Mjesečni Horoskop

TRAVANJ 2022. Veliki horoskop za zračne znakove: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

LJUBAV

Svakodnevica će biti ispunjena raznim zbivanjima, a zahtjevi posla i karijere neće vam ostavljati dovoljno vremena za ljubav i vezu. Ako ste nezadovoljni postojećom situacijom, dopustit ćete novim osobama ulazak u svoj život. Mogla bi vas privući osoba koju ćete upoznati preko posla ili u kakvom većem društvu. Prepustit ćete se odvažno novim iskustvima, ne razmišljajući o budućnosti. Osvajate li nečije srce, neće se sve odvijati kako ste zamislili. Druga će strana biti teško osvojiva i vrlo oprezna pa je najbolje da joj za početak ponudite svoje prijateljstvo. Kako dani budu odmicali, topit će se led oko njezina srca. Počet ćete češće i više razgovarati i doticati se tema koje će vam i jednom i drugom biti zanimljive. Možda još ovaj mjesec nećete ući u vezu, ali se isplati potruditi oko simpatije i zadobiti njezino povjerenje. Već biste se u svibnju mogli naći u zagrljaju i uživati u čarima nove ljubavi.

Ako ste u vezi i povrijeđeni ste, htjet ćete dokazati sebi i partneru da se ne može poigravati s vama.  Uspješno ćete raščistiti sve ono u svojoj vezi što vam je postalo nepodnošljivo i što vas opterećuje u osjećajnom smislu. S partnerom ćete voditi teške razgovore pa iako će se ljubavna situacija poboljšati i dalje ćete morati ozbiljno analizirati svoju vezu. Ako se nalazite u kvalitetnoj i zadovoljavajućoj ljubavnoj vezi ili braku, vama nepovoljna Venera u znaku Ribe vas neće posebno uzdrmati nego će vas još više učvrstiti u uvjerenju da vam partner pruža ono što od njega očekujete, a u ovom trenutku to je svakako stabilnost. Bračne će odnose potresati prolazne krize. Iskoristite povoljno razdoblje za komunikaciju koje će trajati od 11. travnja za iskren razgovor koji će mnogo toga otkriti, ali će i pomoći da se problemi riješe.

SEKS

Bit ćete promjenjiva raspoloženja pa ćete jedan dan biti seksi i erotični, da bi vam drugi dan potpuno splasnula želja. No partneru ćete biti privlačni u tom svom ćudljivom raspoloženju.

POSAO

Primite se posla od 1. do 11. travnja jer ćete postizati odlične rezultate. Manja stagnacija očekuje vas od 12. travnja pa se neki poslovi neće odvijati kako treba. Pazite kome se povjeravate.

Ulazite li u nove poslove, presudna je suradnja s kolegama i podrška radne sredine. Oslonite se na riječi podrške i iskaze povjerenja bliskih kolega. Odlično ćete se snalaziti u novim situacijama i brzo učiti. Otvoreno zastupajte svoja mišljenja. Način ophođenja prema poslovnim partnerima, bit će vaš adut u profesionalnom napretku. Iskoristite svoje umijeće komuniciranja. Neki od vas će se širiti na nova poslovna područja, dok će drugi tražiti izazove u putovanjima ili dodatnim usavršavanjem. Poslovne aktivnosti su vam sklone od 1. do 11. travnja pa ćete tada brže dolaziti do ciljeva. Iskoristite svoju odličnu procjenu stvari i situacija. Mnoge sretne okolnosti pomoći će vam u napredovanjima, ali budite i dovoljno strpljivi. Malim ćete koracima sigurnije do cilja.

Ulazak Merkura u znak Bika 12. travnja nagnat će vas da se povučete iz javnosti, radite u tišini i planove držite za sebe. Pred vama su dani iščekivanja ili pripreme velikih profesionalnih promjena. Teže ćete podnositi odgovorne poslove pa im pristupajte hladne glave, sa što manje emocija. U tim danima smanjite svoje poslovne aktivnosti i ne odlučujte se za nove. Ponestajat će vam radne energije i motivacije pa vam posao teže pasti. Bit ćete željni odmora pa ako imate mogućnosti, nastojte si ga i priuštiti. Izbjegavajte ljude koji vole spletkariti jer bi vam mogli naštetiti, a nemojte se ni uključivati u razne poslovne klanove. Budi svoji, pustite druge neka „biju svoje bitke“.

NOVAC

Financije dolaze na svoje, ranija ulaganja počet će vam se isplaćivati. Pokrenite kredit, uđite u poslovno partnerstvo, rješavajte financijske probleme – sad je prilika.

ZDRAVLJE

Bit ćete relativno dobra zdravlja, a najviše ćete uživati u šetnjama, izletima i noćnom životu. Od 16. travnja moguć je pad imuniteta pa nije isključena viroza ili dosadna prehlada.

Bit ćete i jako društveni pa će većima travnja proteći u izlascima i zabavama do jutarnjih sati, čemu će najviše biti skloni mlađi Blizanci. Najbolje ćete s osjećati sredinom mjeseca, dok prema njegovom kraju, točnije od 21. travnja moguć je pad imuniteta. Koristit će vam češće šetnje i što više boravka na suncu, stoga iskoristite lijepe dane za izlete, zabavu na otvorenome i što više sporta. Pazite na sebe od 16.4. kada ćete biti skloniji zdravstvenim tegobama.

OBITELJ

Potkraj mjeseca mogli biste se svađati s muškim članom obitelji, no uspjet ćete postići kompromise. Zajedničkim snagama ćete se primiti uređivanja svoga doma.

SAVJET

Nemojte zanemarivati društveni život jer nije sve u poslu i radu. Pronađite neki vid zabave i rekreacije. Adrenalin će vam podizati pozivi na putovanja, večernji izlasci, proslave u krugu prijatelja.
Vaga 23. 9.  – 22. 10.

LJUBAV

Zahvaljujući sklonoj Veneri u znaku Vodenjaka, vaš će ljubavni život početkom mjeseca postati živ i dinamičan. Imat ćete više slobode i vremena za sebe, a zahtjevi obiteljske i poslovne prirode će se smanjiti. Društveni život bit će vam dinamičan, brz i zabavan. Zračit ćete šarmom i duhovitošću, a suprotni spol privlačit ćete razigranošću, veseljem, komunikacijskim vještinama i originalnim idejama. Mogli biste nekog i upoznati te tako prekinuti dane samoće.

Uživat ćete u novoj ljubavi pa vas očekuju dani prožeti ljubavnom energijom i zanosom. Nekima među vama će se ispreplitati ljubav i posao će se ispreplitati. Snažno će vas privlačiti sposobni i utjecajni pojedinci. Svjesno ili nesvjesno, trudit ćete se svim silama potaknuti njihovo zanimanje. Gajite li već dulje vremena simpatije prema svom kolegi/ici, pružit će vam se prilika da razmijenite osjećaje i produbite odnos. Bit će dovoljno da vam ta osoba uputi smiješak ili lijepu riječ da vam uljepša dan i učini vas sretnima i zadovoljnima.

No sasvim druga priča bit će kod onih koji su u braku. Njih očekuje podosta krize i razgovora s kojim će pokušati podići svoj odnos na viši nivo. Da u tome imate uspjeha,. Spoznat ćete nakon 20. travnja kada izlazite iz ljubavne krize. Vaš će brak opet biti ojačan za mnoge nove spoznaje, ali i saznanje da ne možete bez partnera. Ako ste u vezi, ovaj mjesec mogli biste se zaručiti, a neki će i ozakoniti svoj odnos brakom. 

SEKS

Partner će biti oduševljen vašom erotičnošću i inicijativom u spavaćoj sobi. Imat ćete visok libido pa će vam više nego inače seks motati po glavi. Samce će osvojiti netko vrlo strastven.

POSAO

Radit ćete mnogo i biti traženi na sve strane. To će vas iscrpljivati, ali osjećaj korisnosti bit će vaša pokretačka energija. Pazite ako ulazite u nova poslovna partnerstva – dobro procijenite nečije kvalitete.

Najbolje ćete poslovati do 10. siječnja, kada će vas naklonjeni Merkur motivirati i činiti ambicioznima. Mars u Vodenjaku tjerat će vas na rad i zalaganje pa ćete se pokazati u najboljem svijetlu. Pratit će vas dobre okolnosti, a neće vam nedostajati ni inspiracije i poduzetnosti. Planovi će imati više šanse za ostvarenje i financijski uspjeh pa se dodatno angažirajte. Iskoristite ovo razdoblje na intelektualnom planu, pokažite što znate. Steći ćete važna poznanstva i imati financijske uspjehe. Završite projekt koji ste započeli, realizirajte ideje o kojima razmišljate, motivacije vam neće nedostajati.

Bit ćete i odlično raspoloženi pa ćete u trenucima stanki nasmijavati i zabavljati svoje kolege. No kad treba zapeti i raditi, dat ćete sve od sebe da posao bude temeljito obavljen. Ugled će vam porasti, a moguća su i priznanja. Pokazat ćete zavidne komunikacijske sposobnosti.  Sve vezano uz umjetnost, estradu, rad s mladima i djecom doživljava blistave trenutke. Odlično su vam aspektirani rizičniji potezi, ali uspjeh ovisi o tome hoćete li moći pravilno odrediti trenutak za takve akcije.

No od 28. ožujka ulazite u manje burno razdoblje u kojem ćete biti skloniji povući se u sebe, manje komunicirati s kolegama koji će se zapitati što se s vama događa. Mogli biste postati nepovjerljivi prema njima, osobito kad doznate da vas pojedinci ogovaraju ili vam zavide. No kako ste po prirodi borbeni i ne trpite nepravdu, stat ćete tome na kraj tako što ćete se suočiti s takvim kolegama. Budite oprezni s papirima, brojkama i pohranjujte vrijedne dokumente na sigurno mjesto.  

NOVAC

Strpljenje i upornost će vam pomoći da stabilizirate novčanu situaciju. Ne očekujte da bračni partner ili netko od članova obitelji rješavati vaše dugove. Oslonite se na sebe, a manje na druge.

ZDRAVLJE

Mars će biti čuvar vašeg zdravlja pa ako psihički potonete, taj će vam planet uliti energiju koja će vas pokretati iz mrtvila. Zanimat će vas alternativne tehnike liječenja.

Planeti upućuju na povećanu skrb o zdravlju, svom tijelu i prehrani. Mogli biste češće posjećivati liječnika, proučavati medicinsku literaturu ili na internetu tražiti opis svojih simptoma. Od svega bit će najvažnije da dobro spavate i imate miran san koji će okrijepiti vaš organizam. Nemojte se toliko živcirati zbog nekih ljubavnih zbivanja na početku mjeseca. Dobar Marsov utjecaj bit će zaslužan za vašu fizičku snagu i izdržljivost koja će vas izvlačiti iz stanja tjeskobe ili uznemirenosti. Sportom izbacite negativnu energiju.

OBITELJ

Poslovne brige prenosit ćete na članove obitelji pa bi u kući moglo biti nervoze. No imat ćete njihovu potporu i razumijevanje, što će vam mnogo značiti. Opustite se u društvu svoje djece.

SAVJET

U odličnom ste ljubavnom razdoblju pa na tom planu možete doživjeti neslućena zadovoljstva i sreću. Ni na poslovnom planu nećete se moći požaliti, no rasporedite obaveze kako se ne biste previše iscrpili.
Vodenjak 21. 1. – 18. 1.

LJUBAV

Zvijezde će u vama potaknuti najdublje osjećaje i probuditi ljubav. Osjećat ćete kako vam se vraća unutarnja sigurnost i samopouzdanje. Vaša pozicija u braku ili vezi sada će vam biti potpuno jasna pa ćete znati što trebate poduzeti. Smatrate li da svom partneru možete oprostiti eventualne greške, zanemarivanje ili čak nevjeru iz prošlosti, vaša veza ima perspektivu.

U brakovima neće nedostajati tolerancije, no nemojte dopustiti da vas muče sumnje koje bi vas mogle nagnati da drugdje tražite utjehu. Ostvarit ćete čvrsto prijateljstvo u ljubavnoj vezi, a partner će vam često biti nadomjestak za prijatelje. Voljena osoba pružat će vam mnogo, zasipati vas ljubavlju i pažnjom. Ponekad ćete biti skloni sumnjama koje će poticati Merkur potkraj mjeseca, no partner će uspjeti raspršiti vaše dvojbe.

–Samci, pripremite se na dinamičan mjesec u kojem neće manjkati prilika za poznanstva. Mogli biste upoznati osobu koja odlično kotira u materijalnom i poslovnom pogledu pa će vas izvoditi na lijepa mjesta, kupovati darove i iskazivati vam iskrenu pažnju i simpatiju. Povezivat će vas i prijateljstvo pa ćete jedno drugom biti velika potpora. Imat ćete mnogo dodirnih točaka, raznovrsnih tema za razgovore pa ćete se vrlo brzo početi i međusobno povjeravati. Manja osjećajna kriza moguća je od 21. travnja – bit će nekih situacija koje će poljuljati vaš početni osjećajni sklad, no vaša će ljubav biti dovoljno jaka da odgovori svim izazovima. Problemi koji će nastati neće vas razdvojiti nego vas još čvršće povezati.  

SEKS

Vaš će seksualni život biti iznimno buran i donijeti vam mnogo slatkih trenutaka. Privlačni ste suprotnom spolu pa oko vas ima udvarača. Imate li partnera, iznimno ste kompatibilni u seksu.

POSAO

Osobno napredovanje vam je neupitno pa prionite na ostvarivanje željenih ciljeva. Motivacija će vam biti izražena, a financijska situacija će vam se bitno poboljšati.

Planeti u vašem polju financija pojačat će vašu rječitost i sposobnost uvjeravanja. Odlikovat će vas iznimna sposobnost kontrole osjećaja pa ćete odluke donositi hladne glave i bistrog uma, isključivo usmjereni na korist i ostvarenje ciljeva. Vaše će sposobnosti biti naglašene, osobito kreativni potencijali, a konkurencija u vidu ambicioznih kolega bit će vam najbolje pokretačka energija. Primijetite li da zastajete za njima, svim snagama ćete prionuti na rad i postizati odlične rezultate. Mnogima će se pružiti prilika da bolje zarađuju – možda će vas šefovi stavljati na odgovornije položaje. Nezaposleni bi mogli dobiti dobro plaćeni posao, a privatni poduzetnici naplatiti potraživanja. Pobirete lovorike za raniji rad, dobit ćete priznanja ili pohvale za dosad učinjeno. Cijenjeni ste i to iskoristite za pokretanje novih projekata i poslova. Ukoliko ste u važnoj profesionalnoj fazi, zaštita planeta pomoći će vam u postizanju izvrsnih rezultata.

Dani nakon 11. travnja uvode vas u napetije poslovno razdoblje. Moguće je neslaganje s autoritetima, problemi s konkurentskim tvrtkama, davanje otkaza i obavljanje nametnutih radnih zadataka koji nisu povezani s vašom stručnom spremom. Nećete se snalaziti u poslovima koji zahtijevaju preciznost, sistematičan rad i posvećenost. Vodite evidenciju o svojim primanjima i troškovima, tako ćete izbjeći minus na tekućem računu ili zatezne kamate. Budite pažljivi u ponašanju i kontaktima općenito.  

NOVAC

Općenito će se poboljšati vaša financijska situacija i to najvjerojatnije tako što će se vaš novac, koji je na neki način bio kod drugih i do kojeg niste mogli doći, ponovno naći u vašim rukama.  

ZDRAVLJE

Planeti će vas većinu mjeseca štititi od zdravstvenih nedaća ili će neki problemi na kraju izaći na dobro. Pričuvajte se od 21. travnja kada bi vas vladavina Bika mogla izložiti stresu.

Što se tiče zdravlja, najvažnije je da budete fizički aktivniji. Ne koristite auto za kratke relacije jer do trgovine ili grada vam ne treba, a tako ćete izbjeći stres koji vas prati u prometu. Istodobno ćete se manje živcirati i početi primjećivati druge detalje ili susretati ljude, što može biti kvalitetnije i zabavnije. Brza hrana i premalo sna loše su navike kojih biste se za vlastito dobro trebali što prije riješiti. Od 21. travnja moguć je pad imuniteta pa ćete biti izloženiji alergijama, ali i virozama. Koristit će vam vitaminski pripravci.

OBITELJ

Većinu mjeseca provest ćete u slozi sa svojim ukućanima. Manja kriza može se pojaviti u posljednjem tjednu travnja kada će vas ponašanje starije osobe dovoditi do ruba strpljenja.

SAVJET

Pred vama su dani opuštanja i odstranjivanja briga koje su vas morile u bliskoj prošlosti. Pronađite oslonac u vama bliskim ljudima i slobodno kujte nove planove za budućnost.