Duhovnost Osobni razvoj

Zakon reciprociteta – raširi ruke i primi onoliko koliko si i sam dao! Evo kako funkcionira ovaj zakon!

Foto: @bailandojourney, Cuba

Holistic coach Martina Komerički kroz seriju kolumni obradit će temu Univerzalnih zakona Svemira. U prvoj kolumni objasnila nam je što Univerzalni zakoni uopće jesu te je pobliže objasnila Zakon dharme. Ovaj put se latila Univerzalnog zakona reciprociteta, čija je temeljna poruka „Daj ono što želiš primiti!”.

Pročitajte više: Holistic coach Martina Komerički objašnjava zakon dharme – ona vam može pomoći da živite svoju svrhu

„Vi ste beskrajno moćno duhovno biće sposobno za čuda”

„Svemir je kvantno polje gdje je sve povezano. Između vas i Svemira postoji uzajamna ovisnost, djelovanje i razmjena. Dobivate ono što dajete i žanjete ono što ste posijali. Što god pošaljete u kozmos, bilo dobro ili loše, mora se vratiti. Ovo je zakon međusobne razmjene. Dakle, svaka radnja ima jednaku i suprotnu reakciju. Život je kao igranje igre bumeranga. Što god daš životu, vrati ti se i obilno umnoži”, započinje Martina i nastavlja:

„Vrijeme je da otvorite tajni ključ obilja, služenje. Vi ste beskrajno moćno duhovno biće sposobno za čuda, ali morate ukloniti veo sa svoje svijesti kako biste iskoristili ovu božansku vještinu”.

Foto: Shutterstock

„Što više daješ više ćeš i dobiti”

„Davanje i primanje su suprotni aspekti energetske razmjene. U našoj volji da damo ono što sami tražimo omogućavamo da nam obilje cirkulira u životu. Svaka veza je bazirana na primanju i davanju.

Što više daješ više ćeš i dobiti, ali vrlo je bitno iz koje namjere daješ. Namjera iza davanja mora uvijek biti da se kreira sreća za primatelja i davatelja.

Daj ne očekujući ništa zauzvrat!”, objašnjava Martina.

„Naučite davati to što sami želite i tražite”

„Kad naučite davati to što sami želite i tražite, aktivirate energiju koja privlači nazad k vama sve što ste dali van.

Obvežite se da ćete što je više moguće dijeliti i primati obilje najvažnijih darova života: brige za druge, privrženosti, zahvalnosti i ljubavi. Svaki puta kad sretnete nekoga zaželite mu u sebi sreću, radost i smijeh”, poručuje Martina.

Pročitajate više: Holistic coach Martina Komerički: „Duša neće doživjeti puni potencijal ako je zarobljena u tijelu punom trauma i podsvjesnom umu prepunom limitirajućih uvjerenja”

„Kada ne dajemo, zatvaramo protok onoga što dolazi”

„Mnogi vjeruju da trebaju primiti više nečega kako bi bili sretni. Bez obzira na to je li ono što žele novac, ljubav ili nešto treće, misle da im je potrebno više toga da bi bili ispunjeni.

Zbog toga počinju djelovati u strahu i zato ne daju ništa jer se boje da neće imati dovoljno.

Život treba teći. Ako ništa ne teče van, nema mjesta da bilo što drugo uđe.

Nekako smo bili prevareni da vjerujemo da ćemo, ako NE DAJEMO, imati VIŠE. Ili se bojimo da ako damo, da nam ništa neće ostati. S jedne strane, čini se da ovo ima smisla. Ali ne ide. Jer kada ne dajemo, zatvaramo protok onoga što dolazi”, objašnjava Martina.

„Ako želiš ljubav u svom životu, voli nekoga”

„Prakticiranje ovog zakona je vrlo jednostavno”, tvrdi Martina i iznosi nekoliko točaka koje biste trebali upamtiti.

  • Ako želiš prosperitet pomogni drugima da postignu prosperitet.
  • Ako želiš da netko bude dobar prema tebi, budi dobar prema njemu.
  • Ako želiš ljubav u svom životu, voli nekoga.
  • Ako želiš novac, daj nešto novca.
  • Ako želiš radost u svom životu, pruži radost nekom drugom.

„Svemir reagira samo kada mi djelujemo. Napravite prvi korak i gledajte kako se čuda počinju događati. Prečesto čekamo da nam nešto prvo dođe. Preuzmite inicijativu. Dajte i PRIMIT ĆETE”, poručuje Martina.

Foto: @bailandojourney, Cuba

Također ističe sljedeće:

“Ako želite primiti ljubav iz partnerskog odnosa i nije vam jasno kako da date tu vrstu ljubavi prije nego što uopće imate odnos s nekim, odgovor je vrlo jednostavan. Ljubav je ljubav i samo mijenja oblike. Otvorenost srca se uvijek broji isto. Ljubav prema životu, djeci, prijateljima, životinjama, prirodi, pa čak i poslu…sve se to zbraja u jedan veliki ljubavni zbir.

Otvoreno srce koje daje ljubav bez kalkulacije, osmjehne se svakome bez razloga i da i kad se ne očekuje od njega je najbolji mogući magnet za najveća obilja.

Voljeti sebe dovoljno da živite u takvoj vibraciji i kad ste same je najbolje što možete učiniti za sebe. Vibracija ljubavi je na energetskoj skali toliko visoko da je to vibracija u kojoj je sve ružičasto. Pa znate i samo osjećaj zaljubljenosti. Zamislite sada da takvi hodate stalno po svijetu. Život bi vam bio predivno mjesto bez obzira na to što se oko vas događalo”.

Martina se sama uvjerila u to da ovaj Zakon funkcionira

Martina nam je otkrila i svoja iskustva sa Zakonom reciprociteta.

„Ne mogu se oteti dojmu da ovo što mi se trenutno događa na godišnjem odmoru ima veze baš s ovim zakonom. Naime gdje god dođem ne žele primiti moj novac, sve mi je besplatno…od pića preko ulaznica na tvrđave. Par mjeseci prije ja sam dijelila novu robicu nikad nošenu od sina, namještaj koji je bio u super stanju, slikovnice za djecu…

Umjesto da sam prodavala podijelila sam. Evo mi se sve vraća sada nazad. Nevjerojatno je kako vam netko može popraviti dan samo time da vas besplatno pusti na tvrđavu za koju je ulaznica samo 20 kuna! Taj nivo radosti onda otvara vrata za nova čuda pa tako u krug s pozitivnom vibracijom dobivate sve više i više”, ispričala nam je te dodala:

„Albert Einstein je dobro rekao: Dva su načina na koja možete živjeti život; kao da ništa nije čudo i kao da je sve čudo.

Biram svjedočiti čudima tako da prvo dam od sebe. Nema ništa ljepše od iskrenog davanja samo da nekoga usrećimo”.

„Pazite se davanja iz mjesta gdje mislite da morate”

Ipak imajte na umu ovu Martininu zaključnu rečenicu:

„Pazite se davanja iz mjesta gdje mislite da morate, da ste dužni ili da biste se nekome svidjeli. To su davanja bazirana na strahu i vode samo ka tome da u život privučete neko nezadovoljstvo jer ste to i dali van kroz svoju namjeru”.

A za kraj Martina ima i jedan sjajan zadatak za vas:

Razmislite o tri nasumična djela ljubaznosti. Ne smijete očekivati ​​da ćete nešto dobiti zauzvrat. Anonimno, učinite nešto dobro danas. Zapišite kako ste se osjećali ili bilo kakvih „AHA momenata“ koje ste imali.

Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar