Biserka Blašković

Osjećaj krivnje najčešće blokira drugu, seksualnu čakru – savjeti i vježbe bioenergetičarke za iscjeljenje

 Seksualna – druga čakra – Svadhisthana – sakralna čakra

temelj je zdravog ega

Druga čakra dominira kreativnošću, odnosima i seksualnošću. Glavni cilj sakralne čakre je omogućiti pojedincu da otkrije u čemu uživa, da stvara hobije, stvara ljubav i uzbudljive odnose,

piše uspješna i iskusna bioenergetičarka Biserka Blašković.

Biserka Blašković se bavi iscjeljivanjem dugi niz godina i opisuje svoja iskustva u radu s osobama koje su imale problema s infekcijama, upalama, sterilitetom i još mnogim drugim poremećajima, a do kojih je došlo zbog blokade seksualne čakre.

Smatra da roditelji mogu imati velik utjecaj na razvoj seksualnosti kao i poremećaja kod svoje djece jednog dana kada odrastu. Često roditelji izbjegavaju grliti svoju djecu jer smatraju da bilo kakvo dodirivanje simbolizira intimnost. Tim osobama treba dosta vremena da se otvore i prihvate svoju seksualnost. Mnogi oko sebe grade obrambeni zidine jer se na taj način osjećaju sigurnije. Poremećaji poput impotencije i frigidnosti često su uzrokovani strogim i konzervativnim odgojem u djetinjstvu.

PSIHOSOMATSKI PRISTUP

Živimo u svijetu dualnosti. Građa svakoga živog bića, procesi uma i tijela, sve ima muška i ženska obilježja, suprotnosti i zajedničke točke. Taj polaritet stvara snažnu kozmičku silu koja se samim seksualnim činom još više aktivira. Dualnost je i izvor mnogih patnja jer je osjećaj nepotpunosti vrlo bolan. Ispunjavajući seksualni život jača imuno sustav, produbljuje odnose i čini nas otpornijima na stres. Emocionalna povezanost je ipak najbitnija da bi se upustili u tjelesnu bliskost i tako osnažili svoju ljubav te doživjeli zadovoljstvo i povezanost.

MIOMI I CISTE

Ako hranite neku staru povredu, stalno je ponovno proživljavajući, brzo ćete otkriti da imate tumor, miom, cistu ili neku drugu tvorevinu. Mnoge žene dobiju miom jer emocionalnu povredu doživljavaju kao udarac na svoju ženstvenost i vrlo je brižljivo njeguju. Samo zato što je neka ljubavna veza završila ne znači da nešto nije u redu s vama, niti se zbog toga trebate osjećati manje vrijednima.

HUMANI PAPILOMA VIRUS

Energetski promatrano, svaka infekcija ukazuje na konflikt koji nije svladan na razini svjesnosti, odnosno izbjegavali smo ga ili ga nismo priznali, zbog toga se fizičko tijelo počinje blokirati i puštati uzročnike bolesti (viruse, bakterije i toksine) i to na tjelesna područja gdje konflikt nije riješen. HPV – humani papiloma virus se najčešće aktivira padom imuniteta, a navodno se može prenijeti ne samo seksualnim putem već i na druge načine. Postoje tvrdnje da nisko samopoštovanje uzrokuje probleme vezane s poremećajima u predjelu seksualne čakre, dakle vaginalne infekcije, upale pa čak i neplodnost.

PROBLEMI S MJEHUROM

Poremećaji s mjehurom i spolnim organima spadaju u isto područje i potječu od iskrivljenih stavova o vašim tijelima. Problemi s mjehurom najčešće se pojavljuju kod osoba koje su ogorčene kao ljubavni partneri. Nešto ih je naljutilo, a može biti povezano s njihovom ženstvenošću ili muškošću. Tantričke vježbe i meditacija mogu sačuvati i održati seksualnu moć i do kasnih godina života. A da biste ostali što duže vitalni, najvažnije je promijeniti način razmišljanja. Moramo se uzdignuti iznad ograničenja koje nosimo iz prošlosti.

MEDITACIJA, PREHRANA I VJEŽBA