Astrozona

Astroprofil i savjeti za 2022. godinu: Vodenjak – Nekonvencionalan, iskren i originalan buntovnik

  • Element: zrak
  • Vladajući planet: Uran
  • Boje: tirkizna, sve nijanse plave i zelene
  • Zemlje: Finska, Švedska, Iran, Rusija
  • Gradovi: Hamburg, Helsinki, Moskva, Sidney

Znakom Vodenjaka vlada Uran, planet koji pripadnike ovog znaka čini druželjubivima i originalnim ljudima. Vodenjak se može definirati kao izrazito nekonvencionalan znak, zato što nema predrasuda i ne robuje mišljenjima okoline. Po mnogo čemu su osobenjaci, a kao djeca vrlo tvrdoglavi i neukrotivi. Imaju jaku volju pa već odmalena često pružaju otpor svojim roditeljima. Kao odrasli, Vodenjaci su posebni ljudi. Uvijek su drukčije odjeveni od drugih, tjeraju neku svoju posebnu modu i sve što stave na sebe znaju odlično iskombinirati. Zato uvijek djeluju drukčije od drugih, ne samo izgledom nego i ponašanjem. Nisu ničim opterećeni, uvriježena pravila ponašanja za njih ne vrijede. Oni su samosvojni i veliki ljubitelji svoje slobode pa tako slobodarski nerijetko i žive. Obožavaju ljude i životinje, borci su za ljudska prava, a pogled im je često uperen u daljine. Imaju široke svjetonazore pa su često neshvaćeni od drugih. No u svojim procjenama nekih situacija koje se tek trebaju dogoditi, često znaju biti u pravu. Imaju odličnu intuiciju i jako su inteligentni. Nisu opterećeni društvenim normama, oni sve rade po svome, što izaziva pozornost okoline. Omiljeni su kod ljudi jer su svoji i nikom ne polažu račune. Jako drže do druženja i prijateljstva pa za svog života imaju pozamašan broj prijatelja.

Vodenjaci ne odustaju od svoje potrebe za slobodom u svim njezinim formama. Često su to ekstremni individualisti. Žestoko brane svoje projekte, inicijative ili način razmišljanja usmjerenim prema svakom tko ih napada. Istodobno, ništa ih ne može navesti na strmoglave akcije ili na odluke koje nisu prethodno dobro promišljene. Ispituju i dugo analiziraju svaku situaciju i svaki argument, osobito kada je riječ o značajnim životnim odlukama. Svemu što rade dodaju originalnu crtu, čak i kad su svjesni da svojim ponašanjem navlače nerazumijevanje okoline.

Vodenjacima je sloboda nešto što cijeni više od svega u životu i to ih potiče da izabere maksimalno nezavisan način života, koji im omogućava da zadovolje svoju originalnu i plodnu inventivnost. Izbjegavaju dosadne i metodične aktivnosti kojima su teško prilagođavaju. Zato nije preporučljivo prisiljavati ih da žive na način koji ne odgovara njihovom karakteru. Sposobni su na velike žrtve kako bi našli nove izazove koji će im omogućiti ostvarenje svoje težnje. Iako su po izgledu jako rezervirani, Vodenjaci su najčešće altruisti, spremni da se žrtvuju za bližnje.

Njihove metode i način razmišljanja nije uvijek lako shvatiti jer Vodenjaci često idu ispred vremena u kojem žive. Mrze planske i dosadne poslove i povjeravanje drugima. Kod Vodenjaka je kao kod malo kojeg znaka izražena humanost i želja za kolektivnim radom, iako oni znaju biti i veliki individualci, racionalni, često i proračunati.

Vrlo su društveni, ugodni i duhoviti. Novac za njih predstavlja samo sredstvo da se bolje provedu: brzo ga stvaraju i troše. Ćudljivi planet Uran čini ih dinamičnima i modernima. Oni bježe od dosade i banalnosti pa svaki njihov dan mora donijeti nešto novo jer su u suprotnom izgubljeni.

MANE

Znaju biti nemoguće tvrdoglavi i nepopustljivi, pa čak i kad su u krivu neće to nikako priznati nego će i dalje tjerati po svome. Ponekad žive u oblacima, u nekom svom svijetu pa drugima djeluju čudnima. Nemoguće ih je dokučiti i pročitati, često misle da su pametniji od svih.

VRLINE

Odlični su kao prijatelji i vjerni su im do kraja svog života. Imaju odličnu intuiciju pa nepogrješivo čitaju ljude ili procjenjuju nadolazeće situacije. Otvoreni su i iskreni, od njih gotovo nikad nećete čuti laži. Vole izazove i ne boje se života nego hrabro idu ukorak s njima.
SAVJET ZA 2022. GODINU

Ovo je godina koja vam donosi financijski prosperitet pa ćete bolje zarađivati ili dobiti kakvo nasljedstvo. Od svibnja do listopada mogli biste širiti znanje tečajem ili nadograditi profesionalno znanje na neki drugi način. Iskoristite sve što vam ova prelijepa godina pruža.

LJUBAVNI ŽIVOT

Strastveni su i ljubavi pridaju velik značaj, ali im je ponekad teško istinski voljeti samo jednu osobu – lakše im je voljeti cijeli svijet. Osjećaji su im suptilni, profinjeni, ali i čudni pa ih i sam partner ponekad teško razumije. Vrlo rano se upuštaju u seksualne odnose, vodi ih velika radoznalost, ali i otvorenost prema seksu. Prije braka mogu se pohvaliti popriličnim brojem partnera. Nesretna ili neuzvraćena ljubav ne pogađa ih toliko kao druge Zodijačke znakove, možda zato što nisu previše opterećeni stvarima srca. Najčešće ih privlače partneri po nečemu odskaču od većine, bilo da je to stil odijevanja, životna filozofija, način života, vrsta posla, pa čak i boja kože. Najčešće nisu posesivni i svom partneru daju potpunu slobodu, što drugu stranu može učiniti ljubomornom jer misle da Vodenjaku nije stalo do njega. Ne vole posesivne partnere pa će od takvog pobjeći glavom bez obzira.

SLAGANJE S DRUGIM ZNAKOVIMA

Vodenjaci se jako dobro slažu s Blizancima i Vagama, osobito na ljubavnom planu. Odlično seksualno slaganje imat će s Lavom uz kojeg se mogu smiriti i zasnovati brak. Dobre prijatelje i poslovne suradnike pronaći će u Ovnovima i Strijelcima. S Bikovima i Škorpionima se nikako ne slažu jer su ovi potonji previše posesivni za njih, a napeto slaganje mogu imati s Jarcima i Djevicama koji sputavaju njihovu nemirnu prirodu.

POSAO

Vodenjak je redovito jednom nogom ispred svog vremena, često neshvaćen i neprilagođen svom vremenu i društvenoj sredini. On ima mnogo ideja i kojekakvih neobičnih zamisli, ali mu nedostaje smisla za praktično. Vodenjak je tip slobodnjaka kojem nikako ne odgovaraju monotoni poslovi, strogi šefovi i fiksno radno vrijeme. Odgovaraju mu zanimanja u kojima će doći do izražaja njegov vizionarski duh, sposobnost improvizacije, njegova kreativnost, inventivnost te sposobnost suradnje s drugima. Ima izražen dar za novotarije pa smišlja originalne ideje ili izume, koji variraju od potpuno besmislenih do vrlo korisnih.
Najbolje se snalazi u timskim poslovima, a uspjeh postiže u ekipnim sportovima kao što su košarka, rukomet, nogomet, odbojka ili vaterpolo. Vodenjak je znatiželjan, voli istraživati, uvijek trči za novim spoznajama i dostignućima, želi biti na izvoru informacija i ići korak ispred svog vremena. Odgovaraju mu poslovi s područja elektrotehnike, informatike, programerstva, avijacije, astronomije, novinarstva, fotografije. Budući da je posebno zainteresiran za društvo i međuljudske odnose, okušat će se u diplomaciji, kao i u radu raznih socijalnih ustanova i humanitarnih organizacija.

ZDRAVLJE

Budući da taj znak rukovodi cirkulacijom krvi i limfe te ravna donjim dijelom tijela, potkoljenicama i gležnjevima, to će mu i biti ranjive točke. Sklon je problemima s cirkulacijom, venama, bolnim i natečenim nogama, ravnim stopalima te hormonalnoj neravnoteži i psihosomatskim poremećajima. Neke tegobe mogu nastati i zbog njegovog načina života, s obzirom na to da nema mjere u onome što voli, a kako je znatiželjan, sve će probati, pa i ono što će mu narušiti zdravlje.

IDEALNA BILJKA

Vodenjaci odlično reagiraju na aromaterapiju pa bi je trebali redovito koristiti, što im može pomoći u uspostavi unutarnjeg mira. Bergamot im pomaže kod jakog psihofizičkog umora, najbolje u mlakoj kupki. Donosi opuštanje i smiruje napetost, a koristit će im i eterično ulje ružmarina jer potiče bolju cirkulaciju.
Od cvijeća vole u dvorištu imati jaglace i tulipane, a u kući rado će držati neku biljku egzotičnog izgleda.