnih troškova pa se odreknite nekog luksuza i u dogovoru s ukućanima dođite do najboljeg rješenja za izlazak iz financijske krize.

ZDRAVLJE

Iako nećete biti lišeni briga, optimizam i moć pozitivnog razmišljanja bit će odlična zaštita od raznih bolesti i stanja. Redovita tjelesna aktivnost također će biti ključna za održavanje dobrog zdravlja.

Iako ćete u prvom dijelu mjeseca biti opterećeni poslovnim brigama, stres neće ostaviti veće posljedice na vaše zdravlje. Moć pozitivnog razmišljanja i aktivan način života pomoći će vam da se oslobodite od negativne energije i uspješno se odupirete bolestima. Stariji pripadnici znaka koji pate od problema sa srcem ili tlakom promjenom će prehrane ili terapije napraviti mnogo za svoje zdravlje, dok će oni koji pate od viška kilograma discipliniranim načinom života postići značajne rezultate.

OBITELJ

U vašem će domu vladati sloga, koju neće previše ugroziti ni povremeni sukobi između roditelja i djece. Jedni druge ćete poštovati i međusobno si pomagati, što će vam mnogo značiti.

SAVJET

Izlazite, družite se s ljudima i otkrijte ljepšu stranu života. Budite otvoreni prema novim iskustvima. Promjene će biti neizbježne pa se pokušajte što bolje prilagoditi novim okolnostima.
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Ljubavni život ovog će mjeseca biti pun uspona i padova. Trenuci osjećajnog sklada i zadovoljstva izmjenjivat će se s trenucima žestokih svađa pa će biti teško postići ravnotežu.

Već na početku mjeseca bit će vam jasno da je vaša veza u osjetljivom razdoblju. Utjecaj Marsa u Ribama na površinu će iznijeti sve karakterne razlike između vas i partnera, a usput ćete shvatiti i da imate drukčije vizije i poglede na budućnost. Vaš će odnos obilježiti učestali okršaji i prepucavanja, no blagotvoran utjecaj Venere u Ovnu pobrinut će se da ni u jednom trenutku ne zabravite koliko vam vaša veza znači i koliko ste duboko povezani. Unatoč povremenim svađama, uvijek ćete ponovno pronaći put jedno do drugog. Sukobi će vam u neku ruku dobro doći jer će vas podsjetiti na ono što je uistinu važno. U razdoblju nakon 21. svibnja čuvajte se naglih odluka i ne podcjenjujte važnost otvorene i iskrene komunikacije.

Samci rođeni u ovom znaku, bit će magnetski privlačni suprotnom spolu pa se neće moći požaliti na manjak ljubavnih prilika. Unatoč tome, mali su izgledi da ćete ovog mjeseca postići osjećajni sklad. Žudjet ćete za akcijom i uzbuđenjem pa ćete se upustiti u vezu s nekim tko je potpuno drukčiji od vas i s kime vas neće spajati ništa više od strasti. Iako ćete biti ludi jedno za drugim, neće vam trebati dugo da shvatite da se između vas ne može razviti ništa više od kratkotrajne avanture pa biste se potkraj mjeseca mogli razići. Ipak, nećete dugo tugovati jer će vašu pažnju zaokupiti netko novi, ali ovog ćete puta naučiti lekciju pa ćete se povoditi za nekim drugim kriterijima.

SEKS

S partnerom ćete se često svađati, no svi će se vaši sukobi uspješno okončati strastvenim pomirenjem u krevetu. Samci će u potrazi za uzbuđenjem biti skloni prakticiranju seksa na jednu noć.

POSAO

Budite hrabriji na poslu i nemojte se ustručavati iznositi svoje ideje i prijedloge. Ne dopustite da vam strah od kritika uspori put prema napretku. Nastojte održavati skladne međuljudske odnose.

Planetarni utjecaji naglasit će vaše poslovne ambicije. Nećete toliko žudjeti za pohvalama i priznanjima, koliko će vam biti važno da ste na poslu cijenjeni i da je netko uočio vaš trud.

Sredinom svibnja kada će Merkur biti retrogradan, pripremite se na brojne odgode i neočekivane situacije koje će vas primorati da u posljednji trenutak mijenjate planove i pronalazite rješenje problema. Nemojte gubiti strpljenje i ne iskaljujte nervozu na kolegama. Bilo bi dobro da imate saveznike na svojoj strani, stoga nastojte održavati skladne odnose u radnom okruženju. Nakon 25. svibnja poboljšana koncentracija olakšat će vam suočavanje s poslovnim izazovima. Bit ćete domišljati i lukavi, a vašem oštrom oku ništa neće promaknuti pa ćete spretno uočavati detalje koje su drugi previdjeli. Ovo je pogodno vrijeme za učenje, polaganje ispita i pisanje diplomskog rada, kao i za upis tečaja kojim ćete steći nove kvalifikacije. Vladavina Blizanaca  u vašem sedmom polju mogla bi aktualizirati neku parnicu ili proces koji je dugo na čekanju, ali ne nužno u vašu korist. Nemojte očajavati ako se stvari ne budu odvijale po planu i iskoristite svaku pravnu mogućnost koja vam je na raspolaganju. Strpljenje i promišljenost zasigurno će vam se isplatiti.

Strijelcima koji su u potrazi za poslom, bit će ponuđena mogućnost sezonskog rada. Iako to neće biti ono čemu ste se nadali, dobro razmislite prije nego što odbijete pruženu priliku. Zarada će se pokazati većom od očekivane pa ne bi bilo loše da prihvatite izazov. Osim toga, steći ćete dragocjeno iskustvo koje bi vam moglo biti od koristi.

NOVAC

Bit ćete rastrošni, a najviše ćete novca trošiti na izlaske i provode. Ugađat ćete svim svojim željama, no stanje na računu potkraj mjeseca upozorit će vas da biste ipak trebali pripaziti na troškove.

ZDRAVLJE

Čuvajte se nezgodnih padova i ozljeda. Oprezno rukujte oštrim predmetima i izbjegavajte sportove i aktivnosti kojima niste dorasli. Žuč će vam biti osjetljiva pa bi bilo dobro da pripazite na prehranu.

Savjetuje vam se da se ovog mjeseca čuvate ozljeda i padova. Pod utjecajem Marsa u Ribama, bit ćete skloni nezgodama pa budite oprezni u prometu i nemojte se iscrpljivati previše teškim vježbama. Planirate li se baviti sportom, ne podcjenjujte važnost pravilnog zagrijavanja i istezanja mišića. Provjeravajte rok trajanja namirnica koje konzumirate jer biste mogli oboljeti od crijevne viroze, a ne bi bilo loše ni da se okrenete ka zdravoj prehrani, a osobito ako patite od povišenog krvnog tlaka ili kolesterola.

OBITELJ

Iako ćete se truditi ugoditi ukućanima, povrijedit će vas što vas uzimaju zdravo za gotovo. Imat ćete osjećaj da nitko ne cijeni vaš trud, što će u drugom dijelu mjeseca biti glavni razlog obiteljskih sukoba.

SAVJET

Nemojte ulaziti u nepotrebne sukobe s okolinom. Iako vam u određenim poslovnim situacijama neće biti lako zadržati jezik za zubima, razmislite dvaput prije nego što uđete u okršaj s kolegom ili nadređenim.