Biserka Blašković

Česta nesanica i loša koncentracija znakovi su blokirane krunske čakre

Gerd Altmann via Pixabay

Kada jogi konačno uspije podignuti kundalini (energiju svjesnosti) do sedme čakre, on postiže samadhi – jedinstvo s Bogom, univerzumom, kozmičkom svijesti,

ističe bioenergetičarka Biserka Blašković

Sahasrara, poznata kao lotos s tisuću latica, najsuptilnija je čakra u sustavu čakri i upravo iz nje proizlaze sve ostale čakre. Nalazi se na vrhu glave, a predstavlja najvišu razinu svijesti i duhovne probuđenosti. Žlijezda koja djeluje na njezin rad je epifiza. Njena boja je dijamantno prozirna. Povezana je s gornjim dijelom mozga i desnim okom, ističe bioenergetičarka Biserka Blašković koja godinama uspješno iscjeljuje ljude.

Kada jogi konačno uspije podignuti kundalini (energiju svjesnosti) do sedme čakre, on postiže samadhi – jedinstvo s Bogom, univerzumom, kozmičkom svijesti. Svijet postaje viđen drugim očima, čovjek vidi ono što zaista jest. Sjedinjenje čiste svijesti krunske čakre sa snagom donjih čakra prekida beskonačni krug umiranja i rađanja, a osoba doživljava preobražaj u Mahatmu – veliku dušu. Nepravilan rad krunske čakre može izazvati glavobolju, nesanicu i depresiju. Ako je protok energije na tom području slab, posljedice mogu biti razne kronične bolesti i psihičke tegobe. Na duhovnoj razini simptomi lošeg protoka ili blokirane energije kroz sedmu čakru su nedostatak zanimanja za svjetovni život i loša koncentracija.

ZNAKOVI DA JE SEDMA ČAKRA BLOKIRANA

  • GLAVOBOLJA: Može biti posljedica prevelike ambicioznosti ili potrebe za savršenstvom. Dobro bi bilo prepustiti se unutarnjem miru te tako postići ljubav i radost pa će i glavobolja nestati.
  • TUMOR NA MOZGU: Upućuje na to da se mora nešto mijenjati u načinu razmišljanja. Potrebno je shvatiti da se sve u životu mijenja, a promjena uvijek donosi nove izazove i iskustva.
  • ZABORAVLJIVOST: Nitko još nije u potpunosti shvatio elektrokemijsku aktivnost mozga koju mi zovemo svijest, a niti promjene koje se događaju u njemu kada dolazi do ekstaze i raznih drugih osjećajnih udara. Jedno je jasno, kada dolazi do zaboravnosti i pada koncentracije, tada se počinjemo ozbiljnije zabrinjavati i tražiti pravo rješenje i uzrok gubitka svoje svjesnosti. Ako neprestano nešto zaboravljamo, to može biti znak da bismo trebali odustati od analize nekih bivših situacija s kojima smo opsjednuti, jer to nas blokira da duhovno napredujemo. Često su to doživljaji iz prošlosti koji nas sprečavaju da budemo slobodni. Uvijek se ponovo ‘kvačimo’ za te bivše traume i tako gubimo puno mentalne energije.

Zato je važno svjesno se opustiti, ne opterećivati se prošlošću, živjeti u sadašnjem trenutku. Važno se otvoriti izazovu života koji svaki dan nudi nova i čudesna iskustva. Kada uistinu zaboravimo traumatičnu prošlost, više nećemo biti zaboravni.

SAVJETI:

DJELOTVORNI NAPITAK

Ako imate slabo pamćenje, može vam koristiti svakodnevno ispijanje čaja od preslice i čestoslavice. Pomiješa se po žličica od svakog, prelije vrućom vodom, nakon 20 minuta se procijedi, a preporuka je da se piju dvije šalice dnevno. Nakon par tjedana koncentracija se fascinantno popravlja.

NAMIRNICE ZA POBOLJŠANJE RADA MOZGA

Postoje namirnice za bolji rad mozga koje bi trebalo svakodnevno konzumirati ako želimo popraviti koncentraciju i odgoditi proces starenja. Među takve namirnice spadaju orašasti plodovi, kava, crna čokolada, borovnice, banane, naranče, avokado, špinat, mrkva, losos, sardina, plava riba. Za vitalnost mozga je obavezan i doručak koji se sastoji od voća i žitarica.

SVAKODNEVNA MEDITACIJA

Zbog opterećenja poslom dolazi do umora i smanjenja koncentracije pa je zbog toga korisno povremeno se resetirati. Kao što treba računalo ponekad resetirati, tako je potrebno i našem umu dozvoliti svakodnevni predah od nekoliko minuta.

  • Zatvorite oči, duboko i opušteno dišite, vizualizirajte prazan ekran, isključite sve glasove, fokusirajte se i ne razmišljajte. Možda će na početku biti teško bez misli, ali s vremenom ćete početi uživati u tom stanju.
  • Kleknite na pod sa skupljenim, paralelnim nogama te u tom položaju sjednite na listove nogu. Opustite se. Ruke ispružite u zrak, iznad glave, a prste isprepletite da vam bude lakše u tom položaju. Dišite polagano kroz nos otprilike minutu. Nakon toga udahnite i ‘gurajte’ trbuh desetak puta prema naprijed i prema natrag. Lagano izdahnite, opustite se, a nakon nekog vremena ponovite vježbu.

ISKUSTVA KLIJENATA: Tretmanom trajno nestala cista

Nikolina Kovačić (29), medicinska sestra iz Zagreba, imala je dijagnosticiranu cistu na mozgu, koja joj je stvarala velike probleme, glavobolje i česte nesvjestice. Bila je naručena u bolnicu za hitan kirurški zahvat, međutim, nakon sedam tretmana cista je nestala, a operacija je otkazana. Jednom godišnje dolazi na tretmane kao i na redovite liječničke preglede, a nalazi su uredni. Nikolina je bila nezadovoljna svojim životom. Radila je često noćne smjene koje su je iscrpljivale. Bila je u ozbiljnoj emotivnoj vezi koju je htjela okruniti brakom, ali izgledalo je neizvedivo zbog njenih noćnih smjena i nedostatka energije koje je trebala uložiti kako bi ostvarila svoje snove. Tretman je u njoj probudio vitalnost i volju pa je imala više elana za ostvarenje svojih planova.

Kako postići harmoniju duha i tijela možete pronaći u knjizi Biserke Blašković

Savršeni put do iscjeljenja“.

Dostupna je u Tisak medija centrima i knjižari Planetopija.