Astrozona

Feng Shui astrologija: Energija vašeg Ki / Chi broja u godini Tigra

Brett Jordan via Pexels

Snagu koju nosi astrološki potencijal 2022. godine odražava uspone i padove, promjene koje nas mogu voditi u krajnosti na obje strane. Za izdržati ovu enormnu snagu i iskoristiti je za svoje i za opće dobro potrebne su tek sitnice: biti uravnotežen, biti čvrsto na svojim nogama, bistar u svom umu, postojan u svom srcu te nastojati djelovati promišljeno i razumno

Osvrt na godinu koju smo ispratili i energije koje nas očekuju u 2022. godini, a koje tumači preko Chi brojeva, objašnjava Žaneta Žana Ratković, feng shui savjetnica o čijem radu možete doznati više na:
https://www.zanetazanaratkovic.com
https://zzrfengshui.gumroad.com

Astrološki potencijali 2021. su nam omogućavali započeti neki novi posao, preuzeti odgovornost za svoje postupke, sve što jesmo i što činimo. Nudila nam je okretanje ka mudrosti, ozbiljnosti i samodisciplini. Imali smo priliku shvatiti svoju svrhu ili odrediti svoj cilj, ističe Žana Ratković, feng shui savjetnica.

No, kako to sa zvijezdama biva, one su nam dale potencijale, a kako je tko od nas te potencijale prigrlio, možemo vidjeti na svom životu i svemu što smo proživjeli tijekom protekle godine. Nismo isti, te mogućnosti koje imamo netko objeručke prigrli i iskoristi, netko se ne snađe te ga mimoiđu željeni rezultati, netko ne mari za potencijale i grabi kroz život svojim putem ne pitajući se može li biti lakše.

Naravno, moramo uzeti u obzir sve što se događalo na globalnoj razini, na struju koja nas je sve pokušala nositi istim kanalom i uliti u isto, zajedničko jezero zamućenih prilika. Tako je to kad netko iskoristi potencijale i stvori svoj tok kojim kormilari, dok drugi bude uvučen i trudi se održati glavu iznad površine. Veselite se jer uvijek, svaki dan, imamo novu priliku. U svakom trenutku možemo svoj život kreirati po svome. Astrologiju možemo iskoristiti kako bi nam put popločen našim izborima bio olakšan. Ostavimo 2021. da nam bude sjećanje i lekcija te krenimo dalje ususret novoj 2022. godini.

ASTROLOŠKI POTENCIJALI U 2022. GODINI

Svaki prijelaz je težak. Iz jedne energije, koja čak i ako nije obećavajuća barem je poznata, krećemo u novu energiju. Imamo ideje, planove, želje za koje nismo sigurni koliko će se ostvariti ili kako ih uopće realizirati.

Tijekom ove godine, koja astrološki počinje 4. veljače, svaka nova stvar koju pokušamo bit će otežana. Nadam se da će vas ove informacije zateći na vrijeme, jer da bismo uspjeli ostvariti neku novu misao važno ju je započeti prije spomenutog datum. Ne uzrujavajte se ako zakasnite, nisu zvijezde strašne i nemilosrdne. One stvaraju potencijal, dakle mogućnost da plovimo s vjetrom u leđa. Dakle, energija godine će biti vrlo stabilna, postojana u onome što već traje, ali neće biti sklona poduprijeti išta novo. Energija koju ćemo primati je u isto vrijeme nevjerojatno kreativna te jednako toliko destruktivna. Može nas povesti ka uspjesima i ostvarenjima te nas survati u tlo i onemogućiti da se saberemo neko vrijeme. Moguće je, kao nikada do sada, da se suočimo sa svojim licem i naličjem, da upoznamo svoj ego. To ne znači loš potencijal, jer nema takvoga, već će nam biti omogućeni smioni poduhvati, ali rezultat će ovisiti o nama, ali jednako toliko i o okolnostima.

Snagu koju nosi astrološki potencijal 2022. godine odražava uspone i padove, promjene koje nas mogu voditi u krajnosti na obje strane. Moglo bi se reći da ćemo se nalaziti na brzoj cesti od Neba do Zemlje te da u nekom trenutku možemo izgubiti orijentaciju i zapitati se gdje smo uopće. Za izdržati ovu enormnu snagu i iskoristiti je za svoje i za opće dobro potrebne su tek sitnice; biti uravnotežen, biti čvrsto na svojim nogama, bistar u svom umu te postojan u svom srcu. Važno je ne biti nepromišljen, ne kretati u nove poslove, podvige i ideje koje nisu isplanirane i pokrenute ranije. Naše psiho-fizičko stanje treba biti dobro, zdravo i stabilno. Meditacija i uravnotežena prehrana će biti od velike pomoći svima.

POTENCIJALI U KOLOVOZU

Sve potencijale koje ova godina omogućuje posebno će biti istaknute tijekom kolovoza. Tada će energija godine biti dodatno naglašena jednakom energijom mjeseca. Kako je svaki kolovoz razdoblje vrućina, zabave, raspršenosti, time je u suprotnosti s onim što zvijezde traže od nas, a to su mir, uravnoteženost, ozbiljna posvećenost obavljanju dužnosti i započetih poslova. Uz dobru pripremu moguće nam je energiju primiti tako da nam koristi. Važno je tek ne djelovati ekstremno, ne dozvoliti da nas emocije nose kao da smo bez cilja i kompasa te se ne upuštati nepromišljeno u nove poslove ili odnose. Za sve postoji pravo vrijeme, a ova godina je vrijeme za ranije isplanirane i započete poslove, završava Žaneta Ratković.
Energija zvijezda: U godini smo Chi broja 5

Astrologija Chi ( Ki) devet zvijezda jedan je od najstarijih oblika astrologije u svijetu. Zasniva se na filozofiji I Chinga te je sastavni dio tradicionalne škole Feng shuija. Izračunajte svoj Chi broj (energiju u kojoj ste rođeni) i pomozite da vam energija tijekom 2022. godine donese dodatan vjetar u leđa

TABLICA ZA ODREĐIVANJE CHI (KI) BROJA

U tablici pronađite godinu vašega rođenje i pogledajte koji je vaš Chi broj, odnosno kojoj energiji pripadate. Pazite kod izračuna ako je vaš datum rođenja smješten u prethodnu solarnu godinu, tj. prije 4. veljače. Primjerice, ako je osoba rođena 13. 4. 1964., način izračuna ostaje nepromijenjen. No ako je osoba rođena 27. 1. 1964., što je prije početka solarne 1964. godine, kao godina rođenja te osobe računa se 1963. Nađite u tablici svoju godinu rođenja i saznajte koji je vaš Chi, odnosno Ki broj.

Chi 1 (VODA)

Svi koji su rođeni u energiji vode, energiji broja 1, osjetit će se sputani u svojoj prirodnoj potrebi da se neprestano kreću. Temeljna priroda ljudi rođenih u ovoj energiji je takva da su samostalni, kreativni te imaju veliku potrebu osjećati se slobodni i nesputani. Energija godine traži stabilnost pa se te energije mogu naći u sukobu. Ipak, kako energija godine traži da se krećemo poznatim putem koji nema ekstremne skokove, to je za osobe rođene pod Ki brojem 1 povoljno jer oni ne djeluju bez plana. Sve “vodene“ osobe su izvrsne u planiranju, osmišljavanju, kreiranju svog djelovanja i teško da će djelovati bez jasno izrađenog plana. Upravo to će im omogućiti da energiju godine dovedu “na svoj mlin“.

SAVJET: dozvoliti energiji godine da im umiri vječni zov kretanja, planiranja i ponekad izoliranja od drugih, jer povoljno je baviti se poslovima i aktivnostima koje su već osmišljene i započete.

Chi 2 (ZEMLJA)

Svi koji su rođeni u energiji zemlje, energiji broja 2, bi energiju ove godine trebali primati kao podržavajuću. Osobe rođene pod ovim Ki brojem su temeljite, uravnotežene i strpljive po svojoj prirodi. Iako se može dogoditi da propuste prilike jer im je djelovanje sporo radi dugotrajnog planiranja, u ovom slučaju kada energija godine neće podržavati ishitrene poduhvate, vjerojatno je da će im svi poslovi biti podržani utjecajem zvijezda.

SAVJET: upravo je ove godine dobro biti ono što jesu; osobe sklone promišljanju i stabilnosti u djelovanju te osobnoj ravnoteži.

Chi 3 (DRVO)

Svi koji su rođeni u energiji drveta, energiji broja 3, su vrlo temperamentni, aktivni i impulzivni. Energija godine će tražiti da umire svoju narav kako bi ostvarili maksimum svojih želja. Kako nisu skloni planiranju već ishitrenom djelovanju, tako se može dogoditi da pri nekim radnjama osjete da su naišli na otpor. To može biti povoljno jer “drvene“ osobe znaju uskočiti u poduhvate bez pripreme pa im sav trud bude uzaludan i ne ostvare zamišljeno. Astrološki potencijal cijal 2022. će ih sačuvati od gubitka energije i kretanja putanjom “vjetar u prsa“.

SAVJET: važno je uravnotežiti se, umiriti impulzivnu narav i završiti započete poslove jer upravo to će im omogućiti ova godina.

Chi 4 (DRVO)

Svi koji su rođeni u energiji drveta, energiji broja 4, su nježni, emotivni, kreativni i komunikativni. Astrološki po- tencijal godine neće tolerirati njihovu sklonost tvrdoglavosti i nepromišljenosti. Ove “drvene“ osobe mogu doista izvući maksimum povoljnih astroloških potencijala ako budu znali osluškivati energiju oko sebe, prihvatiti savjet kao putokaz a ne kritiku, te iskoristiti svoju veselu i dinamičnu narav te se baviti poslovima koje vole i koji su već započeti.

SAVJET: kao i kod “trojki“, važno je biti uravnotežen, stabilan u djelovanju i emocijama. Meditacija će im koristiti ove godine.

Chi 5 (ZEMLJA)

Svi koji su rođeni u energiji zemlje, energiji broja 5, nalaze se pod djelovanjem svoje osobne energije, jer upravo ona vlada godinom. Svi astrološki potencijali se već nalaze u osobama rođenim pod brojem 5. Ovo može biti iznimno dobra godina za njih, ali i suprotno od toga. Biti gore ili biti dolje, ekstremno ka uspjehu ili neuspjehu je potencijal koji ove osobe imaju uvijek u sebi, jer energija koja im je usađena rođenjem je vrlo jaka i upravo radi toga traži i osobni balans. Poznaje li itko važnost koračanja “srednjim putem“, to su upravo “petice“ i upravo ove godine je takav put od iznimne važnosti za njih.

SAVJET: biti centriran, biti postojan, tolerantan te si dozvoliti opuštanje i nježnost prema sebi.

Chi 6 (METAL)

Svi koji su rođeni u energiji metala, energiji broja 6, ove će godinu osjećati kao da imaju dozvolu ostvariti svoje potencijale. Kako je protekla godina jačala njihovu sposobnost da djeluju snažno, da preuzimaju vodstvo i zauzimaju svoje željene pozicije, tako će im, ako se nastave kretati tom putanjom, ove godine sve ići lako. To podrazumijeva da svoju vrijednost ne preuveličavaju. Kako su po svojoj prirodi „šestice“ vrlo disciplinirane i mudre, vrlo lako će se uskladiti s energijom godine.

SAVJET: djelovati, kao i do sada, mudro i postojano. Biti od pomoći drugima je ovim osobama urođeno, a ova godina će ih za takvo djelovanje nagraditi.

Chi 7 (METAL)

Svi koji su rođeni u energiji metala, energiji broja 7, su vrlo društveni, veseli i zabavni. Iznimno su kreativni i produktivni, ali mogu poslove ostaviti nezavršenima upravo radi svoje radosne prirode sklone opuštenosti. Energija godine će ih podržavati te će im biti od velike pomoći da sve poslove koje su ostavili nezavršene privedu kraju i naplate uloženi trud, ali tek ako se budu bavili poslovima koje su već započeli.

SAVJET: okrenuti se svojoj duhovnoj prirodi, manje užicima i zabavi jer ovo je odlična godina za realizaciju i naplatu svog rada.

Chi 8 (ZEMLJA)

Svi koji su rođeni u energiji zemlje, energiji broja 8, ova godina će donijeti veliki potencijal uspjeha i ostvarenja. “Osmice“ najčešće imaju jasan smjer kretanja, vrlo su marljive i motivirane. Također se vole natjecati s drugima te je vrlo važno da to bude radi samog napretka, nikako radi usporedbe i omalovažavanjem drugih te njihovih izbora i načina kretanja kroz život. Osobe rođene pod ovim Ki brojem su uspješne jer se duboko posvećuju onome što izaberu, ali mogu jednako tako naglo donijeti posve novi izbor i radikalno promijeniti svoja uvjerenja i svoj život.

SAVJET: dobro je biti fleksibilan, ali ove godine je važno biti postojan i ne dovesti se do iscrpljenja zbog pretjerana rada, jer bi to moglo dovesti upravo do navedene sklonosti ka radikalnoj promjeni. Ova godina neće to podržati.

Chi 9 (VATRA)

Svi koji su rođeni u energiji vatre, energiji broja 9, su aktivni, entuzijastični, veseli te su sposobni brzo napredovati i ostvariti zapažene rezultate. Društveni su i veseli i uspjeh im godi. Da bi im ova godina bila podržavajuća, važno je umiriti svoj pustolovni duh koji bi ih vodio u nepoznatom smjeru tijekom godine. Umjerenost će biti “vatrenima“ izuzetno važna tijekom 2022., a suprotno bi ih moglo odvesti u stres te promjene raspoloženja i svadljivost. Suprotno tome, uravnoteženost će im donijeti uspjeh i zadovoljstvo.

SAVJET: zadržati uređenu veselost i društvenost, ali obuzdati tvrdoglavost i želju za naglim i velikim uspjehom. Šetanje, čitanje, meditiranje su aktivnosti koje će ove ljude držati u ravnoteži i tako im omogućiti da odlično iskoriste potencijale godine.