Astrozona

Otkrijte svoj horoskopski podznak

Podznak ili ascendent, uz astrološki znak u kojem ste rođeni, jako je bitan u tumačenju karaktera. On može biti u bilo kojem od 12 znakova, ovisno o tome kad ste rođeni, a svojim karakteristikama dopunjuje vaš osnovni znak.

Podznak ili ascendent je onaj astrološki znak koji se trenutku vašeg rođenja uzdiže na istočnom dijelu neba (horizonta).

Da bi se dobio točan podznak, potrebni su što točniji sat i minuta rođenja

Budući da se Zemlja stalno okreće, tako se i svakih nekoliko minuta mijenja stupanj podznaka, pa je zbog toga gotovo nemoguće da dva čovjeka imaju potpuno isti horoskop jer bi trebali biti rođeni u isto vrijeme i na istome mjestu. Podznak u velikoj mjeri može promijeniti osobine znaka u kojem smo rođeni i u tome je tajna zašto se neki među nama uopće ne pronalaze u klasičnom opisu svoga znaka.

Podznak može promijeniti osobine natalnoga znaka

Podznak u vatrenim znakovima gradi temperament, u zračnim znakovima nemirni duh, u zemljanim temeljitost, a u vodenima osjećajnost

Tako, npr., nemirni Blizanci s podznakom u suzdržanom i staloženom Jarcu više nisu tipični vrckavi Blizanci, a mirna i intuitivna Riba s vatrenim Ovnom u podznaku postaje temperamentna i energična, što nikako nisu osobine njezina natalna znaka. Podznak može utjecati i na vaš izgled, pa Strijelci koji su često nižeg rasta i korpulentnije građe s podznakom u Blizancima na kraju ispadnu visoki i mršavi.

Podznak mnogo govori o vama, daje vam nove karakterne osobine koje se stapaju s osobinama vašega rođenog znaka. No s podznakom počinje i prva astrološka kuća u natalnoj karti, koja opisuje našu individualnost, stremljenje i tendencije te način na koji se ostvarujemo kao jedinke. Kroz nju se može vidjeti na koji način nas drugi doživljavaju.

U tablici najprije pronađite mjesec u kojem ste rođeni, a zatim datum i sat. Tada ćete s lijeve strane moći iščitati svoj podznak.

vrijedi samo za rođene u ovoj vremenskoj zoni ( CET UTC+1h ), za ostale podznak otkrijte ovdje.