Astrozona

Astromedicina: Svaki znak ima svoju slabu točku, no znamo kako je iscijeliti…

Upoznajte svoje tijelo i psihu kroz prizmu astrologije i otkrijte kako možete sami sebi pomoći kako biste izbjegli stres i poboljšali svoju zdravstvenu situaciju.

Četiri kuće – prva, šesta, osma i dvanaesta – posebno su važne u medicinskoj astrologiji. Njihovo pravilno čitanje ključno je za medicinsko tumačenje horoskopa.

Gledajući u svoju natalnu kartu možete iščitati potencijalne zdravstvene poteškoće, ali i dobiti uvid kako možete doći do iscjeljenja

OVAN

Tijelo: Ovan vlada glavom, očima, ušima, mozgom, kosom i licem.

Energija: Ovan predstavlja energiju lidera, onoga tko se zauzima za sebe i odlazi od onoga što mu pričinjava probleme. Vlada emocijama bijesa, samopouzdanja i hrabrosti.

Neuravnoteženost: Dolazi do glavobolje, migrene, gubitka samopouzdanja, problema s curenjem iz nosa i sinusima. Pojavljuju se i akne, problemi s kožom ili gubitak kose.

Iscjeljenje: Izborite se za ono do čega vam je uistinu stalo, nema odustajanja. Ako ste potiskivali svoje želje ili pak previše progovarali iz ega, vrijeme je da se to dovede u ravnotežu. Nastojte umiriti svoj um i obratiti pažnju na svijet oko sebe.

BIK

Tijelo: Bik vlada nad vratom, grlom, štitnjačom, mandulama i gornjim dijelom leđa.

Energija: Predstavlja energiju stabilnosti i dosljednosti. Vlada materijalnim ili fizičkim posjedima, kao i osjećajima sigurnosti i samopouzdanja.

Neuravnoteženost: Pojavljuju se bolovi u gornjem dijelu leđa. Mogući su problemi s vratom, grloboljom i glasnicama. Često se javlja i osjećaj da ste zapeli na mjestu, a prisutan je i strah od promjene ili gubitka nečega.

Iscjeljenje: Njegujte praktičan i metodičan pristup životu koji vam daje osjećaj sigurnosti i organiziranosti. Nedostaje li vam utemeljenost ili ste zapeli u situaciji čije rješenje ne vidite, možda je vrijeme da ovo uravnotežite usredotočujući se na područje grla. To možete učiniti pomoću plavih kristala, pjevanja i iskrenih razgovora.

BLIZANCI

Tijelo: Blizanci vladaju umom, mislima, vašom sposobnošću izražavanja te rukama, prstima, ramenima.

Energija: Blizanac predstavlja energiju koja se odnosi na slobodu izražavanja i organiziranja vlastitih misli na uredan način tako da ih drugi mogu razumjeti. Blizanci su prirodni komunikatori, pisci i govornici.

Neuravnoteženost: Manifestira kao rastresenost, zbunjenost, bol u rukama, ramenima ili kao strah od progovaranja onoga što je bitno. Prisutna je i sklonost prema ogovaranju ili nepromišljenim izjavama.

Iscjeljenje: Uravnotežite energiju putem meditacije, boravkom u tišini. Naučite smirivati um i tako se oslobađati mentalnog ‘smeća’. Moguće je preodgojiti vlastiti um i učiniti ga svojim saveznikom.

RAK

Tijelo: Vlada prsima, grudima, trbuhom i plućima.

Energija: Usmjerena je na emocije te izražavanje osobne istine i osjećaja. Riječ je o brižnosti, njegovanju i služenju drugima.

Neuravnoteženost: Emocije su nekontrolirane. Prisutne su česte promjene raspoloženja, iscrpljenost, pretjerana osjetljivost. Javlja se potreba za samoćom i povlačenjem. Prisutne su bolesti dišnog sustava, kašalj, bolne grudi i traženje utjehe u hrani.

Iscjeljenje: Učinkovite su vježbe disanja, plivanje, boravak na svježem zraku i lagana tjelovježba. Ravnoteža se može postići i volontiranjem, davanjem drugima ili davanjem ljubavi onima koje volite.

LAV

Tijelo: Lav vlada srcem, kralješcima i gornjim dijelom leđa.

Energija: Ona simbolizira unutarnji sjaj, slobodu biti ono što jesi. Energija je ponosna, samouvjerena i kreće se bez straha od izražavanja sebe i kretanja prema onome što želi.

Neuravnoteženost: Može doći do komplikacija sa srcem (aritmija, infarkt, tlak). Dolazi do poteškoća u izražavanju emocija i zatvorenosti prema ljubavi. Može se i očitovati kao nedostatak samopouzdanja, osjećanja stida ili strahova.

Iscjeljenje: Bilo koji oblik kreativnog izričaja je od pomoći: umjetnost, ples, pisanje, gluma itd. Preporučuje se i joga.

DJEVICA

Tijelo: Djevica vlada probavnim sustavom – crijevima, želucem, slezenom.

Energija: Energija je zemljana i pomaže u motiviranosti. Upućena je na detalje i pomaže u održavanju reda, rada i discipline.

Neuravnoteženost: Javljaju se probavni problemi, konstipacija, poremećaji u prehrani, bolovi u želucu. Prisutni su i kompulzivno razmišljanje, tvrdoglavost i opsesivno ponašanje.

Iscjeljenje: Važno je naučiti pustiti i otpustiti neka od očekivanja kojima se opterećujete. Također je važno umiriti svoj um i shvatiti da je i dobro dovoljno dobro. To je najbolje učiniti kroz meditaciju i vježbanje.
VAGA

Tijelo: Vaga regulira bubrege, urinarni trakt, kožu, endokrini sustav i lumbalni dio kralježnice.

Energija: Usmjerena je na odnose s drugima, kako se povezati sa svijetom, ostvariti zdravo partnerstvo i odnose.

Neuravnoteženost: Osoba je ili previše ovisna ili se ne da vezati. Češće se javljaju problemi s mjehurom, kao što su infekcije, učestalo mokrenje ili bol u leđima. Izvjesna je i bol u donjem dijelu leđa ili osip po koži.

Iscjeljenje: Važno je naučiti kako ostvarivati kompromise koji vas ne oštećuju. Dati i udovoljiti drugima, ali pritom ne zakinuti sebe. Ako je prisutna prevelika ovisnost o vezi i drugima, potrebno je pronaći svoju snagu i osjećaj neovisnosti.

ŠKORPION

Tijelo: Škorpion vlada reproduktivnima sustavom, spolnim organima, crijevima i sustavom organa za izlučivanje.

Energija: Odnosi se na transformaciju i učenja o tome kako napustiti teška mjesta, otpustiti, mijenjati se kroz iskustva. Riječ je i o otkrivanju poruka koje dolaze iz nesvjesnog.

Neuravnoteženost: Prisutan je osjećaj zaglavljenosti u problemu ili čak prebrzo donošenje odluka. Može se manifestirati kao depresija, manjak libida ili pak pretjerano aktivni libido.

Iscjeljenje: Potrebno je prihvatiti promjene i ono što ne razumijete. U tome može pomoći meditacija, psihoterapija, pa i učenje tantre. Provođenje vremena u blizini vode donosi emocionalno opuštanje.

STRIJELAC

Tijelo: Strijelac vlada kukovima, bedrima, hipofizom, jetrom.

Energija: Bit je u učenju, istraživanju i poučavanju koji vode prema osobnom rastu. Energija ovog znaka uvijek je spremna na avanturu i želi razumjeti život i svijet.

Neuravnoteženost: Javljaju se problemi s kukovima, jetrom, izvjesna je i sklonost pretjerivanju. Osjeća se nemir kao i nemogućnost dužeg boravka na jednom mjestu. Također se može manifestirati i kao stagnacija i problemi s učenjem.

Iscjeljenje: Jedan od najboljih načina uravnoteženja energije je putovanje, učenje nečeg novog što pomaže u otvaranju životnih horizonata, ali i vlastitog uma. Dobro je ponekad učiniti i nešto što nikada prije niste, izaći iz rutine. Gode vam vježbe za fleksibilnost kukova.

JARAC

Tijelo: Jarac vlada koštanim sustavom, koljenima, zglobovima i zubima.

Energija: Izvjesna je usmjerenost na ono što je praktično, korisno i uredno. Energija je ambiciozna i motivirana za postizanje ciljeva i vrijednosti.

Neuravnoteženost: Dolazi do problema u radu, često se javlja i tjeskoba. Mogući su bolovi u koljenima kao i zubobolje. Stavljanje prevelikog pritiska na sebe i izgaranje u radu ima za cilj izbjegavanje suočavanja s vlastitim emocijama.

Iscjeljenje: Važno je češće se odmarati, usporiti te istražiti što to uistinu potiče vaše ambicije. Revidiranje dnevnog rasporeda također može biti od koristi – manje rada, više vremena za igru i zabavu. Pronađite neki kanal opuštanja, nešto u čemu uživate.

VODENJAK

Tijelo: Vodenjak vlada gležnjevima, potkoljenicama, krvožilnim sustavom.

Energija: Usmjerena je na sve što je dobro za ljude, humana je te izrazito inovativna i po prirodi često i revolucionarna.

Neuravnoteženost: Stvaraju se u glavi sulude ideje o nekim projektima i poslovima koje je nemoguće ostvariti. Dolazi do udaljavanja od stvarnosti. Može doći do problema s donjim dijelom nogu, kao i osjećaj anksioznost ili čak napadaja panike.

Iscjeljenje: Važno je raditi na stvaranju i provođenju ideja u život. Važno je razmisliti o široj slici i načinu na koji vaše ideje ili kreacije mogu koristiti svim ljudima, a ne samo vama. Radite stvari koje vas nadahnjuju i okružite se ljudima koji vam pomažu da rastete.

RIBE

Tijelo: Riba vlada stopalima, nožnim prstima, limfnim sustavom i pinealnom žlijezdom.

Energija: Vodi prema usklađivanju s vlastitom biti, prema duhovnom rastu i razvoju. Također je i vrlo kreativna i može se izraziti kroz umjetnost, glazbu i ples.

Neuravnoteženost: Spava se previše ili premalo. Postoji tendencija bijega od stvarnosti (alkohol, sedativi). Prisutna je prevelika zabrinutost i hipohondrija. Također se može očitovati kao gubitak dodira s potrebama drugih, egocentrizam, sklonost čestog povlačenja u osamu.

Iscjeljenje: Važno je stupiti u kontakt sa svojim duhovnim vodstvom. Meditacija je često najučinkovitija. Pomaže i masaža stopala ili hipnoterapija.