Astrozona

Vaše maštovito i živahno dijete Strijelac

Mikhail Nilov via Pexels

Mali druželjubivi Strijelci nikad ne miruju

Strijelci su bucmaste bebe, vesele, nasmijane, vedre. Iako te aktivne bebe malo spavaju, one nisu cendrave, čak štoviše, vrlo su živahne i radoznale. Imaju odličan apetit pa se lako udebljaju i roditelji bi trebali paziti da se taj trend debljanja ne nastavi i kad dijete bude veće.

Djeca Strijelci prva će se popeti na najviše stablo, bez obzira na roditeljska upozorenja. Nesvjesni opasnosti, spremni su na sve i žele postići što više u što kraćem vremenu. Roditeljima ove djece nije nimalo lako. Moraju biti uvijek na oprezu, s “očima na zatiljku” pazeći da im djeca ne odjure predaleko.

Već odmalena pokazivat će zanimanje za sport pa će s veseljem dočekati da se s njima igrate s loptom. Poslije ga učlanite u neki dječji sportski klub jer će u tome uživati. Posebno im leži nogomet i tenis.

Kad krenu u školu, vrlo su znatiželjni i nemirni pod satom, ali zato brzo shvaćaju i razumiju gradivo pa među njima ima puno potencijalnih odlikaša. Profesore ugodno iznenade svojom lucidnošću i brzim shvaćanjem, a u višim razredima postaju mirnija djeca i bolje usmjeravaju pozornost na gradivo.

Kao tinejdžeri uvijek su okruženi velikim društvom. Njihov mobitel stalno zvoni, soba im je uvijek krcata prijateljima, a pozivi za izlaske pljušte sa svih strana. Često ćete se pitati kada to dijete uopće stigne učiti od svih tih silnih druženja i kontakata. Međutim, oni doista sve stižu jer su inteligentni i snalažljivi te skloni kampanjskom učenju.

Dobronamjerni sanjari

Vaše dijete mnogo očekuje od života, ali nije realista i ne razumije koliko je složeno dospjeti do postavljenih ciljeva. Ono je sanjar, lako se oduševi, lako se zagrije, ali nije spremno podnijeti napore da bi ostvario cilj.

Zato dijete usmjeravajte na lakše ciljeve koje može postići uz male napore, kako bi postepeno naučilo svladavati teškoće koje će ga čekati kad odraste.

Dakle, vaš je zadatak pomoći mu da pronađe način kako bi hodao po zemlji, umjesto po oblacima, čemu je on sklon po svom temperamentu i karakteru.

Vodite računa o činjenici da je Strijelac krajnje dobronamjerno i veoma naivno dijete. To druga djeca iz njegove okoline mogu zloupotrijebiti i navesti ga da napravi glupost. Pustite ga neka ispašta posljedice svoje akcije, a potom razgovarajte s njime otvoreno i iskreno.