Biserka Blašković

Bioenergija: Bolest je alarm koji otkriva da nešto nije u redu s našim mislima

Pluća predstavljaju prijateljstvo i razmjenu, testisi i jajnici spolno područje, a bubrezi ono područje u kojem nalazimo partnera kao nadopunu ili kao dio sebe koji sami ne živimo svjesno

ističe bioenergetičarka Biserka Blašković

– Shvatila sam da je bolest alarm koji otkriva da nešto nije u redu s našim mislima, navikama i odnosima s okolinom te ukazuje na potrebu da se moramo mijenjati. Sve što je živo zrači energijom, a sva ta energija sadrži informacije.

Naše je tijelo okruženo energetskim poljem koje se širi onoliko koliko možemo raširiti ruke. Energetsko polje sadrži emocionalnu energiju stvorenu našim unutrašnjim i vanjskim iskustvima. Svaka misao koju pomislimo prolazi kroz naš biološki organizam i aktivira fiziološku reakciju. Smatram da jak stres koji nastaje kao posljedica neslaganja s nečim, te žaljenje za prošlim, potpomognuto emocijama stvara deformaciju bioenergetskog polja koja se tretmanom može popraviti.

Svi organi koji postoje u parovima vezani su za partnerstvo.

  • Pluća predstavljaju prijateljstvo i razmjenu,
  • Testisi i jajnici spolno područje,
  • Bubrezi ono područje u kojem nalazimo partnera kao nadopunu ili kao dio sebe koji sami ne živimo svjesno,
  • Jetra je organ u kojem se taloži ljutnja. Jetra određuje što je korisno za nas, a što nije. Ako imate problem s jetrom, trebali biste se pitati jeste li u kakvoj neumjerenosti, u nečemu što vam više ne odgovara, što je možda i otrovno za vas.
  • Srce je organ koji simbolizira ljubav i emocije. Krv predstavlja životnu snagu i vitalnost. Krvotok je proces u kojem su životna snaga i radost potaknute sposobnošću srca da voli i osjeća. Ako netko ima problema s krvlju, znači da nema dovoljno radosti u životu.
  • Grlo predstavlja našu sposobnost da kažemo što mislimo i što hoćemo. Ako postoji tegoba s grlom, znači da osjećamo kako nemamo pravo na izražavanje svojih stavova. Ako je grlo bolno, prisutan je potisnut bijes, a ako je u pitanju upala grla (laringitis), bijes je toliko dominantan da ne možemo ni govoriti.
  • Glavobolja ukazuje na preveliku napetost. Može je izazvati jak pritisak izvana, ali i prevelika ambicioznost ili potreba za savršenstvom, kao i tvrdoglavost i neprestano mozganje. Dobro bi bilo prepustiti se unutarnjem osjećaju i dopustiti si malo više opuštanja. Tako ćete se osloboditi napetosti i napraviti mjesto za mir, ljubav i radost.

Bioenergetski tretmani djeluju stimulativno što znači podiže se tjelesna vitalnost, popravlja se imunitet, potiče se želja za životom, a osim toga budi se poslovna kreativnost. Često se osobe koje dolaze na tretmane bioenergije mijenjaju, postaju pozitivnije, tolerantnije i strpljivije,

govori nam bioenergetičarka Biserka Blašković iz svog iskustva pomaganja ljudima.