Mjesečni Horoskop

TRAVANJ 2022. Veliki horoskop za zemljane znakove: Bik, Djevica i Jarac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Bik 21. 4.  – 21. 5.

LJUBAV

Početkom mjeseca, točnije do 5. travnja mogući su manji ljubavni problemi. Preduvjeti za zdravo funkcioniranje vaše veze bit će ljubav, povjerenje, dobra komunikacija te spremnost preuzimanja osjećajnih obaveza, dakle odgovornost. Ako to postoji, ništa neće moći uzdrmati stabilnost vaše veze. Nakon 6. travnja ulazite u odlično ljubavno razdoblje koje vam donosi pregršt lijepih osjećajnih iskustava – tada zaljubljiva Venera ulazi u Ribe. Planetarni položaji naglašavaju vašu sklonost zabavama, zavodnički talent i slobodi u tom smislu. Osvajat ćete riječima, znakovitim pogledima i romantičnim izlascima. Pozitivan aspekt Venere navješćuje vam mnogo strasti, poljubaca i vatrenih zagrljaja, osobito onim koji su sami i u potrazi za novim partnerom.

Ako ste u vezi još će biti sumnji u vašem odnosu, bit će trenutaka kada ćete se zapitati što je to što vas veže uz partnera. Komunikacija će zastajkivati, preispitivat ćete svoje osjećaje i možda partneru zamjerati neke stvari koje su se dogodile u prošlosti. No od 6. travnja razdoblje osjećajnih kriza ostaje iz vas. Uspostavit ćete bolju komunikaciju s partnerom i više se zbližiti. Slično će biti i Bikovima  koji su u braku.  I njih će mučiti razne dvojbe koje će krajem mjeseca brzo nestati iz njihova života. Otvoreno ćete partneru dati do znanja što vas smeta kod njega, a on će se nastojati više prilagoditi vama i vašim potrebama. Ako ste sami, više kretanja i raznovrsniji život pozitivno će utjecati na vaše raspoloženje te vas dovesti u situaciju da upoznate privlačnu osobu. Izbjegnite partnere i ljubavi iz prošlosti koje vam ni prije nisu donijele ljubavni sklad. Ne ponavljajte iste greške. Ako ste nedavno izašli iz zamorne ljubavne veze, radije budite sami nego da odmah uletite u vezu koja će vas površno zadovoljiti. 

SEKS

Dobar Venerin utjecaj učinit će vas putenima i strastvenima. Partner će uživati u vašoj blizini, a vama će goditi njegova pažnja. Bit ćete otvorene seksualnosti i znati što želite od odnosa.  

POSAO

Računajte na zapreke do 23. travnja kada i nije dobro poduzimati veće korake i donositi odluke. Naglo nabolje vam kreće od  24. travnja kada Merkur ulazi u vaš znak.

Do 11. travnja pratit će vas poslovni zastoji koji će se protezati još iz prošlog mjeseca. Imat ćete zategnute odnose s kolegama s kojima ćete se krivo sporazumijevati, a to će dovoditi do pogrešaka u radnom procesu.

Kolegica s kojim ni inače niste bliski mogla bi vas ogovarati ili na neki drugi način omalovažavati vaš radni doprinos. No situacija se naglo mijenja nabolje od 12. travnja kada Merkur ulazi u vaš znak i tamo će biti do kraja. travnja. U tom će vam razdoblju poslovi odlično krenuti, a past će i riječi pomirenja s kolegama s kojima ste bili u svađi.

U pomoć vam stiže i vladavina vašeg znaka od 21.4. Postići ćete ono o čemu ste dugo sanjali, bit ćete priznati, a vaše će se sposobnosti vrjednovati čak i više nego što smatrate potrebnim. Nemojte zbog nekih loših prijašnjih iskustava podcijeniti svoje sposobnosti. Na taj način ćete dati priliku manje talentiranima od vas da vas prestignu. Situacija se može izmijeniti samo ako vi odlučnije postavite ciljeve.

Planeti će stvoriti sve uvjete za ispunjenje zacrtanih planova. Ostvarit ćete sretne i plodne poslovne kontakte. Šefovi i suradnici vjerovat će u vas te vam pomoći da ostvarite svoje ideje i napredujete na profesionalnoj ljestvici. Vaša poslovna uloga postat će opsežnija i odgovornija. Financijska situacija bit će osjetno povoljnija nego prošli mjesec, a poboljšanje ćete primijetiti u posljednjem tjednu travnja. Bit će to odlični dani  za obavljanje ulaganja, potraživanje sredstava, posjet banci ili financijskom  stručnjaku. 

NOVAC

Polako ali sigurno rješavate se financijskih dugovanja. Znalački ćete štedjeti i kupovati samo ono najosnovnije. Mogli biste prijatelju u nevolji pomoći kakvom malom pozajmicom.

ZDRAVLJE

Početkom mjeseca bit ćete jako osjetljivi pa vas svaka sitnica može izbaciti iz takta. K sebi dolazite od 12. travnja kada ćete imati više energije i dobro podnositi stres.

Najosjetljiviji bit ćete 20. travnja kada ćete psihički stagnirati. Problemi će vam se činiti većima nego što jesu, a bit ćete pomalo i depresivni. No od 21. travnja počinje vladavina vašeg znaka pa će se vaša energija i izdržljivost povećati, a i vratit će vam se psihički mir. Riješit ćete mnoge zapetljane životne situacije, što će vam donijeti olakšanje. Bit ćete veseli i energični te uživati u životu. Počet ćete se intenzivnije baviti sportom.

OBITELJ

Smoći ćete snage i riješiti sve ono što vas koči i vuče unazad, bilo da su to previše strogi roditelji ili bračni partner koji vas nedovoljno razumije. Neke ćete stvari istjerati na čistac.

SAVJET

Nemojte odgađati poslove, budite borbeniji, reagirajte odmah i planove realizirajte što prije. Imat ćete dovoljno energije i radnog elana učiniti ono što bi vam inače trebalo više vremena.
Djevica 23. 8. – 22. 9.

LJUBAV

Zvijezde upućuju na potrebu učinkovite prilagodbe. Partner ili simpatija neće imati sluha za vaše želje i potrebe. Pristupat ćete situacijama i problemima s različitih položaja. Vrlo brzo ćete shvatiti da svađe i rasprave ne pomažu i da bolje rezultate postižete kompromisima. Nagazite li drugoj strani “na žulj”, potaknut ćete lavinu ljutnje, ali i prkosa. Ako se posvađate, nemojte očekivati da će vam ponuditi ruku pomirenja. Moglo bi vam se dogoditi i da ignorira vaše pokušaje pomirbe. Najbolje rezultate postići ćete promišljenim pristupom i otvorenim razgovorom. Osjećajne napetosti jenjavat će potkraj mjeseca pa od 21. travnja ulazite u odlično ljubavno razdoblje.

Tada će vam naklonjena vladavina Bika osvijetliti put pa ćete shvatiti što ne valja u vašem odnosu i to ćete početi rješavati. Postat ćete erotični, željni novih poznanstava, ljubavi i strasti. Sve će vam se to početi ostvarivati, a neki od vas će i brakom ozakoniti svoju vezu.

Ako ste u vezi, htjet ćete konkretne dokaze ljubavi od strane partnera pa su moguće prosidbe, zaruke ili zajednički život u novom prostoru.

Ljubavna će zbivanja biti raznovrsna i prilično nepredvidljiva za sve samce, ali će konačan ishod ići vama naruku. I ako vam se dogodi svojevrstan ljubavni gubitak, uskoro ćete se uvjeriti da vam takav slijed događaja u stvari i odgovara. Pojedinci će vrlo burno proživljavati susrete ili poglede s jednom osobom koja će u vrlo kratkom vremenu postati vaša simpatija. No taman kada započnete novu vezu, u život će vam se pojaviti bivša simpatija kolju možda niste do kraja preboljeli pa biste se mogli naći u pravim ljubavnim dvojbama. Potkraj mjeseca donijet ćete odluku i odlučiti ispravno.

SEKS

Planeti će se pobrinuti da imate vrlo visok libido pa ćete imati pojačanu potrebu za ljubavlju i intimnostima. Kad zastane komunikacija, sve ćete nadoknaditi tjelesnim dodirima.  

POSAO

Pozitivna atmosfera u poslovnom okruženju povoljno će djelovati na vašu učinkovitost. S mnogo entuzijazma prionut ćete na rad te uspješno obaviti većinu posla.   

Poticajni planetarni odnosi izvlačit će iz vas vaše najbolje osobine i kvalitete. Krasit će vas hrabrost i odvažnost a nećete se bojati niti preuzeti rizik. Usmjerite li ove osobine na područje financija i smišljanja kako da povećate prihode, uspjeh neće izostati. Osobito u razdoblju nakon 12.4. nalazit ćete se u odličnom poslovnom razdoblju. Pojačat će se vaša želja da nešto naučite, doznate ili postanete bogatiji za novo poslovno iskustvo. Dobro su vam aspektirani poslovi s inozemstvom, daleka putovanja i radni zadaci koji zahtijevaju spretnost u pismenoj i usmenoj komunikaciji.

Vaši poslovi imaju veliku planetarnu potporu pa nemojte žaliti truda u rješavanju problema i uklanjanju zapreka. Teško ćete se smiriti na jednom mjestu pa u poslovnim kombinacijama dajte prednost onima koje uključuju kretanje, komunikacije i medije. Razmislite o mogućnosti doškolovanja, tečaju stranih jezika, informatike i bilo čega što će vas opet pokrenuti.

Koristite dosadašnja iskustva i svoju zrelost, a vlastite slabosti promatrajte kao priliku da više doznate o samima sebi. Manja stagnacija poslovnih aktivnosti očekuje vas od 16. travnja, kada ćete zbog nepovoljnog Marsa osjetiti psihički umor i zasićenost. No istodobno mogle bi se pokrenuti neke prilike za napredovanje pa ako se nadate novoj poslovnoj ulozi, mogli biste je i dobiti. Neki među vama naići će na zavist na radnom mjestu, no nemojte sebi dopustiti da vam to pokvari planove ili vam poljulja samopouzdanje.  

NOVAC

Izvjestan vam je priliv novca iz inozemstva posredstvom putovanja, trgovine, ugostiteljstva ili pak pružanjem specijalnih ili intelektualnih usluga. No čuvajte se i povelikih troškova!

ZDRAVLJE

Sredinom mjeseca bit ćete osjetljivi i slabijeg zdravlja, no od 21. travnja vaš imunitet će očvrsnuti a imat ćete i više energije. Ako ste patili od kakve bolesti, brzo ćete ozdraviti.

Bit ćete dosta osjetljivi te skloni promjenama raspoloženja. Mogli biste imati zdravstvenih tegoba koje će zahtijevati posjet liječniku, no sve će se početi smirivati od 21. travnja kada će vam vladavina Bika dati mnogo energije i entuzijazma. Vaše će se zdravlje naglo popraviti pa ćete osjetiti da imate više energije. Zanimat će vas alternativna medicina, mnogo ćete čitati o ljekovitim čajevima i slično tome.

OBITELJ

Najbitnija tema za razgovore bit će financijska situacija u kući. Odlučit ćete se za više štednje te napraviti plan potrošnje. Neki među vama dobit će novac od kakve odštete ili nasljedstva.

SAVJET

Travanj je pogodan za sistematski rad i učenje, osobito ako studirate. Istaknite svoje talente i nikako si nemojte dopustiti pozadinski rad jer ćete propustiti priliku da napredujete.
Jarac 22. 12. – 20. 1.

LJUBAV

Nećete se miriti s nepravdom, a još teže s osjećajem da vas partner ne sluša i uporno radi po svome. Da biste ga uputili na mane koje vas smetaju, potrošit ćete mnogo riječi, a to će biti pogrešan odabir. Više ćete postići ako odaberete neku lukaviju taktiku, primjerice zaigrate njegovu igru i dopustite bijesu i ljutnji da ispare iz vaše glave. Mogući su manji nesporazumi u komunikaciji, ali ih ne shvaćajte preozbiljno. Oni će samo protresti nejasnoće i pomoći da bolje vidite svoje propuste

Iako će vam vladavina Ovna donijeti manje osjećajne zastoje, u vama leži dovoljno mudrosti i upornosti da pronađete ključ za ljubavne nedoumice. Riješite sukob sa starijom muškom osobom koja unosi nemir u vaš brak. Unatoč svim napetostima vezani i u braku bit će bliskiji s partnerom, a vaša pojačana lucidnost pomoći će da svoj odnos obojite zanimljivim razgovorima i vrućim trenucima u postelji. Ako ste sami, travanj vam donosi novu ljubav. Naklonjena Venera u Ribama od 6.4. bit će zaslužna za vaš šarm i privlačan izgled, ali i nove ljubavne prilike koje će se pojaviti u vašem životu. Vašu će pozornost privući netko koga već dulje vrijeme susrećete, možda netko iz vaše susjedstva, škole, fakulteta ili posla. Mogao bi pasti dogovor za kavu pa ćete se brzo naći kako uživate u razgovoru sa simpatijom. Iako će se ljubav brzo razbuktati, bit će još nekih situacija koje će bacati sjenu na vaš odnos. Možda vaši ukućani neće odobravati vaš ljubavni izbor, ili će neki drugi razlozi biti posrijedi. No sve na svoje dolazi nakon 21. travnja kada će astrološka vladavina Bika raščistiti osjećajnu situaciju i ojačati spone s partnerom.

SEKS

Vaš će seksualnost biti pomalo sputana, umjesto hormona više će vam raditi mozak pa ćete nepovjerenjem narušavati sklad odnosa. Opustite se jer s vašom vezom i brakom sve je u redu.

POSAO

Odvojite nekoliko dana za šire sagledavanje svog poslovanja, a svakodnevne zadatke stavite na čekanje. Nekoliko dana bit će dovoljno za hvatanje zaleta, a već od 12.4., napredovat ćete punom parom.

Bit će vam potrebno mnogo dobre sreće kako biste spriječili veći novčani gubitak ili trošak. Nepovoljni  Merkur će sve do 11. travnja biti krivac za vašu lošu koncentraciju, kašnjenju i zaboravljivosti, iako biste baš sada mogli doći u situaciju da javno nastupate, branite svoj stav, izlažete ili se svađate. Vanjske okolnosti ne idu vam na ruku, no rezultati vašeg prijašnjeg rada pomoći će vam da okrenete stvari u svoju korist. Vjerujte u svoje sposobnosti, vještine i talente.

Planeti će vas natjerati da odgovornije pristupate svakodnevnim obavezama. Zbog svoje nestrpljivosti i želje da preko noći promijenite uvjete u radnom okruženju, nailazit ćete na manja razočarenja i sukobe. Savjetujemo vam da krenete u ozbiljno sređivanje poslovnih problema, ali pritom nemojte izgubiti osjećaj za mjeru. Izbjegavajte rizične situacije i klonite se koristoljubivih osoba.

Poslovna kriza počet će jenjavati od 12. travnja kada će na vašoj strani biti Merkur u Biku. U poslu će vam naglo krenuti nabolje. U uzlaznoj ste putanji, probijajte se na nove relacije. Ranija ulaganja i rad se isplaćuju, a pohvala, priznanje ili uspješan posao doći će vam kao nagrada za raniju upornost. Sada možete dati najviše, posebno u velikim planovima i akcijama. Otvaraju vam se nove mogućnosti za ostvarivanje vaših zamisli, posebno ako se vaši interesi kreću na financijskom području. Svojom inovativnošću unaprijedit ćete poslovanje, a vaše originalne ideje oduševit će nadređene. Nakon zastoja početkom mjeseca, na njegovom ćete kraju uživati u svojim postignućima.  

NOVAC

Mnogo novca trošit ćete na obitelj i dječje prohtjeve, osobito ako im morate plaćati instrukcije. Trošit ćete i na uređenje svoga doma, bojati zidove ili kupovati komade namještaja.

ZDRAVLJE

Više pozornosti posvetite svom izgledu i ponašanju. Ugroženi su vam dišni putovi, a velika je i mogućnost hunjavica. Godit će vam kretanje, šetnje, masaže i boravak u sauni. Puno bolje bit ćete od 16.4.

Umor nemojte liječiti izležavanjem nego šetnjom ili laganom rekreacijom. Psihički će vas umor mučiti do 11. travnja, a nije isključena i viroza, pad imuniteta i preosjetljivost. Burno ćete reagirati na stresne okolnosti, često se ljutiti i možda patiti od nesanice. No sve nabolje ide s vladavinom Bika od 21. travnja kada vam se vraćaju snaga i optimizam. Osjetit ćete da vam se koncentracija izoštrila, da bolje spavate i da ste sve raspoloženiji. Pazit ćete na prehranu, uporno se pridržavati pravila dijete za mršavljenje i opet biti u top – formi.

OBITELJ

Planeti će u prvi plan izbaciti potrebu za uređenjem vašeg doma i brigu za ukućane. Ako ste nezadovoljni stambenim uvjetima, potražit ćete za to nova rješenja.

SAVJET

Nemojte očajavati ako ovaj mjesec nećete imati najbolju komunikaciju s partnerom. Da se ipak radi samo o prolaznoj krizi, spoznat ćete nakon 6. travnja, stoga izbjegnite preuveličavanja.