Mjesečni Horoskop

LIPANJ 2022. Veliki horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Početak mjeseca bit će kao filmska priča. Venera će sve do 23. lipnja biti u vama naklonjenom Biku i dovoditi u vaš život nove ljubavne prilike. Želite li potomstvo, mnoge bi žene ovog znaka mogle sretne dočekati vijest o trudnoći, osobito ako je želja za djetetom do sada bila neispunjena. Veze započete u ovom mjesecu bit će trajnije prirode, dublje i kvalitetnije. Neka vas, stoga, bude posvuda, izlazite, zabavljate se, dajte sebi oduška. Istaknite na sebi ono što je najljepše, a sve ostalo učinit će naklonjeni planeti. Vaš će šarm svugdje biti zamjetan pa samo pazite da se ne nađete između dvije ljubavne prilike, ne znajući za koju se odlučiti. Pustite da vas vodi srce, ono neće pogriješiti, a vi ćete se naći u pravom zagrljaju.

Brakovi i veze ispunit će se novim žarom i romantikom pa je sad pravo vrijeme da ispravite neke pogreške i ojačate odnos. S partnerom ćete dijeliti svoje misli, iskustva i doživljaje. Osim protočne i spontane komunikacije, obilježje vašeg odnosa bit će i česti izlasci, druženja sa zajedničkim prijateljima i rodbinom. Planirate li u lipnju ljetovanje, zasigurno nećete pogriješiti. Provod će biti nezaboravan, a struja osjećaja između vas i partnera slatko će vas drmati svaki put kad se pogledate u oči. Promjena mjesta boravka je ono što vam treba i što će vas još više okrenuti jedno drugom. Manja kriza moguća je od 24. lipnja – izbjegavajte veze sa zauzetima, a vaša ili partnerova ljubomora mogla bi unijeti nemir u veze i brakove. Nepotrebnom sumnjičavošću kvarit ćete odnos s voljenim, pratiti njegova kretanja i provjeravati njegove SMS poruke. Opustite se jer vašoj vezi ne prijeti pojava treće osobe! 

SEKS

Bit ćete potisnute seksualnosti, pomalo nepovjerljivi prema partneru, sumnjajući u njegovu iskrenost i vjernost. U otvorenom razgovoru s njim dokučite što je pravi problem u odnosu.

POSAO

Pred vama su krupne promjene koje će uzdrmati dosadašnju sigurnost. Budite smireni, jedino tako možete naprijed. Ne zamjerajte se onima o čijim odlukama ili stavovima ovisi vaše napredovanje.

Sve do 13. lipnja djelovat ćete precizno, ali ipak brzo i energično. Rad u novinarstvu, trgovačkoj tvrtki, marketingu i potraga za sponzorima, bit će područja u kojima ćete se dokazati. Odlično ćete se slagati s kolegama i nadređenima, a komplimenti i nagrade dodatno će vas motivirati na rad. U raspolaganju novcima moći ćete se pohvaliti zavidnom dozom trezvenosti i promišljenosti. Svakodnevne radne zadatke obavljat ćete s lakoćom, a izvrsno ćete se snalaziti i u iznenadnim situacijama. Nove poslove ili pozitivno rješenje nekih molbi dobivat ćete ne samo na temelju starih zasluga, nego i uz pomoć utjecajnih osoba koje će cijeniti vaš rad. Sporove vezane uz rješavanje imovinskog pitanja riješiti ćete u svoju korist pa se orijentirajte na financije i vraćanje dugova.

Pripazite na razdoblje od 14. lipnja pa do kraja mjeseca. Neugodna situacija na poslu, sa šefom ili nadređenim kvarit će vam raspoloženje, a moguć je i prekid, odlaganje ili odustajanje od nekog posla. Suzdržite se od suvišnih izjava i kritika, ne prepričavajte uredske tračeve, pazite što i kome nešto govorite. Dobro se psihički odmorite, nemojte inzistirati na brzom ostvarenju poslovnih ambicija. Poboljšajte odnos s kolegama, osobito ako iz bliske prošlosti vučete neke nerazjašnjenje situacije i neugodne svađe. Ispričajte se i priznajte počinjene pogreške. Koncentracija vam je u padu pa vam se lako mogu potkrasti pogreške. Sredite papire, zapisujte u rokovnik važne podatke i ne oslanjajte se na tuđa obećanja.

NOVAC

Mogli bi vas snaći troškovi koje uopće niste mogli predvidjeti. To mogu biti povećani računi, plaćanje lijekova ili djetetove instrukcije ako ima popravne ispite. Od 22. lipnja naziru se poboljšanja.

ZDRAVLJE

Da biste se dobro osjećali, jako je bitno u kakvom ste psihičkom stanju. Bavit ćete se sobom, ulaziti u duboka razmišljanja, no pazite da to ne prijeđe u depresiju. Okružite se veselim prijateljima.

Početkom mjeseca mogli biste zbog tegoba posjetiti liječnika i tako odagnati strah od ružnih dijagnoza. Od 22. lipnja Sunce ulazi u vaš znak. Taj će vam planet ojačati koncentraciju, ali vas i puniti pozitivnom energijom. Uživat ćete u društvenom životu, intenzivnije se baviti sportom, a sportaši ovog znaka će postizati odlične uspjehe. Prva polovina mjeseca dobra je za obavljanje liječničkih pretraga, posjet stomatologu, ali i za uljepšavanje pa svakako posjetite salone ljepote. Druženje s prijateljima, duge šetnje i boravak u prirodi pomoći će vam da zadržite vedar duh i optimizam.  

OBITELJ

Imat ćete osjećaj da vas ukućani uopće ne razumiju. Vi ćete raditi jedno, oni drugo i nikako se nećete sresti na pola puta. Zamijenite svoju svojeglavost za malo više popustljivosti, to će unijeti mir u obitelj.

SAVJET

Vodite računa o obavezama koje ste preuzeli i koje morate ispuniti. Ne upuštajte se u nesigurne poslove s nepoznatim ljudima. Obratite više pozornosti na bračna zbivanja – možda se partner osjeća zanemarenim. 
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Tijekom lipnja postojat će dani kad nećete biti zadovoljni svojim osjećajnim životom, no isto će tako biti dana kad ćete biti presretni i zahvalni na svemu što vam se događa. Najvažnije će biti da se u teškim trenucima ne predajete i ne uradite nešto nepromišljeno, što biste mogli požaliti.

Vezani će u prvim tjednima lipnja imati osjećaj da stalno ugađaju partneru, a zauzvrat ne dobivaju očekivanu zahvalnost. Upravo vi ćete biti taj koji pristaje na ustupke kako bi očuvao mir u vezi, dok će dragom sve biti dopušteno. Nije čudno da ćete se povremeno osjećati obeshrabreno i razočarano, no savjetuje vam se da u trenucima krize sačuvate hladnu glavu i umjesto da vikom i galamom pokušate partneru dati do znanja da zaslužujete bolji tretman, uradite to mirnim i iskrenim razgovorom. Uz malo truda i volje, vaš će se odnos ponovno vratiti na pravi put pa ćete kraj ovog razdoblja dočekati kao čvrst i skladan par koji se ne boji otvorene komunikacije.

Druga polovina mjeseca usmjerit će vašu pažnju na zajedničke financije. Moguć je dobitak nasljedstva ili poboljšanje partnerovih novčanih prilika, što će vam pružiti priliku da konačno opremite zajednički stan ili kupite automobil. Ni ovo razdoblje neće biti lišeno trzavica, no svi će se problemi brzo riješiti.

Osamljeni Škorpioni žudit će za pažnjom, no pripazite da se ne spetljate s nekim tko će na vas vršiti loš utjecaj. Veza sa zauzetim pojedincem ili s nekim tko je previše usmjeren na svoje potrebe da bi se brinuo o vašima neće vam donijeti mnogo sreće. Kraj lipnja donosi mogućnost ulaska u vezu temeljenu isključivo na tjelesnoj privlačnosti. 

SEKS

Seks će vam predstavljati nasušnu potrebu, no često ćete ga koristiti kao sredstvo manipulacije. Nakon 22. 6. više ćete u uživati u nježnom i romantičnom vođenju ljubavi nego u divljem i razuzdanom seksu.

POSAO

Imat ćete mnoštvo zanimljivih ideja kako unaprijediti poslovanje, no ostavite njihovu realizaciju za drugu polovicu lipnja, kad ćete uživati podršku okoline. Intenzivirat će se odnosi s inozemnim klijentima.

Ovog ćete mjeseca biti usredotočeni na financije, no stvari se neće uvijek odvijati u skladu s vašim očekivanjima. Zanimat će vas razne vrste ulaganja pa ćete pomno istraživati najbolje načine kako biste mogli ostvariti zaradu, no nemojte ulaziti u nove pothvate ako se radi o prevelikom riziku. Savjetuje vam se da ovog mjeseca igrate na sigurno i da ne nasjedate na obećanja o brzoj i lakoj zaradi ili ona upućena od strane ljudi koje ne poznajete dovoljno dobro. Bilo bi pametnije da se odvažite na otvaranje štednje ili životnog osiguranja, a povoljno je vrijeme i za rješavanje pitanja vezanih za nasljedstvo ili partnerovu imovinu. Neki poslovni odnosi neće funkcionirati onoliko dobro koliko biste željeli pa ćete morati češće pristajati na ustupke.

Nakon 22. lipnja primijetit ćete da se poslovne okolnosti okreću u vašu korist. Vladavina vama naklonjenog Raka stavit će naglasak na suradnju s inozemstvom i poslove vezane za intelektualni rad. U ovom biste razdoblju mogli proširiti svoje poslovanje na inozemstvo, a nije isključena ni mogućnost preseljenja zbog posla. Učenici i studenti posjedovat će sjajnu koncentraciju i moć rasuđivanja pa će im učenje ići od ruke, a povoljne okolnosti mogu očekivati i svi koji pohađaju tečaj ili seminar kojim žele nadopuniti postojeća znanja i vještine. Ako se bavite ugostiteljstvom ili turizmom, očekujte povećano zanimanje za vaše usluge. Puno ćete raditi, no rezultati će biti zapanjujući te će vam donijeti značajnu materijalnu korist. 

NOVAC

Bit ćete skloni ulasku u obećavajuća ulaganja, no nemojte se zalijetati. Uložite novac isključivo ako ste sigurni da se ne radi o prevari. Ne posuđujte novac onima u koje nemate povjerenje. 

ZDRAVLJE

Čuvajte se padova, ozljeda i opekotina u prvim danima lipnja. Zdravlje će vam se značajno poboljšati nakon 22. 6. pa očekujte povlačenje neugodnih simptoma koji vam već dulje vrijeme stvaraju probleme.

Najbolje ćete se osjećati do 24.5. kada će vam Mars davati mnogo pozitivne energije. Taj će vam planet pomoći da lakše podnosite stresne situacije, a dani su sjajni za tjelovježbu jer ćete brzo gubiti kilograme, Nakon tog datuma ne ignorirajte neugodne simptome bolesti i na vrijeme potražite liječničku pomoć. Nemojte si sami postavljati dijagnoze nego se obratite stručnjaku koji će znati o čemu se radi i kako može doći do oporavka. Žene će biti sklone problemima s reproduktivnim organima pa bi bilo dobro da posjete ginekologa.  

OBITELJ

Nećete biti zainteresirani za sudjelovanje u kućanskim poslovima, a izbjegavat ćete i komunikaciju s bližnjima. Pokažete li više spremnosti na dogovor, izbjeći ćete nepotrebne probleme.

SAVJET

Ne zanemarujte partnerove potrebe i prestanite ga uzimati zdravo za gotovo. Suzdržite se od ishitrenih reakcija vezanih za vaš osjećajni život, jer vam druga polovica lipnja donosi ljubavni preporod.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Sve do 23.6. sreća će biti na vašoj strani. Prestat ćete toliko ovisiti o tuđoj pažnji, a vaše će novostečeno samopouzdanje suprotnom spolu biti iznimno privlačni pa očekujte povećan broj obožavatelja. Koketni i zavodljivi, rado ćete se upuštati u flert, a netko koga upoznate u ovom razdoblju još će dugo ostati u vašem životu i ispuniti ga srećom.

Ako ste u ljubavnoj vezi, bit ćete privrženi svom odabraniku i nastojati mu na sve načine ugoditi, što vam neće uvijek polaziti za rukom. Vaš odnos neće biti lišen svađa i rasprava, no i vama prva polovina mjeseca donosi ljubavni preporod. Nećete pogriješiti ako nekamo zajedno otputujete ili se bavite aktivnostima u kojem možete oboje uživati i koje će vam pomoći da ponovno probudite romantiku u vezi. U ovom će razdoblju mnogi parovi objaviti zaruke, a neki će početi raditi na trudnoći.

Iako ćete u prvom dijelu lipnja biti zadovoljni svojim ljubavnim životom, situacija će se drastično promijeniti od 24.6.

Samci će žudjeti za stabilnošću i sigurnošću, no nailazit će isključivo na udvarače koji neće imati ozbiljne namjere. Želja za pažnjom mogla bi vas otjerati u naručje takvog pojedinca, no brzo ćete shvatiti da ne možete biti sretni u odnosu koji nema budućnost. Možda bi bilo najbolje da se uopće ne upuštate u takvu vezu, jer biste mogli razviti duboke osjećaje prema nekome tko vam ih ne može uzvratiti. Ne nadajte se uzaludno da ćete promijeniti njegovo mišljenje, jer se to u ovom slučaju neće dogoditi. Bračni parovi će imati trzavica, no nemojte dolijevati “ulje na vatru“ kritikama na račun partnerovog ponašanja. Budite popustljiviji pa će i druga strana slijediti vaš primjer.

SEKS

Bit ćete senzualni i pohotni pa ćete voljenom pružiti mnogo uzbuđenja u postelji. I samcima će seks toliko značiti da bi u prvom dijelu mjeseca mogli započeti vezu temeljenu isključivo na strasti.

POSAO

Bit ćete vrijedni i usredotočeni na rad, a golema energija potaknut će vas da odvažnije prionete na ostvarenje ciljeva. Istaknut ćete se u kreativnim poslovima, kao i u onima koji nemaju fiksno radno vrijeme.

Tijekom ovog mjeseca stvari se neće uvijek odvijati kako ste zamislili, no svi problemi s kojima ćete se susretati bit će prolazne prirode. Merkurovu u potporu koju ćete uživati do 13.6. naoružat će vas energijom i ustrajnošću, pa ćete poduzimati sve što možete kako biste izvukli maksimum iz situacija koje vam ne idu na ruku.

U prvim tjednima lipnja bavit ćete se administrativnim zadacima koji vam neće biti zanimljivi, no dobra koncentracija omogućit će vam da izbjegnete pogreške. Planirate li pokrenuti novi posao ili projekt, probleme će vam stvarati nepotpuna dokumentacija ili financijski zastoji, no nemojte odustajati. Strpljenje i upornost bit će ključni za ostvarenje uspjeha. Oni koji se bave obiteljskim biznisom, od 14.6. neće biti zadovoljni radnim uvjetima i načinom na koji su tretirani, no ne pokušavajte se prijetnjama i ucjenama izboriti za bolji položaj. Nastavite se truditi oko posla pa će oni koji su vam nadređeni shvatiti da zaslužujete priliku za napredovanje. Kalendarskim početkom ljeta osjetit ćete nalet pozitivne energije koji će vas potaknuti da se odvažnije borite za uspjeh. Imat ćete pregršt zanimljivih ideja koje će vam donijeti materijalnu korist pa nećete pogriješiti ako se odvažite na osamostaljenje ili otvaranje obrta. Oslobodit ćete svoje kreativne potencijale pa će mnogi od vas shvatiti da posjeduju talent za fotografiju, šivanje ili dizajniranje nakita, a upravo vam unovčavanje nekog hobija ili vještine može donijeti dobru zaradu.

NOVAC

Savjetuje vam se da pokušate srezati nepotrebne troškove koliko je moguće, barem u prvim tjednima lipnja. Financijska situacija trebala bi se značajno poboljšati u drugom dijelu mjeseca.

ZDRAVLJE

Posvetite više vremena sebi i svojim potrebama. Nemojte se previše iscrpljivati jer bi vam stresan i užurban način života mogao ugroziti zdravlje. Nakon 22. 6. godit će vam intenzivna tjelovježba.

Nervoza i napetost odrazit će se na vaše zdravlje pa ćete biti skloni psihosomatskim smetnjama poput nesanice ili probavnih tegoba. Uredniji način života i više odmora pokazat će se dragocjenima za vaše zdravlje. Ako imate problema s povišenim tlakom ili kolesterolom, pazite na prehranu i redovito uzimajte propisanu terapiju. Nakon 22. lipnja svi će zdravstveni problemi postati dio prošlosti. Uživat ćete u sportu i vježbanju, a najviše će vas opuštati morske aktivnosti poput plivanja, surfanja ili igranja picigina.

OBITELJ

Nemojte ulaziti u nepotrebne sukobe s bližnjima oko nevažnih sitnica. Njihova će vam potpora biti potrebna u teškim trenucima pa se potrudite održavati što skladnije obiteljske odnose.

SAVJET

Iskoristite nalet energije za realizaciju poslovnih ciljeva. Nemojte odustati ako se suočite s nekom zaprekom jer će se upornost i spremnost na naporan rad pokazati ključnima za ostvarenje uspjeha.