Mjesečni Horoskop

Veliki horoskop za Vage, Škorpione i Strijelce – veljača 2022.

Piše astrologinja Vesna Narat

Vaga 23. 9.  – 22. 10.

LJUBAV

Mogli biste izgubiti zanimanje za partnera i pomalo biti zasićeni monotonom svakodnevicom. Ponekad ćete imati dojam da vam se rodbina i roditelji previše upliću u brak i da biste se s partnerom bolje slagali kada ne bi bilo njihovog utjecaja. Neke od vas ta će spoznaja prisiliti na odvajanje od roditelja pa ćete pokušavati svoju obiteljsku sreću graditi negdje drugdje. Stoga u ovom mjesecu nisu isključena preseljenja ili odlasci u podstanarski život. Najviše ljubavnih napetosti početkom mjeseca. Htjet ćete razgovarati s partnerom o onome s čime niste zadovoljni u vašem odnosu, no druga strana to će stalno izbjegavati. Bit ćete uporni sve do trenutka kada ćete sjesti za stol i razgovarati u četiri oka. Napokon ćete riješiti sve ono što vas je mučilo, a vaš će odnos odjednom ugledati svjetlo dana.

Od 15. veljače izlazite iz razdoblja osjećajnih kriza pa će u vašem odnosu biti više razumijevanja i sklada, zahvaljujući Merkuru u Vodenjaku. Ako ste u ozbiljnoj vezi, ovo je mjesec u kojem ćete se odlučiti na zajednički život, a razdoblje je dobro i za potomstvo, odnosno planiranje trudnoće. Samci će imati buran život. Slučajna poznanstva sklopljena primjerice, na cesti ili u redu pred šalterom mogla bi se pretvoriti u prijateljstvo, čak i ljubavnu vezu. Spontano ćete se upuštati u razgovore sa simpatičnim neznancima i razmjenjivati brojeve mobitela. Seksualni život će kod mnogih Vaga živnuti. Bit ćete erotičniji i mazniji pa ćete češće tražiti partnerovu ljubav i blizinu. Ako ste još uvijek sami, mogli biste potkraj mjeseca upoznati energičnu i strastvenu osobu koja će vam sasvim pomutiti razum. Nećete znati je li to ljubav ili samo seksualna strast, no možda je bolje da se ne upuštate u pretjerana analiziranja.   

SEKS

Otvorenije ćete ispoljavati svoju seksualnost, a vaš će erotizam biti privlačan u očima suprotna spola. Nastojat ćete nečim novim osvježiti svoj odnos s partnerom i u tome uspijevati.  

POSAO

Sve do 14. veljače mogući su poslovni zastoji i napor da idete ukorak s poslovnim zbivanjima. No vaša će snaga biti golema pa ćete se odlično snaći i u otežanim radnim uvjetima.

U danima do 14. veljače  imat ćete jako puno posla, a rokovi će vam biti kratki. Često ćete poslovati pod stresom, ali ćete takve situacije dobro podnositi. Bit ćete jači na riječima nego na djelima. Osmišljavanje novih poslovnih strategija, metoda rada i organizacija ići će vam bolje od njihovog izvršavanja. No morat ćete pripaziti na svoju koncentraciju koja vas neće najbolje služiti pa pazite da ne donosite pogrešne odluke. Šefovi će imati od vas velika očekivanja pa ovo može biti odlučujući mjesec u kojem ćete donositi odluke bitne za vašu budućnost.

Bit će ovo i financijski bitan mjesec. Planeti će povećati mogućnost iznenadnih poslovnih i materijalnih prilika. Moguća je suradnja koja donosi veću financijsku dobit ili mogućnost napredovanja na hijerarhijskoj ljestvici. Ipak, s financijama vam se savjetuje opreznije postupanje. Mogli biste se zaletjeti i naglo potrošiti izvjesni novčani iznos na nešto s čim kojim poslije nećete biti zadovoljni. Kako će vam novac brzo stizati, još brže ćete ga trošiti. Nekima od vas na kućnu adresu će stići opomene s kamatama zbog neplaćenih računa. Oni koji očekuju kakav novac, bilo da se radi o dugu, odšteti ili nečem trećem, povoljne vijesti mogu očekivati od 15. veljače. Tada će vam i u poslu naglo krenuti nabolje. Odlikovat ćete se smislom za praktično, spretnim i dovitljivim rješenjima i odlukama te odlučnošću s kojom ćete se suočavati sa svakodnevnim situacijama. Do kraja mjeseca uspješno ćete obaviti svoje poslove, a šefovi biti oduševljeni vašim kreativnim idejama.

NOVAC

Marsov utjecaj upućuje da ćete biti skloniji riziku. Mogli biste se poželjeti okušati u nekom drugom području ili novac uložiti u posao u kojem nemate mnogo iskustva. Budite na oprezu!

OBITELJ

Razgovori s ukućanima imat će opuštajući učinak na vas, stoga ne sputavajte misli i osjećaje nego ih podijelite s voljenima. Neke očekuje prinova u obitelji, što će biti povod velikom slavlju.

ZDRAVLJE

Bit ćete podložni psihičkom umoru pa će vam trebati sna više nego inače. Savjetujemo vam umjerenu tjelovježbu, mnogo vitamina i minerala te povećanu brigu o koži i njenoj njezi.

Psihički umor nećete moći izbjeći, stoga bi bilo dobro da sebi posvetite više odmora i razbibrige. Pazite se nepovoljnog Marsa koji će vas izlagati pojačanom stresu, padu imuniteta i iscrpljenosti. Sve što radite, dozirajte, jer bilo kakvo pretjerivanje je nepoželjno. Od 14. veljače osjetit ćete znatno zdravstveno poboljšanje pa će sve sitnije tegobe poput neraspoloženja ili nesanice nestati. Uživat ćete u intenzivnom društvenom životu, najviše će vas opuštati kave s poznanicima i dobrim prijateljima.

SAVJET

Nemojte donositi nikakve poslovne ili osjećajne odluke jer nećete biti objektivni. Sve akcije pokrenite od 14. veljače, a na ljubavnom planu do 18. veljače, kada biste mogli doživjeti uzvraćene osjećaje.

Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Venera u vama naklonjenom Jarcu bit će zaslužna za vašu strastvenu i energičnu prirodu. Slobodni pripadnici znaka uživat će u životu punim plućima. Libido će vam biti jak, a želje snažne. Prepustit ćete se izazovima i nećete odoljeti udvaranjima. Želite li novu ljubavnu vezu, ništa neće stajati na putu vaših ostvarenja. Venera i Mars bit će vam skloni i otvarati put k novim ljubavima i susretima. Mogli biste upoznati elokventnu osobu zabavljačkog duha. Ono što će vas najviše oduševiti je partnerova komunikacija i inteligencija, čime će vas oboriti s nogu.

No bit će trenutaka kada ćete posumnjati u partnerove osjećaje, ali isto tako i on u vaše, osobito od 15.2. Trebat će vam vremena da se oboje uskladite, ali svaki trud uložen u tu vezu dvostruko će vam se isplatiti. Naime, od 19. siječnja ulazite u vladavinu Riba koja će umanjiti negativno Merkurovo djelovanje. To znači da ćete, unatoč razlikama ili napetostima u vezi, ipak održati odnos stabilnim.

Ako ste u braku ili vezi, imat ćete relativno ugodne odnose s partnerom. Dobra komunikacija neće izostati i to će biti najbitniji faktor stabilnosti u vašem odnosu. Poneseni Marsom u Jarcu, bit ćete energičniji nego inače, a s time i odlučniji preuzeti inicijativu pa će partner biti oduševljen vašim poduzetnim duhom. Nećete podnositi rutinu niti dosadnu ljubavnu svakodnevicu. Bit ćete spremni i posvađati se s partnerom, a poslije se strastveno pomiriti, samo kako vam ne bi bilo dosadno. Bit ćete nepredvidljivi i voljeni će se često čuditi vašim promjenama raspoloženja.

SEKS

Nagoni i poriv za djelovanjem bit će snažni. Tjelesna privlačnost kumovat će novim vezama. Željet ćete da vas maze, paze i zadovoljavaju sve vaše prohtjeve. S partnerom ćete imati bogat seksualni život.

POSAO

Intelektualna snaga koju vam daje Merkurov utjecaj u prvoj polovini mjeseca, najbolje će iskoristiti oni koji se bave pisanjem, trgovinom ili radom u medijima. Bit ćete lucidni i dosjetljivi.

Zabave, smijeha i ugodnih trenutaka vam neće nedostajati. S druge strane, položaj Merkura navješćuje da ćete rado odgovarati na poslovne izazove. Neće vam predstavljati ni najmanji problem zavrnuti rukave i uraditi posao za koji niste plaćeni. Pružit će vam se prilika spajanja ugodnog s korisnim. Poslovna ponuda bit će vezana uz zabavu, putovanja, ili iskazivanje znanja i talenata. Popularnost će vam porasti. Sportaši će biti u odličnoj kondiciji. Bit ćete sjajan organizator te stoga s manje napora polučiti željene rezultate. Suradnici i nadređeni bit će zadovoljni vašim radom. Znat ćete što se od vas očekuje i neće vas trebati opominjati što i kada trebate uraditi. Privatnici ili umjetnici mogli bi dobiti priliku za dobru zaradu. Imate li neki hobi, mogli biste ga pretvoriti u posao, a ako namjeravate pokrenuti privatni posao, učinite to do 14. veljače.

Naime, nakon tog datuma, Merkur vam je nesklon pa ćete imati problema s papirologijom, nedostajat će vam bitni dokumenti, a neki ljudi na koje ste računali neće se pridržavati dogovora. Sve to itekako će vas stajati živaca. Ostalim Škorpionima druga polovina mjeseca donosi stagnaciju. Bit ćete umorni od posla, a i međuljudski odnosi upućuju na potencijalne napetosti. Vidjet ćete mnoge nepravde na radnom mjestu, no bolje je da se držite po strani nego da idete u borbe i dokazivanja. Vama će ipak od velike pomoći biti vladavina Riba od 19. veljače koja će ublažiti ostale loše planetarne utjecaje. Stoga će svi problemi biti mali i prolazni pa ne dopustite da vas svlada malodušnost.

NOVAC

Bit ćete skloni trošenju iznad mogućnosti. Izlasci, zabave, kupnja skupih predmeta za dom ili osobnu upotrebu odrazit će se na stanje na vašem računu. Imajte to na umu i budite štedljiviji.  

OBITELJ

Ako ste podstanari, moguća je neplanirana selidba. Mogli biste dobiti otkaz ili ponudu da nekome čuvate stan uz minimalnu stanarinu. Odnosi s obitelji u drugoj polovini mjeseca mogu biti dosta napeti.

ZDRAVLJE

Bit ćete puni energije pa ćete živjeti mnogo dinamičnije nego inače.  No pazite se ozljeda, temperatura i upalnih procesa. Provjerite kod stomatologa zdravlje svojih zubi i desni.

Ako ste bolesni ili patite od kroničnih boljki, nadići ćete teškoće koje vas muče. Raspored planeta u veljači navješćuje razdoblje iznimne energije, samopouzdanja i potrebe za djelovanjem. S druge strane, emocionalna nestabilnost, brze izmjene raspoloženja i idealizam bit će razlozi unutarnjeg nezadovoljstva. Bit ćete skloni burnim reakcijama, a često i nepromišljeni. Trebat će vam nešto gdje ćete moći izbaciti višak energije, a pripazite i na reproduktivne organe, osobito ako ste žena.

SAVJET

Bavite li se nekim od poslova koji iziskuju kreativnost, samostalnost ili inovacije, pred vama su uspješni dani. U ljubavi će vas voditi strast, ali pazite da ne pretjerate s ljubomorom ili prevelikim očekivanjima.

Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Granica između druženja, prijateljstva i ljubavi bit će vrlo tanka. Bit će vam važno da imate pored sebe prijatelja, osobu s kojom možete dijeliti misli, želje i planove. Ne bude li ovo moguće, osjećat ćete se zakinutima. Nove veze mogle bi niknuti iz starog poznanstva, čak i prijateljstva. Nije isključeno ni da otkrijete srodnu dušu u neobaveznom razgovoru s novim poznanikom, odnosno poznanicom. Kako god bilo, ovo je mjesec koji vam donosi lijepa ljubavna uzbuđenja. Bitno je samo da se klonite bivših veza jer u pokušaju da ih obnovite, naići ćete na iste probleme koji su vas već jednom dovele do razdvajanja. Ako je vaša veza netom prekinuta, velike su šanse da je ovaj mjesec opet obnovite. Planeti će većinom biti na vašoj strani, a vi ljupki i privlačni. Zračit ćete posebnim šarmom pa neće čuditi ako steknete udvarače. Mlađi bi mogli doživjeti svoju prvu ljubav, a oni malo stariji novu simpatiju.

Razdoblje od 15. veljače još je bolje od prve polovine mjeseca. Merkur tada ulazi u vama prijateljski znak Vodenjaka i otvara prilike za novu vezu. Stoga će tek rijetki među vama ovaj mjesec ostati sami. Novi ljubavni počeci mogući su u susjedstvu, na tramvajskoj stanici, u banci, pošti ili u prijevoznim sredstvima. Ako ste dugo u vezi, slagat ćete se odlično. Druga strana podržavat će vas u svemu. Moći ćete se osloniti na njen savjet ili pomoć. Svoju će ljubav izražavati darovima, možda čak i onima zavidne materijalne vrijednosti. Brakom vezani Strijelci bit će zadovoljni svojom osjećajnom situacijom. Ako je i bilo kakvih tenzija ili svađa, to će sada postati rijetkost. Zbližavat će vas zajednički planovi – možda ćete na proljeće planirati selidbu, renoviranje stana, a nekima će prinova biti na putu pa će zdušno uređivati bebinu sobu.

SEKS

Iako će vam libido biti malo potisnut, bit ćete dovoljno strastveni pa će se partner u vašoj blizini osjećati poželjno. Kad zastane komunikacija, sve ćete nadoknaditi tjelesnim dodirima.

POSAO

Odlično ćete poslovati s inozemstvom. Širit ćete životne vidike, educirati se i sklapati korisna poznanstva. Iskazat ćete se kao odličan radnik, a neki među vama mogli bi potpisati značajni ugovor.

Sve će vam polaziti za rukom. Unaprijed ćete poslovanje, dobiti nove klijente ili iznaći učinkovita rješenja prezentiranja svojih dostignuća. Vaš će trud polučiti financijski uspjeh. Razdoblje je povoljno za pokretanje novih poslova ili otvaranje obrta. Razmišljate li o pokretanju firme ili obrta iz svoje kuće, ili o poslovnom partnerstvu s voljenom osobom, planovi će se ostvariti.  Riješit ćete jedan problem koji vas je dugo gnjavio. Vaša će motivacija biti potaknuta i dobrom atmosferom na radnom mjestu. Merkurov  položaj povoljan je za znanstveni i istraživački rad.

Izvrsno ćete baratati brojkama, biti sigurni u svoje znanje i na poslovnim sastancima ostavljati dojam samouvjerene i pouzdane osobe. U prvoj polovini mjeseca popravit će vam se financijska situacija. Mogli biste posjetiti banku, ispuniti pristupnicu za članstvo za kreditnu karticu ili razmatrati uvjete za dizanje kredita. Pojedinci će preseliti svoj tekući račun ili ušteđevinu u drugu banku.

Kupnja ili ulaganje koje ste odgodili, postat će aktualni. Izvjesni su dobici od putovanja, honorarnog rada, obrazovanja ili potpore bliskog rođaka. Od 15. veljače ulazite u još bolje poslovno razdoblje. Otvorit će vam se neke prilike koje su prije kočili neki drugi ljudi. Možda će vam napokon biti odobren i financiran projekt iz proteklih mjeseci. Neki među vama češće će ići na putovanja ili terenski rad. Nezaposleni među vama mogli bi pohađati tečajeve ili se prekvalificirati te na taj način lakše doći do željenog posla.

NOVAC

Pod uvjetom da ne ulazite nepromišljeno u nove poslove, financijsko poboljšanje je neupitno. Bliska osoba mogla bi dodatnim poslom povećati mjesečne prihode u zajedničkom kućanstvu.

OBITELJ

Najbitnija tema za razgovore bit će financijska situacija u kući. Odlučit ćete se za više štednje te napraviti plan potrošnje. Neki među vama dobit će novac od kakve odštete ili čak nasljedstva.

ZDRAVLJE

Iako ćete imati dobro zdravlje, mučit će vas napetost i tjeskoba. Možda živite previše intenzivno, premalo spavate i neredovito jedete. Unesite više reda i zdrav, kaloričan doručak u svoju svakodnevicu.

Zdravlje će vam biti relativno dobro, a vi izdržljivi i otporni na bolesti. Aktivan način života, raznovrsnost zanimanja i druženje s različitim ljudima, bit će najbolji lijek za nezadovoljstvo ili neraspoloženje. Vaš optimizam ništa neće moći narušiti, što će posebno vidljivo biti u drugoj polovini mjeseca, kada ćete jedva čekati koji sunčan i topli dan da se možete prošetati ili popiti kavicu na terasi kafića. No ako ste vozač i često ste u prometu, pripazite se kakve nezgode!

SAVJET

Ne potiskujte svoje stvaralačke impulse, a pažljivije osluhnite svoju intuiciju koja vas neće iznevjeriti. U poslu ćete postići odlične rezultate, stoga pokažite da ste ambiciozni – nemojte šutjeti i stajati sa strane.