Mjesečni Horoskop

Veliki horoskop u ožujku za vodene znakove: Ribe, Rak i Škorpion

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

U prekrasnim danima do 6.3. ne morate strahovati od neželjenih promjena. Ribe koje su pronašle svoju srodnu dušu, moći će se opustiti i usmjeriti energiju na stvari od egzistencijalne važnosti, kao što su financije i poslovne perspektive. Naime, partner će vam biti veliki oslonac u nastojanju da zaradite više, uspijete u karijeri ili da pretočite svoje ideje u djela. Ljubavne veze bit će u prilici da se razviju u čvrste. Pozitivan utjecaj Venere utjecat će na strast, pojačati osjećaje i omogućiti vam da do izražaja dođu vaše dobre strane, a da se prikriju one loše.

Dane od 7.3. iskoristite kako biste dobro razmislili o sebi, svojim željama i očekivanjima. Vrlo je bitno da postignete unutarnje zadovoljstvo i mir. Tek ako ste zadovoljni sami sobom, bit ćete spremni na emotivno prožimanje i nove ljubavne izazove i prilike. No moguća je ljubavna stagnacija. Između vas i partnera bit će premalo bliskosti, no vladavina vašeg znaka dobro će utjecati na vaš seksulani život. Željet ćete partnera isto koliko i on vas, ali bi komunikacija mogla zapinjati. Nemojte dopustiti da između vas dođe do hladnih odnosa. Potrudite se vratiti romantiku u vezu ili brak, neka topli osjećaji zavladaju vašim odnosom. Ako ste u koga zaljubljeni, možda ćete biti pomalo razočarani u partnera, ali nemojte zato odmah prekidati vezu jer niste do kraja upoznali drugu stranu. Dajte sebi i svojoj simpatiji vremena da se odnos polako razvija. Od 11. do 27.3. nekima među vama smiješi se veza s nekim koga će upoznati na putovanju, kakvom tečaju, na fakultetu ili putem društvenih veza. Bit će to strastven odnos, ali nerazumijevanja nisu isključena !

SEKS

Bit ćete otvorene seksualnosti, ali i ljubomorni, čime možete unazaditi odnos s partnerom. No vladavina vašeg znaka bit će zaslužna za vaš vrlo buran erotski potencijal u ovom mjesecu.

POSAO

Prva polovina mjeseca donosi zastoje pa poslujte s povećanim oprezom je pogreške nisu isključene. Naglo nabolje kreće od 11. ožujka  kada hvatate dobar poslovni zalet i ostvarujete zacrtano.

Ovaj ćete mjesec biti iznimno snalažljivi i energični pa će vam odgovarati svi poslovi u kojima se možete mnogo kretati, razgovarati ili putovati. Kada su posrijedi financije u središtu pozornosti bit će utjerivanje dugova, vraćanje usluge za uslugu, posudbe i krediti. Želite li takve stvari uspješno i na vrijeme obaviti, aktivno djelujte u danima od 11. ožujka kada neće biti zastoja.  

Sunce i Merkur u vašem znaku osobito poticajni bit će za umjetnike te sve one kojima su ljepota i kreativnost, ali i trgovina te intelektualni poslovi glavne poslovne značajke. Bavite modom, manekenstvom, aranžiranjem, dekoriranjem, glumom, glazbom ili pjevanjem očekuje vas veliki uspjesi i unosne gaže. I na ostalim poslovima iskazivat ćete povećanu kreativnost, a neki će ukrasnim biljkama ili zidnim slikama uljepšati svoj radni prostor.

Poslovna situacija se od 28. ožujka naglo mijenja – imat ćete mnogo posla i često ćete biti umorni. Šefovi će vas opteretiti novim i odgovornijim dužnostima pa nećete biti previše oduševljeni novim poretkom stvari. Neće vam se svidjeti ni ponašanje nekih kolega pa se s pojedincima nećete najbolje slagati. Imat ćete dojam da vas ogovaraju ili jednostavno ne razumiju. No vaš šarm potpomognut lijepim Merkurovim utjecajem, bit će zaslužan za vašu ljubaznost i osjećaj za trenutak pa ćete poremećene odnose brzo riješiti svojim pomirljivim nastupom. Radite li sa strankama, morat ćete priječi preko njihovih kritika i upadica, iako biste najradije svašta izgovorili. No pokušajte se ipak suzdržati jer vam neugodnosti nisu potrebne.

NOVAC

Unatoč povećanim troškovima, vrlo vješto ćete rukovati s financijama. Možda će vas iznenaditi poneki kvar u kući, no uspjet ćete namaknuti novac i za takve situacije. Bit ćete prilično štedljivi.

ZDRAVLJE

Zdravlje vam može biti osjetljivo jer dosta se planeta nagomilalo u vaše 12. polje koje označava liječenja, terapije, posjet bolnicama ili razvoj kroničnih bolesti. Brinut ćete za nečije slabo zdravlje.

Zbog nepovoljnog Marsovog utjecaja bit ćete nemirni, nervozni i skloni razdražljivosti. Moguće su dišne i probavne tegobe. Rasporedite svoje fizičke i psihičke snage kako biste izbjegli jaku iscrpljenost. Psiha će vam biti vrlo osjetljiva pa bi šetnje i boravak na zraku na vas imali izuzetno pozitivan učinak.  Najbolje ćete se osjećati do  20. ožujka  kada će vam se poboljšati vitalnost pa ćete biti otporniji na razne viroze ili upalne procese. Nakon tog datuma pripazite na sebe!

OBITELJ

Bit će čestih svađa u vašem domu, no one neće dugo trajati i tek će prolazno unositi nemir.  Mogli biste otputovati u posjet rodbini u inozemstvo ili će oni doći k vama.

SAVJET

U svemu što radite ili donosite odluke, budite pribrani – brzopletost će vas lako odvesti u krive vode. Prva polovina mjeseca vas poziva na oprez  u poslu, a druga polovina u ljubavi. Najbolje su vam aspektirana putovanja i učenja.
Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Venera u znaku Jarca do 6.3., upozorava da ćete se morati prilagođavati partneru u znatnoj mjeri jer će to biti jedini način da održite sklad u vezi. Bit će dana kad ćete u konačnom raskidu vidjeti jedino rješenje, ali i trenutaka kad će vam se činiti da vezi trebate pružiti još jednu priliku. Unatoč unutarnjim previranjima, ožujak nije pogodan mjesec za donošenje odluka. No s druge strane, taj je mjesec odličan za pokušaje pomirenja i nove osjećajne početke, osobito od 7. ožujka. Tada ćete biti najobjektivniji pa ćete s lakoćom ulaziti u srž ljubavne problematike.  Neki među vama mogli bi imati kakav nevini flert na radnom mjestu, unatoč tomu što su vezani. Ipak budite na oprezu, kako vas druge kolege ne bi zbog toga zadirkivali ili vas ogovorali.

Mlađi i neiskusni Rakovi mogli bi se fatalno zaljubiti u osobu koja će osjećajno biti nepouzdana. Tvrdoglavo i svjesno ćete pokušati osvojiti nadmoćnu ulogu u vezi. Takve će vas situacije s vremenom početi umarati pa ćete jedino rješenje vidjeti u napuštanju takvog iscrpljujućega odnosa. Nakon 11. ožujka  Merkur ulazi u Ribe i  donosi vam ljubavno poboljšanje. Nemirne će se ljubavne vode umiriti, ali i razbistriti. U vaš život ulazi nova osoba, koja će imati kvaliteta koje će vam se odmah svidjeti. Brzo ćete zaboraviti na sve ljubavne patnje i prepustiti se igri zavođenja. To bi mogao biti netko tko često putuje ili je na odgovornoj poslovnoj dužnosti. U tom odnosu odmah će frcati iskre privlačnosti pa ćete u drugoj strani otkriti osobu koja vam odgovara i na seksualnom planu. Čak i ako veza ne krene munjevito u ljubavne vode, nemojte očajavati jer vaše pravo vrijeme tek dolazi, ako već ne sada, a ono zasigurno u travnju. 

SEKS

Mnogo ćete polagati na društveni život, flert i večernje izlaske. Vaša glad za pažnjom i ljubavlju, bit će zadovoljena. Partner će biti jednako strastven kao i vi pa ćete uživati u intimnostima.

POSAO

U poslovnu akciju krenite u drugoj polovini mjeseca kada neće biti zastoja i kada ćete lako ostvarivati svoje planove. Potkraj mjeseca usmjerite se na novce – bolje ćete zarađivati!

Prva polovina mjeseca snažno vas okreće prema novčanim zbivanjima. Ako od nekoga očekujete novac, mogli biste ga dobiti ili će “zamrznuti“ poslovi naglo se pokrenuti. Bavite li se privatnim poduzetništvom, mogli biste steći poslovnog partnera koji će vam financijski pomagati. Mnogo ćete raditi, no pritom ne zaboravite i na odmor te rekreaciju koja će biti dobrodošla svima koji su pod stresom. Vodite evidenciju o stanju na tekućem računu, kreditnim obvezama ili nepodmirenim kamatama. Ništa ne prepuštajte slučajnostima.

Druga polovina mjeseca odlična je za nove poslovne početke i realizaciju planova. Od 11. do 27.3., imat ćete dovoljno poticajne energije, ali i mudrosti. Dobit ćete priliku unovčiti znanja i sposobnosti kojima raspolažete, uključivši i umjetničke talente. Briljirat ćete u timu, znati stimulirati suradnike i voditi ih čvrstom rukom. Vaša će komunikacija biti svima jasna, a i sami ćete se moći pohvaliti zavidnom koncentracijom te oštroumnošću.

Izvjesne su i poslovne promjene. Mogli biste dobiti novog suradnika kojeg ćete uvoditi u posao ili ćete sami biti premješteni na drugo, mnogo teže radno mjesto od prethodnog. No ništa vam neće biti teško niti vam biti problem. U svemu ćete vidjeti izazov i potrebu da se dokažete i u tome ćete uspijevati. Mogli biste brzo napredovati, osobito ako već od prije postoje pokazatelji za takvo što. No imat ćete i konkurenciju i ljude koji će vas pokušati izbaciti iz poslovne utrke. Nemojte im to dopustiti, izborite se za sebe!

NOVAC

Bavljenje novčanim ulaganjima, štednjom, kreditnim obvezama i financijskim zalihama uzimat će vam dosta vremena i koncentracije. No ovo je mjesec u kojem se možete uspješno riješiti nekih dugova.

ZDRAVLJE

S vašim zdravljem u ovom mjesecu ne bi trebalo biti većih problema. Imate veliku planetarnu potporu pa ćete biti puni pozitivne energije i psihički otporni na stresne situacije. 

Bit ćete veseli, druželjubivi i puni pokretačke energije. Ništa vas neće moći umoriti ili izbaciti iz takta. Imat ćete puno energije, a i imunitet će vam biti visok pa ćete odolijevati sezonskim bolestima. Čak i ako obolite od gripe ili prehlade, brzo ćete se oporaviti. Ako ste dosad bili bolesni ili imali kakvu kroničnu boljku, na putu ste oporavka. Ulagat ćete u svoje zdravlje, ali i svoj izgled pa ćete rado posjećivati frizera ili masera. Mnogi će hvaliti vaš njegovan izgled, a vama će takvi komplimenti itekako goditi.

OBITELJ

Imat ćete intenzivne rodbinske odnose – možda ćete im češće putovati ili oni k vama. Obiteljski odnosi mogu postati napeti potkraj mjeseca, no to će biti sitne, uobičajene prepirke.

SAVJET

Poslovni i ljubavni život najbolje vam je aspektiran sredinom mjeseca. Stoga to razdoblje iskoristite za poslovni probitak i ostvarenje intimnih planova. Do 10.3., rješavajte financijsku problematiku.
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Lijep Merkurov utjecaj omogućit će vam da se riješite nekih loših ljubavnih navika, prekinete odnos koji vas je iscrpljivao i uplovite u nešto sasvim novo. Međutim, Venera koja će boraviti u znaku Vodenjaka od 7. ožujka otežavat će vam taj zadatak, pa će mnoge od vas opterećivati sumnje koje neće uvijek biti bezrazložne. Pojava konkurencije, odnosno treće osobe, ne samo partnerove nego i s vaše strane upozorava na mogućnost ljubavnog trokuta, naglih prekida, ali i neočekivanih pomirenja. Duge veze neće se prekidati s lakoćom. Previše će vas niti i uspomena povezivati, a navika i osjećaj da ste s partnerom proživjeli toliko puno toga neće vam dopustiti da ga zaboravite. Ako vam se pruži nova ljubavna prilika i podlegnete iskušenju strasti i izazova, pokušat ćete na sve načine zadržati starog partnera. Ali, tajne će se otkrivati brže nego što očekujete. Čak biste i vi svojim ponašanjem mogli navesti partnera da posumnja i shvati. Stoga pripazite što radite.

Slobodni među vama uživat će u naklonosti suprotnog spola. Venera vam neće biti sklona, no zato je Merkur na vašoj strani pa možete upoznati zanimljive pripadnike suprotnog spola. Bit ćete češće pozivani u društva, više ćete izlaziti i sa zanimanjem mjerkati privlačne pojedince. Ovo je mjesec u kojem bi vam se mogla dogoditi zanimljiva ljubav. Upoznat ćete osobu koja će vam se svidjeti na prvi pogled, a i imat ćete mnogo zajedničkih tema za razgovore. U prvoj polovini mjeseca možda okolnosti neće upućivati da će se taj odnos pretvoriti u vezu, no zato od 11. ožujka na putu prema vašoj novoj ljubavi neće biti većih zapreka. Odlično ćete se slagati i nadopunjavati, a pravi procvat vaše veze dogodit će se idućeg mjeseca.

SEKS

Mars će poticati vaše seksualne apetite. Udvarat ćete se strastveno, a odbijanje će vas nagnati da se još strastvenije poigrate s potencijalnom simpatijom. Vrlo ste erotični, ali i jako ljubomorni.

POSAO

Ako želite poslovno napredovati ili ostvariti važne poslovne projekte, angažirajte se do 27. ožujka. Nakon tog datuma osjetit ćete umor i pad motivacije, a i ljudi će vam biti manje skloni.

Odlično ćete poslovati od 11 do 27.3. Dobro ćete se slagati s kolegama koji će se diviti vašoj upornosti i snalažljivosti. Bit ćete uspješni u marketinškim pothvatima. Ulagači će se rado odazivati vašim poslovnim ponudama, dok će Škorpioni koji traže posao naići na povoljnu priliku. Krasit će vas ljubaznost u ophođenju, a ugodni kontakti u radnoj sredini djelovat će motivirajuće na vas. Udružit ćete snage s kolegama i poslove uspješno privoditi svom kraju. Merkur u Ribama pomoći onima koji dugo čekaju na svoju priliku ili na razrješenje nejasnih i problematičnih poslovnih odnosa. Krasit će vas i kreativan duh te napredne ideje, zbog čega ćete uvijek biti korak ispred svojih kolega. Neki će vam na tome i otvoreno zavidjeti, ali nemojte dopustiti da vas to izbaci iz takta.

Zvijezde od 28. ožujka pokreću zbivanja na polju posla i karijere pa su i neminovne određene promjene. Neki će i sami, vođeni instinktom, prionuti na dovršavanje ili započinjanje aktivnosti koje već neko vrijeme planiraju. Zgusnuti poslovni raspored ostavit će vam malo vremena za odmor, a zbog nezadovoljstva, pa i mogućih problema sa šefom, pojedinci će razmišljati o prekidu radnog odnosa. No nemojte prenagliti jer ćete već u travnju biti u prilici jasnije sagledati svoju trenutačnu situaciju i svoj status. A tada ćete i lakše te pribranije donositi odluke. Pazite da sve vaše procjene budu objektivne jer vas nepovoljan Mars „gura“ u naglost i brzopletost. Ne dopustite nikome da vas isprovocira ili da vas ponižava. Dignite visoko glavu i pokažite da niste „lak zalogaj“.

NOVAC

Nemojte olako posuđivati novac i kontrolirajte troškove jer bi ih ovog mjeseca moglo biti više nego inače. Roditelji će izdvajati novac za instrukcije svojim školarcima ili će vas prijatelj tražiti pozajmicu.

ZDRAVLJE

Promijenite nešto u svojoj svakodnevnoj rutini. Bavite se hobijima, društvom i izlascima, nemojte se povlačiti u sebe. Žene ovog znaka trebale bi pripaziti na moguće ginekološke tegobe.

Pazite se prehlade, gripe ili kakvog upalnog procesa. Nastojte se što više odmarati, ali ni u tome nemojte pretjerivati – lagane šetnje i tjelovježba su dobrodošli. Najviše će vas iscrpljivati napeti međuljudski odnosi, osobito na radnom mjestu. Šefovi će na vas prebacivati mnoga zaduženja, što bi vas moglo iscrpiti. Pazite na bubrege i mjehur, ali i na osjetljivo grlo. Prehranu obogatite voćem, osobito narančama i limunom jer vam treba što više C vitamina.

OBITELJ

Većinom ćete imati skladne odnose s ukućanima. Povremene trzavice možete imati s bližom rodbinom svoga partnera koji će vam se previše upletati u odnos. Nemojte im to dopustiti.

SAVJET

Pokušajte se što više opuštati, osobito u drugoj polovini mjeseca kada će neke situacije biti uzrokom stresnih stanja. Godit će vam šetnje, razgovori s prijateljima, no ne zaboravite u sve to uključiti i svoga partnera.