Mjesečni Horoskop

Siječanjski horoskop za Ovnove, Bikove i Blizance

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Vaš najveći ovomjesečni problem bit će kako ustaliti ljubavnu vezu, odnosno kako unijeti više razumijevanja i sklada u odnos s voljenim. Gotovo ni u čemu se nećete moći složiti. Dok ćete vi željeti večer provesti u društvu prijatelja ili na nekom zabavnom mjestu, druga strana navijat će da ostanete kod kuće i gledate televizijski program. Imat ćete različita mišljenja i o izboru hrane, svađat ćete se oko odgoja djece i predbacivati krivnju jedno na drugog. Ovnovi u braku osobito će teško podnijeti nepovoljan Venerin retrogradan utjecaj. Činit će vam se da je vašem partneru baš sve važnije od vas, da vas stavlja na posljednje mjesto u životu, da su njegovi osjećaji prema vama površni i mlaki te da je navika zamijenila ljubav. No sve nabolje kreće od 29. siječnja kada je Venera u direktnom hodu. Tajne će izaći na vidjelo, progovorit ćete iskreno o svemu što vas muči pa ćete se zbližiti i jedno drugom priznati da se ne želite razvesti ili rastati.

Slobodni Ovnovi živjet će dinamičan i buran život. Upoznavat ćete nove ljude, razmjenjivati telefonske brojeve, ali će sve ostati samo na simpatijama, flertovima, pokojoj avanturi i neispunjenim obećanjima. Ako ste u nekog zaljubljeni, druga strana će škrtariti sa svojim osjećajnim iskazivanjima. Nećete znati na čemu ste kod nje i ima li uopće nade za vas dvoje.

No u mnogočemu će vam pomoći naklonjeni Merkur u Vodenjaku, koji će biti zaslužan za bolju komunikaciju i razumijevanje s partnerom. Stoga, ako primijetite da je vaš odnos krenuo nizbrdicom, razgovarajte o tome. Nemojte se povlačiti u svoj svijet, jer će isto učiniti i partner pa ćete dane provoditi u šutnji. Iskoristite siječanj za intimne razgovore, čak i o temama koje ste jedno drugom do sad prešućivali. Samcima je dobro aspektiran društveni život, stoga je bitno da što više izlazite, kako biste nekog i upoznali. Ljubav će se rađati iz prijateljstva pa ne očekujte odmah buru osjećaja. Sve će teći polako, pa i trenutak kada će vas simpatija pozvati na kavu činit će vam se neopisivo dug.  No ako budete bili strpljivi, sve će sjesti na svoje mjesto, a vi ući u novu ljubavnu vezu.

POSAO

Zbog vladavine Jarca poslovat ćete s podosta napora i zastoja. Izbjegavajte javno suočavanje s nadređenima, nemojte ustrajati tamo gdje biste mogli biti povrijeđeni ili poniženi. Radije elegantno potražite zaobilazne putove do cilja ili pričekajte dok se situacija ne raščisti. Uspijete li pritisak izazovnih okolnosti pretvoriti u akciju, u vama će se javiti prkos  i velika snaga. Zauzmite čvrst stav, ne dajte da vas slome, iako je dobro ne pretjerivati u naporima, jer i vi imate svoje granice.

No do kraja mjeseca imat ćete Merkurovu potporu. Taj će planet eliminirati mnoge neugodne situacije iz vašeg života, poticati ugodne poslovne odnose, a vaše talente iskazati u punom sjaju. Možete očekivati i poboljšanje na području financija i bolju zaradu. Mogli biste zaraditi davanjem instrukcija ili stvaralačkim radom. Sreća će vas pratiti u nagradnim igrama, financijskim ulaganjima, prodaji dionica i slično.

Lako ćete dolaziti do potrebnih informacija. Vješto ćete baratati riječima, što će vam biti od velike pomoći u pregovorima. Zapažat ćete ono što će drugima promicati te briljirati u komunikacijama i trgovini. No kad Merkur krene retrogradno od 14.1. posao će mnogima nametnuti dodatne društvene obaveze pa će nerijetko vaš radni dan završavati tek u večernjim satima, odnosno na poslovnim večerama ili izlascima s poslovnim partnerima. Rukovoditelje i šefove među vama očekuju dinamični dani, a partnerski odnosi i timski rad odnosit će vam prilično živaca. Shvatit ćete da nije lako raditi s ljudima, kao i to da bez njih ne možete ostvariti svoje ciljeve. Stoga ćete morati poraditi na razvijanju sposobnosti upravljanja i vođenja, biti spremni na mnoge prilagodbe i razviti novu, drukčiju strategiju rada. 

ZDRAVLJE

Zahvaljujući povoljnom Merkurovom utjecaju, cijeli ćete mjesec biti odličnog raspoloženja. Koncentracija će vam biti vrhunska, što će vam biti od velike pomoći u poslovnim aktivnostima. Bit ćete iznimno druželjubivi pa ćete upoznati mnoga nova lica. No nepovoljna Venera upućuje na probleme s kožom lica i tena, čemu će najviše naginjati žene. Neke među vama mogle bi mučiti i hormonalne tegobe. Ako ste često za upravljačem svoga vozila, budite oprezni u prometu.

SAVJET

Ako vam u ljubavi ništa ne polazi za rukom, ne forsirajte, jer bilo kakvim ustrajavanjima samo ćete se udaljiti od partnera ili simpatije. Ako ste u koga zaljubljeni, osvajajte simpatiju nenametljivo i šarmantno.

OBITELJ

Imat ćete relativno ugodan obiteljski život, a manje probleme može vam zadavati ženska osoba, možda netko stariji kome treba skrb i pomoć. S djecom ćete imati nadahnjujuće odnose.

NOVAC

U središtu pozornosti bit će utjerivanje dugova, vraćanje usluge za uslugu, posudbe i zajmovi. Vodite evidenciju o stanju na tekućem računu, kreditnim obvezama ili nepodmirenim kamatama.

Bik 21. 4. – 21. 5. 

LJUBAV

Vladavina Jarca koja će dominirati tijekom skoro cijelog mjeseca, izliječit će vaše ljubavne rane, odagnati osjećaj nesigurnosti i omogućiti vam da zaboravite na ono što je bilo i optimističnije gledate u budućnost. No okreti unazad bit će neizbježni, osobito kad budete sami. Jedino u trenucima samoće priznat ćete sami sebi svoje pogreške pa makar se radilo o tome da niste trebali trpjeti nepravdu i iskorištavanje. Susreta s prošlošću bit će još, ali će oni biti ugodniji za vas i za vašeg partnera. Za povratak na staro neće biti uvjeta, stoga zadržite čvrsto tlo pod nogama.

Veze ili brakovi bit će uravnoteženiji. Nestat će osjećaji otuđenosti i nerazumijevanja koji su bili prisutni u nedavnoj prošlosti, a bračne razmirice bit će rijetke i sasvim bezazlene. Venera će biti naklonjena vašem znaku i ona će biti zaslužna za romantične odnose s voljenom osobom. Povremeno će biti trzavica i neslaganja zbog retrogradnosti tog planeta, ali će oni posustajati pred snagom vaše ljubavi. Čak i ako nešto zamjerate partneru, bit ćete spremni preko svega prijeći.

Pred samcima je posebno uspješan ljubavni mjesec. Polje inozemstva naglašeno je u ljubavnom smislu. Stoga vam se može dogoditi poznanstvo s osobom preko društvenih mreža, koja je iz drugog grada ili sredine. Sate i sate ćete provoditi za računalom i dopisivati se, a nećete škrtariti niti na čestim SMS porukama. Brzo će pasti dogovor za susret pa ćete često pakirati kufere i putovati svojoj simpatiji. No ako se ljubav dogodi u vašem gradu, također vas očekuje lijepa veza. Od ljubavi ćete tražiti mnogo više nego dosad. Znat ćete kakvog partnera želite pored sebe i to će vam se dogoditi i ispuniti vaše srce.

POSAO

Želite li izbjeći dodatnu zbrku, gnjavažu i gubitke, u predstojećem mjesecu vam je nužan plan rada. Obaveza će biti preko glave pa će vam se događati da zaboravite što sve sutra morate obaviti. Kasnit ćete na poslovne sastanke, zaboravljati na dogovorene termine i kršiti utvrđene rokove. Jednom riječju, zaboravnost i nedovoljna usmjerenost pozornosti na posao mogla bi vam priskrbiti znatne probleme, osobito u odnosima s nadređenima. Nemojte obavljati poslove za koje niste stručni i ne preuzimajte obaveze koje niste u stanju izvršiti. Precjenjivat ćete svoje mogućnosti, a zadatke obavljati prilično nemarno. Stoga se ne čudite ukore li vas zbog propusta.

No područje inozemstva i učenja bit će vam jako dobro aspektirano. Mogli biste češće putovati, a neki će dobiti posao izvan granica domovine te se odseliti u drugu državu. Šefovi bi vas mogli poslati na kakav tečaj kojim ćete unaprijediti svoj status i proširiti znanje. Ovo je u svakom slučaju pomalo kontradiktoran mjesec u kojem će biti svakakvih zbrka i zavrzlama, ali i prilika da napredujete. Moglo bi se otvoriti novo radno mjesto koje će biti kao stvoreno za vas. Nemojte predugo premišljati kako vas netko drugi, brži i spretniji, ne bi pretekao. Ponekad ćete previše osjećaja unositi u ono što radite i tako nepotrebno gubiti živce zbog tuđih postupaka, kritika ili naprosto straha od poraza. Takvim osjećanim stanjima ne bi trebalo biti mjesta jer siječanj može izroditi puno dobrih prilika. Budite vrijedni i radišni pa će sve sjesti na svoje mjesto, posebice od 27.1.

ZDRAVLJE

Za vaše dobro raspoloženje bit će najvažnije pozitivne misli. Previše razmišljanja štetit će vašem optimizmu i utjecati na pojavu blokada i strahova pa moždane vijuge nastojte držati zaposlenima. Mogući su prolazni problemi s disanjem ili teže podnošenje promjene vremena. No zbog naklonjene Venere krasit će vas odlično raspoloženje pa ćete svojim optimizmom doslovno tjerati bolesti od sebe. Turistička zimska putovanja unijet će željene promjene u vaš život, pa ako možete, svakako negdje otputujte.

SAVJET

Pred vama je naporan poslovni mjesec, stoga sve odluke donosite hladne glave. Primjenjujte neku od tehnika opuštanja poput joge ili meditacije, koje će pomoći da imate smiren duh.

SEKS

Vaša emotivnost, prigušeni seksepil, ali i romantičnost bit će magnet za osobe suprotnog spola. Ljubavna žudnja, govor tijela i dugi zagrljaji osobe koju volite bit će obilježje ovog mjeseca.

OBITELJ

Planeti navješćuju zaoštravanja odnosa s roditeljima, odnosno starijim članom rodbine. Roditelji će vas živcirati zahtjevima, previše kritičnim odnosom i potrebom da sve bude po njihovom.

NOVAC

Više ćete zarađivati i novac uložiti u proširenje poslova, odnosno zahtjevnije financijske pothvate, poput kupnje automobila ili bijele tehnike. Oni koji igraju inozemni loto, mogli bi ostvariti kakav dobitak.

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

LJUBAV

Bit ćete puni samopouzdanja te pokretač pozitivnih promjena. Ljubav i sklad značit će vam mnogo pa ćete se partneru obraćati s puno više pažnje i razumijevanja nego prije. Vaši napori neće ostati bez rezultata, a druga će strana uzvraćati jednakom mjerom. Ni zavođenje vam neće biti strano, čemu možete zahvaliti Marsu u znaku Strijelca koji će vas poticati na akciju, no mnogo puta i na brzopleto djelovanje ili ljubomoru. Partnera ćete oduševljavati maštom i svojom erotičnošću. Znat ćete kako pridobiti drugu stranu za ono što želite. Mnogo toga lijepoga vam ovaj mjesec donosi, a na vidiku su i mnoga osjećajna rješenja ili splet sretnih okolnosti. Rijetki, povremeni ljubavni susreti postat će učestali, neodlučan partner shvatit će da mu mnogo značite, a ako je nevjera posrijedi, dat ćete partneru novu priliku da se iskupi za svoje grijehe.

Ni osamljeni se neće moći požaliti da im manjka osjećajnih prilika. Uživat će Merkurovu potporu iz znaka Vodenjaka pa će biti vrckavi, zavodljivi i zanimljivi suprotnom spolu. Mogla bi vam se dogoditi velika ljubav. Netko će se itekako truditi da vas osvoji, a ni vi nećete ostati imuni na šarm druge strane. Novi partner osvojit će vas svojom elokvencijom i inteligencijom, a upravo su to osobine koje vas najviše privlače. „Kliknut“ ćete se već pri prvom susretu, shvatiti da ste jako slični i da je druga strana u potpunosti vaš idealni partner. Nemojte samo nešto pokvariti naglošću koju će potencirati Mars. Pustite neka se odnos spontano razvija, nemojte ništa požurivati ili zahtijevati. Nekim Blizancima je moguća veza sa strancem ili nekim s kime se dopisujete putem interneta. Kako god bilo, siječanj vas neće ostaviti bez ljubavnih prilika.

POSAO

Povoljan Merkurov utjecaj podignut će razinu vaše snalažljivosti, kreativnosti i radišnosti. Posao će za vas tijekom prve polovine mjeseca imati prioritet. Mnogo više vremena provodit ćete radeći, bilo u uredu ili u svom domu. Više ćete se isticati, predlagati svoje ideje i imati istančan osjećaj za vrijeme, prostor i ljude s kojima poslovno surađujete. Korištenje intuicije u poslu bit će vaš veliki saveznik. Primjerice, osjećat ćete što morate reći, u koje vrijeme i kojoj osobi. Na isti ćete način osjetiti kako vaš rad prihvaća javnost, kolege i pretpostavljeni. Siječanj će biti izvrstan mjesec za prikupljanje informacija, za odnose s javnošću, donošenje odluka vezanih uz sudbinu drugih ljudi, pisanje, putovanja i općenito svaku vrstu komunikacije. Bitno je da se oslobodite  bojažljivosti i treme, osobito ako budete nastupati ili držali govor pred većom skupinom ljudi ili se pojavljivati u nekom od medija, što je moguće. Izlazak na tržište sa svojim proizvodom ili znanjem, bit će više nego preporučljiv.

Poboljšat će vam se i novčana situacija. Možda će tome pridonijeti pomoć bliskih ljudi ili neplanirani kraći posao koji donosi isplatu na ruke, a neće vam oduzeti previše vremena. Vjerojatno ćete više novca trošiti na kupnju odjeće, predmeta za kućanstvo, djecu ili odabir darova za osobu koju volite. Privatni poduzetnici mogli bi podići zajam te unaprijediti svoje poslovanje. Putovanja i suradnja s inozemstvom odlično su vam aspektirani.  Od 14.1. Merkur će biti retrogradan pa vam se mogu potkrasti greške zbog nepažnje pa poslujte s više opreza, ali i smirenosti i mudrosti.

ZDRAVLJE

Posvetite više pažnje svojem zdravlju jer ćete biti jako osjetljivi. Nerijetko ćete osjećati stres i jak umor. Možda se u vama nataložilo mnogo nezadovoljstva, koje se ispoljava na taj način. Pokušajte naučiti neku tehniku opuštanja, a godile bi vam i duže šetnje, makar vani bilo hladno. Bit ćete u velikoj poslovnoj gužvi, ali i na ostalim životnim relacijama bit će mnogo napetosti koja će vas iscrpljivati. No povoljni Merkur poticajno će djelovati na vaša razmišljanja i raspoloženje pa ćete sami sebe vaditi iz stanja letargije.

SAVJET

Zbog nepovoljnog Marsovog utjecaja nerado ćete prihvaćati tuđe savjete, tvrdoglavo raditi po svome i u nekim procjenama pogriješiti. Stoga pokušajte smirenije i promišljenije reagirati na događaje.

SEKS

Imat ćete iznimno jaku seksualnu energiju pa će vaše potrebe na tom području biti velike. Bit ćete privlačni u očima suprotnog spola, a ako ste u vezi ili braku vaš će odnos zaživjeti novim nabojem.

OBITELJ

U obitelji su moguće rasprave i svađe. Teško ćete se dogovarati oko podjele kućanskih obaveza, koje će pojedini članovi obitelji izbjegavati i vas zbog toga ljutiti. Postavite se odlučnije !

NOVAC

Oprezni ste kada je novac posrijedi. Štedjet ćete, odvajati novac za školovanje djece i kupovati po sniženjima. Mnogo ćete i raditi i bolje zarađivati, što će pridonijeti vašem osjećaju sigurnosti.