Astrozona

Vaš horoskop u 2022. čuva Jupiter – planet sreće i blagostanja

ChristianBodhi

Piše astrologinja Vesna Narat

Planet Jupiter simbolom je sreće i prosperiteta. Svakih dvanaest godina premješta se iz jednog znaka u drugi i tamo boravi oko godinu dana. No ove 2022. godine bit će drukčije jer će Jupiter koji je u Ribe ušao 30. 12. 2021. u tom znaku boraviti do 10.5. 2022, a potom ulazi u znak Ovna gdje ostaje do 28. 10. 2022. Nakon tog datuma ponovno se vraća u Ribe. Dakle, Jupiter će ove godine boraviti i u Ribama, a sredinom godine i u Ovnu. Doznajte što vam donosi ovaj planet blagostanja i napretka, a ako znate gdje vam se nalazi podznak dobro je pročitati i značenje znaka u kojem vam se on nalazi.

Ovan

Jupiter će boraviti u vašem 12. polju zaduženom za karmu, tajne, bolesti. Dotični će vas planet produhoviti i više okrenuti sebi i svojim zanimacijama. Ovakav Jupiter sjajna je zaštita ako vas snađu životne nevolje jer ćete se iz njih izvući neokrnjeni. Kreativnost će vam bujati, imat ćete intenzivnije snove. Moguće su pozitivne poslovne promjene, osobito ako radite u velikim tvrtkama i institucijama ili se bavite istraživačkim radom. Preispitivat ćete sebe i svoja dosadašnja dostignuća ili promašaje, skinuti ‘ružičaste naočale’ s očiju i realno sagledati život. No od 11.5. do 28.10 Jupiter će boraviti u vašem znaku. Iskoristite maksimalno njegove blagodati jer vas očekuje poslovni napredak, bolja financijska situacija, a niti nova, posebna ljubav nije isključena.

Bik

Ove godine Jupiter u Ribama će boraviti u vašem 11. polju koje označava društvo, prijatelje i ostvarenje planova, ciljeva i želja. Sve se može početi događati odjedanput, a to je da vam prijatelj bude veza za dobivanje novog posla ili da se zaljubite u osobu iz svojih prijateljskih krugova. Nikako nemojte biti pasivni jer će Jupiter podržati sva vaša nastojanja da napredujete, ostvarujete planove i sebi otvarate nove putove u životu. Ojačat će i vaš društveni život, mnogo ćete izlaziti i zabavljati se, što će sjajno djelovati na vašu psihu i mentalno stanje. Od svibnja do listopada Jupiter u Ovnu navest će vas na preispitivanjem sebe, svojih htijenja i želja. Godit će vam trenuci mira i samoće kako biste iznova razmislili što su vaše prave želje i kako ih ostvariti. Zatvorit ćete jedno poglavlje života i krenuti dalje.

Blizanci

U 2022. godini Jupiter će boraviti u vašem polju karijere, odnosno u 10. polju. Mogli biste iznenadno i neočekivano napredovati u svom poslu, popeti se stepenicu više, pa čak i zasjesti u šefovsku fotelju. Stoga budite otvoreni i ambiciozni, borite se za bolji položaj jer ćete u tome imati uspjeha. Postat ćete sigurniji u sebe te s naglašenim samopouzdanjem rušiti životne zapreke. Promjena statusa osim u poslu, moguća je i na osjećajnom planu pa je ovo godina kada bi mnogi Blizanci mogli ući u brak i izgovoriti sudbonosno ‘da’. Od 11.5. do 28.10. kada će Jupiter biti u Ovnu, sjajno je razdoblje za realizaciju bilo kakvih planova jer će vam sve polaziti za rukom. Steći ćete i utjecajna poznanstva koja vam mogu biti jako korisna. I novu ljubav mogli biste steći među poznanicima i prijateljima.

Rak

Jupiter će ove godine biti u vašem 9. polju koje predstavlja inozemstvo, duhovnost, putovanja i edukacije. Odlično je vrijeme za obrazovanje, učenje, rad na sebi, upisivanje fakulteta ili nastavak prekinutog studija. Imate li želju putovati, živjeti ili raditi u inozemstvu, želje bi vam se mogle ostvariti. Mnogi će krenuti i putem duhovnosti i tako proširiti svoje spoznaje. Želite li privesti kraju studij ili se početi obrazovati, ništa ne stoji na putu vašim planovima. I u ljubavi će vam naglo krenuti nabolje pa nije isključeno da upoznate produhovljenu i inteligentnu osobu koja nije vašeg mjesta ili grada, možda čak i države. Sredinom godine Jupiter se premješta u Ovna i donosi vam priliku za poslovni probitak. Mnogi među vama će napredovati ili se okušati na novim radnim zadacima, koji će zadovoljiti vaše potrebe i talente.

Lav

Jupiter će ove godine većinom prolaziti kroz vaše 8. polje koje se vezuje uz financije. Imate li problema s prodajom nekretnine, dobivanjem nasljedstva ili ostavinskom raspravom, ove godine to biste sve mogli riješiti u svoju korist. Osmo polje simbolizira kraj lošeg životnog razdoblja i označava nove kvalitetne početke, pa i to može biti razlog za zadovoljstvo. Također bi se mogle popraviti i financije vašeg partnera, što će pridonijeti boljoj ekonomskoj situaciji u vašoj obitelji. Želite li podići kredit, mogao bi vam biti odobren. No kad Jupiter od svibnja do listopada bude boravio u vašem 9. polju mogli biste dobiti posao u inozemstvu, upisati se na željeni fakultet ili se na neki drugi način baviti širenjem svoga znanja. Neki će zadovoljstvo pronaći baveći se nekom od duhovnih tehnika.

Djevica

Vama će Jupiter u Ribama prolaziti kroz vaše 7. polje koje simbolizira brak i sve partnerske odnose, dakle i one poslovne prirode. Ako ste u stabilnoj vezi, voljena osoba mogla bi vam predložiti brak ili zajednički život pa biste u ovoj godini mogli početi živjeti pod zajedničkim krovom. Ako ste zaposleni u medijima i javna ste osoba, porast će zanimanje ljudi za vas, a rasti će i vaša popularnost. Ljubavni život će pod Jupiterovim utjecajem procvjetati pa biste lako mogli upoznati nekog tko želi ozbiljnu i dugoročnu vezu. Njegov utjecaj u Ovnu od petog do desetog mjeseca 2022. dobro će djelovati na vaše polje financija. Mogli biste dobiti nasljedstvo ili odštetu, početi bolje zarađivati, a financije će se popraviti i vašem bračnom partneru. Taj će vas planet štititi u svim nepovoljnim situacijama.
Vaga

Ove godine Jupiter će tranzitirati vašim 6. poljem i donijeti vam plodne poslovne promjene. Ako već dugo tražite posao, sada biste mogli dobiti stalno zaposlenje, možda čak i u svojoj struci. Oni koji žele napredovati, imat će prilike sebe pokazati u najboljem svjetlu pa će put napretku biti olakšan. Vage koje se bave privatnim poduzetništvom, proširit će opseg djelovanja i zaposliti nove ljude. Kako je 6. polje ujedno i polje zdravlja, ova godina odlična je za liječenje, nove terapije pa i operativne zahvate. Od svibnja do studenoga Jupiter se premješta u polje braka pa ćete rješavati bračne zavrzlame i učvrstiti odnos s voljenim. Mladi parovi mogli bi se zaručiti ili vjenčati.

Škorpion

Velike i pozitivne stvari mogu vam se ove godine dogoditi na ljubavnom planu, budući da će vam Jupiter biti u 5. polju. Kako je to polje ljubavnih odnosa, velike su šanse da sretnete srodnu dušu i da se zaljubite kako ne pamtite. Budući da Jupiter u 5. polju povećava plodnost, mnogim djevojkama ili ženama ovog znaka mogla bi se dogoditi trudnoća, čak i onima koje više ne planiraju potomstvo. Sportaši će postizati vrhunske rezultate, a oni koji se vole kladiti i igrati igre na sreću, imat će lijepih dobitaka. Sredinom godine kada se Jupiter iz Riba premješta u Ovna, očekujte poslovne promjene. Ako ste nezaposleni, dobit ćete posao, a zaposleni bi mogli promijeniti opis radnih zadataka. Na zdravlje posebno pripazite.

Strijelac

Jupiter će vam se nalaziti u 4. polju koje predstavlja vaš dom i obitelj. Mnoge među vama očekuje preseljenje, ulaganja u dom, kupnja ili prodaja stana, renoviranja i ulaganja u stambeni prostor. Jupiter u 4. polju može označiti i pokretanje privatnog posla, obrta ili poduzeća, što će vam sjajno polaziti za rukom. Ako ste do sad imali napete odnose s ukućanima, ovo bi mogla biti godina u kojoj će biti pomirbi i novih početaka. Mlađi Strijelci će težiti osamostaljenju te se iseliti iz svog doma i početi samostalan život. Sredinom godine, od 11.5. do 28.10. Jupiterov boravak u Ovnu u vašem 5. polju mnogima će u život donijeti veliku ljubav i zaljubljenost. Mnoge djevojke i žene ovog znaka mogle bi zatrudnjeti i postati majkama.

Jarac

Jupiter iz znaka Riba bit će u vašem 3. polju koje simbolizira kraća putovanja, učenje, odnos s braćom ili sestrama, susjedima i bližom rodbinom. S njima ćete imati naglašene kontakte, možda čak i poslovne odnose. Treće polje je ujedno i polje prometa pa će mnogi među vama polagati vozački ispit. Ovo je i godina kada ćete potpisivati razne dokumente, dobivati željene ugovore i poslovna rješenja. Školarci i studenti te svi oni koji se na bilo koji način educiraju, bit će posebno uspješni i briljirati svojim znanjem. Kada Jupiter 11. 5. pa do 28.10. bude boravio u Ovnu, očekuju vas promjene u obitelji. Možda ćete kupiti kuću ili stan (ili prodati), odseliti se i osamostaliti ili poboljšati napete odnose s roditeljima. Tome će posebno biti skloni prosinački Jarci.

Vodenjak

Ovogodišnji Jupiterov tranzit događat će se u vašem 2. polju, koje je polje novca. To znači da ćete se intenzivnije baviti svojim financijama, bolje ćete zarađivati čemu će prethoditi napredovanje u poslu. Razmišljat ćete kako i gdje što više zaraditi i u tome biste mogli imati uspjeha. U vama će sve više rasti svijest o vašim vrijednostima, talentima i mogućnostima pa se više nećete zadovoljavati prosječnim stvarima. Mogli biste naći bolje plaćeni posao ili unovčiti svoje talente. U igrama na sreću mogli biste imati velikog uspjeha! Kada Jupiter uđe u Ovna sredinom godine, imat ćete sreće u učenju, polaganju ispita, nadogradnji znanja, u prometu, potpisivanju poslovnih ugovora, ali i u kontaktima s braćom ili sestrama.

Ribe

Vi ste posebne sreće ove godine jer će se dobroćudni Jupiter nalaziti u vašem znaku. On će vam donijeti širenje mogućnosti, nove plodne ideje i olakšati put ka napretku. Taj će planet ublažiti ili neutralizirati djelovanje drugih nesklonih planeta ove godine i otvoriti vam mnoga dosad zatvorena vrata. Očekuje vas napredak u poslu, poboljšat će se financijska situacija, a i u ljubavi bi se mogli događati pozitivni preokreti: novi partner, trudnoća ili brak. Od 11.5. do 28. 10. Jupiter ulazi u vaše polje financija pa možete očekivati da će vam se novčane prilike značajno poboljšati, u čemu će najviše uživati Ribe rođene u veljači. Sada je pravo vrijeme da ulažete u nove poslove, kupujete ili prodajete, ali i zaigrate igre na sreću. Možda vas iznenadi veći dobitak!