Mjesečni Horoskop

LIPANJ 2022. Veliki horoskop za zračne znakove: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

LJUBAV

Ako ste sami, u lipnju biste poželjnog partnera mogli otkriti u osobi koju već poznajete. O kome god da se radilo, moguće je da će novi ljubavni počeci biti zasnovani na dobrim i kvalitetnim temeljima. Fizička privlačnost i igra čula bit će tek jedan, no nikako ne i najvažniji kriterij vaših ljubavnih odluka. Nećete se zalijetati nego uživati u fazi udvaranja, laganog, postupnog zavođenja, izlazaka i razgovora. Gajite li simpatije prema kolegi/ci s posla, u posljednjim danima mjeseca moguće je iznenađenje. Ponudi li vam dotična osoba kartu za koncert, kazalište, odnosno izlazak, znajte da je na pomolu novi ljubavni početak. NO moramo vas upozoriti da Venera u vašem 12. polju do 23. 6. može u vaš život vratiti bivšu ljubav i nove peripetije s njom, a samci bi morali paziti da se ne zaljube u zauzetu osobu.

Venerin boravak u vašem znaku od 24. lipnja unijet će mnoge pozitivne situacije u vaš ljubavni život. Pod patronatom tog planeta možete doživjeti da vas voljena osoba zaprosi, a samci će sresti osobu s kojom će imati ozbiljnu vezu. Stoga nije isključeno da već ovaj mjesec „zasijete klicu“ budućih ljubavnih uspjeha, pa je partner s kojim u lipnju krenete u vezu možda upravo onaj za koga ćete se trajno vezati. 

No ako ste u braku ili vezi, ovo će biti mjesec pun izazova i nemira. Bit će komunikacijskih blokada između vas i partnera. Prigovarat ćete jedno drugom za sitnice i očekivati da je druga strana ta koja treba prva popustiti. No mnogo toga će se na taj način pročistiti i razjasniti, pa već potkraj mjeseca ulazite u bolje razdoblje. Nastojte do tada riješiti ono što je problem u odnosu. Komunakcija vam kreće nabolje od 14.6. kada će Merkur u vašem znaku pridonijeti boljem razumijevanju i toleranciji.

SEKS

Venera u vašem znaku na površinu će izbaciti vašu strastvenu prirodu. Bit ćete erotični i suprotni spol će primjećivati da zračite posebnom privlačnošću. Vaš će seksualni život biti intenzivan.

POSAO

Očekuje vas intenzivan radni tempo, ali i odlični poslovni rezultati. Briljirat će umjetnici, a ostali će se isticati originalnim idejama koje će šefovi rado usvajati. Neki će prijeći raditi na novo radno mjesto.

Pripremite se na naporne radne dane, prekovremeni ostanak na poslu i spremnost da istodobno telefonirate, komunicirate sa strankom i ispunjavate poslovne papire. Bit će vam lakše ako isplanirate svaki novi radni dan, zapisujete važne podatke i vodite računa o obavezama prema drugim ljudima. Pokažete li se odgovornim i temeljitim radnikom, uspjeh i priznanja neće izostati. Lipanj će promijeniti vaš pristup svakodnevnim obavezama i neke poslovne okolnosti. Započet ćete rad na drukčijim zadacima, koristiti se novim metodama poslovanja ili okončati jedno razdoblje i započeti novi projekt. Ako ste nezaposleni, povećana je mogućnost pronalaženja honorarnih ili dodatnih poslova. Prelistavajte oglasnike i web oglašivače, raspitujte se kod prijatelja – nešto biste mogli naći, a nekima je moguć i sezonski posao. Dobar planetarni utjecaj pratit će vas od 14. lipnja kada je Merkur u vašem znaku, pa ćete imati mnogo energije i motivacije. Ma kakav god posao radili nećete posustajati, a što izazovi budu bili veći, to će i vaša motiviranost rasti. Mnoge će se kolege oslanjati na vaše procjene i logiku, a i šefovi bi vas češće mogli tražiti da ih mijenjate u vrijeme njihova odsustva. Venera će probuditi i kreativnu stranu vaše prirode, ali i ljubaznost i šarm kojima ćete osvajati kupce i stranke. Bavite li se umjetnošću, bit ćete nadahnuti i puni nepresušne inspiracije. Neki će promijeniti menadžera i početi poslovati na posve nov način, a neki će naći i sponzora.

NOVAC

Najviše novca trošit ćete na ukućane, možda zbog nečije bolesti ili ćete se upustiti u adaptacije. Zarade će vam se naglo popraviti, a neki među vama imat će sreće u klađenjima i igrama na sreću.  

ZDRAVLJE

Želja da pobjegnete od svega vaš su odgovor na stres i napetost. Priuštite si više slobodnog vremena i ne opterećujte se stvarima na koje ne možete utjecati. Bavite se sportom, dobro se preznojite.

Odlično ćete se osjećati u  prvoj  polovini mjeseca, kada će vas narasli optimizam i dobro zdravlje učiniti sretnima i zadovoljnima. No u prvoj polovini lipnja pripazite se kakve hunjavice ili prehlade – pazite kako se odijevate. Dobar Merkurov utjecaj će vas od 14. lipnja usmjeriti na društvo i zabave pa će osobito mlađi često izlaziti i zabavljati se. Sve će to pridonijeti i vašem osjećaju zadovoljstva. Imat ćete mnogo energije, a i zdravlje će vas dobro služiti. Bit ćete jako izdržljivi i otporni na stres.

OBITELJ

Intenzivno ćete se družiti s ukućanima, uvijek naći vremena za njih, a osobito za najmlađe. Možda će vam prigovarati da previše radite i da ste premalo kod kuće, no imat ćete njihovu potporu.

SAVJET

Imat ćete uspjeha u svim oblastima gdje je nužna kreativnost. Pišite poeziju, crtajte, preuredite svoj vrt ili stan. U ljubavi vas od 24. lipnja  prate sretne okolnosti pa hrabro priđite simpatiji.
Vaga 23. 9.  – 22. 10.

LJUBAV

Napeti aspekt Marsa u znaku Ovna negativno će se odraziti na vaše ponašanje. Izgovorit ćete partneru sve što vas tišti. Istrest ćete u lice drugoj strani ono što mislite, svoje osjećaje i dvojbe, pozivajući se pritom i na situacije koje su se dogodile prije mnogo vremena. Upravo će ta nestrpljivost ili nepromišljenost omogućiti konačno rješenje nekih situacija. Sputavaju li vas roditelji bračnog partnera jer živite u zajedničkom kućanstvu, razmišljat ćete o selidbi u manji stan, gdje ćete svoj odnos početi graditi ispočetka. Budete li strpljivi i uložili dovoljno energije u vaš zajednički život, to će vam se brzo isplatiti, a vi shvatiti da trud nije uzaludan. Od 24. lipnja Venera ulazi u vama naklonjeni znak Blizanaca pa će se napetosti u vašoj vezi ili bračnoj zajednici početi jenjavati. Shvatit ćete da između vas dvoje ima dovoljno ljubavi, kako biste neopterećeno nastavite život zajedno. 

Ako u lipnju uđete u novu vezu, očekuju vas dinamični i burni dani. Strast, nježnosti i ugoda brzim ritmom će se izmjenjivati s trenucima napetosti i burnih rasprava. Mogli biste naprasno prekinuti svoju vezu pa je obnoviti novim, još većim žarom. Ako ste u koga nesretno zaljubljeni, nemojte očajavati. Stoički podnesite ove dane razvijajući strategiju zavođenja i osvajanja. Pokažete li drugoj strani da vaše zanimanju za nju splašnjava, to bi je moglo pokrenuti u vašem smjeru. Posljednji tjedan u lipnju bit će prekretnica za mnoge među vama, no tek će srpanj pokazati svu snagu ljubavnih zbivanja. Stoga ne žurite, nego budite strpljivi i pričekajte svojih pet minuta.  

SEKS

Za vas će seks biti igra i zabava pa ćete partneru priuštiti mnogo lijepih trenutaka. Samci bi se mogli upustiti u uzbudljivi odnos s nekim tko će ih snažno privlačiti u seksualnom smislu.

POSAO

Dobro ćete se snalaziti u radnim zadacima, no najveći problem predstavljat će vam neslaganje s nadređenima. Suzdržite se od konfliktnih situacija i nastojte ih zadiviti uspješnim poslovnim rezultatima.

Dobri međuljudski odnosi u velikoj će mjeri biti zaslužni za vaš poslovni uspjeh, a osobito isplativa bit će suradnja s inozemstvom i međunarodnim tvrtkama. Ako se bavite ugostiteljstvom ili turizmom, klijenti i gosti bit će iznimno zadovoljni vašim uslugama pa će vas na sav glas hvaliti, a usmena preporuka i dobri komentari na društvenim mrežama, bit će odlična reklama za privlačenje novih mušterija. Novčana situacija bit će promjenjiva. Iako ćete više zarađivati, izvjesni su povećani troškovi pa ovog mjeseca nećete uspjeti ostvariti uštedu ili si priuštiti stvari koje želite. Lipanj će, između ostaloga obilježiti nestabilni odnosi s nadređenima. Nećete uspjeti udovoljiti njihovim visokim očekivanjima, no najviše će vas frustrirati spoznaja da favoriziraju kolege koji su po svim kriterijima manje zaslužni i sposobni od vas. Ne preporučuje vam se da se upuštate u rasprave, već ih nastojte pridobiti marljivim radom i zalaganjem. U ovom razdoblju više pazite na svoju reputaciju i poslovni imidž jer će podrška javnosti i okoline biti od ključne važnosti za daljnji tijek vaše karijere. Iako se stvari neće odvijati po planu i često ćete se suočavati s odgodama ili zahtjevnim klijentima, podrška Merkura u Blizancima od 14. 6.  podarit će vam dobru koncentraciju i snalažljivost koje će vam omogućiti da pronađete izlaz ih svake krizne situacije. Studenti koji krajem lipnja pristupaju ispitu, mogu očekivati povoljne okolnosti.

NOVAC

Promjenjive novčane prilike ukazuju na potrebu za štednjom. Iako ćete biti u prilici dobro zaraditi, snaći će vas neki nepredviđeni troškovi i popravci koji će koštati više no što ste u prvi mah procijenili.

ZDRAVLJE

Nećete biti zadovoljni odrazom u ogledalu. Bit ćete suviše samokritični i uočavati sitne mane koje nitko osim vas ne primjećuje. Izbjegavajte rigorozne dijete koje će se nepovoljno odraziti na vaše zdravlje.

Bavljenje sportom i boravak na zraku imat će blagotvoran učinak na vaše cjelokupno zdravlje i raspoloženje. Nemojte ljenčariti ni u trenucima kad osjetite malodušnost, jer će vas posjet teretani ili vožnja bicikla ispuniti pozitivnom energijom. Mnogi od vas bit će nezadovoljni izgledom pa će započeti dijetu, no pripazite da si izgladnjivanjem ne ugrozite zdravlje. Ne očekujte čudesne rezultate preko noći, već do željene linije dođite kombinacijom redovite aktivnosti i uravnotežene prehrane.

OBITELJ

Ako se nađete u bilo kakvom problemu, moći ćete se osloniti na najbliže. Iako obiteljski odnos neće biti lišeni trzavica, jedni ćete drugima biti velika podrška, što će vam mnogo značiti u teškim trenucima.

SAVJET

Iskoristite drugi dio mjeseca za ostvarenje poslovnog uspjeha i poboljšanje odnosa s kolegama. Posvetite se voljenom i uživajte u romantičnim trenucima jer ćete često biti zauzeti za druženje.
Vodenjak 21. 1. – 18. 1.

LJUBAV

Početkom lipnja ljubav i romantika vam neće biti na pameti. Bit ćete previše okupirani svakodnevnim obavezama da biste mislili na ljubav, no to ne znači da će ovo razdoblje biti monotono i da vam neće donijeti uzbuđenja. Samci bi mogli osjetiti snažnu privlačnost prema simpatičnom poslovnom suradniku, a učestala druženja nakon posla pridonijet će zbližavanju. U početku nećete željeti da se između vas rodi išta više od simpatije, jer ćete se bojati uredskih tračeva i osude nekih kolega. No kako dani budu odmicali, bit će vam sve jasnije da ne možete ignorirati osjećaje pa biste do kraja mjeseca trebali započeti uzbudljivu romansu koja će dugo potrajati.

Vodenjaci koji su već u vezi, početkom mjeseca zanemarivat će voljenog zbog poslovnih i obiteljskih obaveza. Ako partner poželi započeti razgovor na tu temu, brzo ćete ga prekinuti uz objašnjenje da ste suviše umorni za ikakve svađe i rasprave. No takvim ćete ponašanjem samo unijeti dodatni jaz u svoju ljubavnu vezu. Situacija će se značajno promijeniti nakon 24. lipnja, kad ćete uvidjeti da su partnerove potrebe podjednako važne kao vaše. Silno ćete se truditi da mu ugodite, a uz malo truda i mašte, uspjet ćete ponovno probuditi romantiku u vezi. Situacija možda neće biti idilična jer ćete se i dalje sukobljavati oko nekih stvari, no to će sve biti nevažne sitnice koje neće nimalo ugroziti vašu povezanost. Neki bi se parovi krajem mjeseca mogli zaručiti ili se odvažiti na zajednički život, na što ćete se odlučiti ne samo zbog skladnog odnosa i želje za zajedništvom, nego i zato što ćete osjetiti da ste spremni na idući korak.

SEKS

Vaš partner će biti pravi sretnik. U postelji ćete se iskazati kao maštovit i kreativni ljubavnik koji zna kako ugoditi. Vaše najveće prednosti bit će spremnost na iskušavanje novih stvari i tjelesna izdržljivost.

POSAO

Iskazat ćete se kao kreativan radnik koji golemom energijom pozitivno utječe na okolinu. Nemojte odustati ako se susretnete s ikakvim problemima, jer će tajna uspjeha ležati u ustrajnosti i strpljenju.

Planetarni utjecaji podržat će poslove i projekte vezane za rad s djecom i mladima te umjetničkim i sportskim aktivnostima. Bit će vam važno da se bavite poslom kojeg volite i u kojem istinski uživate, jer ćete isključivo u takvim uvjetima postizati dobre rezultate. Ako se bavite administrativnim zadacima ili nekim drugim rutiniranim poslovima, u prvim tjednima lipnja neće vam biti lako usredotočiti se na rad pa ćete češće raditi pogreške.

Vaša će kreativnost i inspiracija biti na vrhuncu u drugoj polovini mjeseca. Entuzijastično ćete započinjati nove projekte i imati obilje zanimljivih ideja, no probleme će vam zadavati djelovanje Merkura u Biku, koji će se sve do 13.6. pobrinuti da se stvari ne odvijaju po planu. Mogli biste nailaziti na otpor ili nerazumijevanje ljudi na položaju i onih čija vam je potpora potrebna da biste realizirali sve što ste zamislili. No naoružajte se strpljenjem i ne odustajte od svojih ciljeva. Pokažete li da ste dovoljno uporni i ustrajni, pridobit ćete njihovo poštovanje, i što je važnije, financijsku ili moralnu potporu.

Nakon 14.lipnja više će vam odgovarati rutinski poslovi i zadaci. Imat ćete mnogo posla i često se boriti s rokovima pa nije isključeno da ćete dulje ostajati u uredu, a neki će čak nositi dio posla sa sobom kući. Unatoč svemu, nećete se žaliti i marljivo ćete izvršavati sve zadatke, što vam možda neće odmah donijeti priznanje, no s vremenom će vaš trud biti zamijećen i adekvatno nagrađen. Ako ste u potrazi za zaposlenjem, možda biste se mogli okušati u sezonskim poslovima.

NOVAC

Imat ćete mnogo prilika za zaradu, a mnogi od vas će honorarnim radom ili unovčavanjem nekog hobija značajno obogatiti svoj kućni proračun. Bit ćete sretne ruke pa ne bi bilo loše da zaigrate loto.

ZDRAVLJE

Rado ćete se baviti sportom, koji će vam pomoći da održite dobru kondiciju i optimizam. U drugom dijelu mjeseca očekujte porast energije i raspoloženja pa ćete uživati u druženjima i izletima.

Stres će biti glavni krivac za zdravstvene boljke koje će vas pogoditi ovog mjeseca. Nesanica, glavobolja i probavne smetnje bit će izravno povezane s nemirom i napetošću, pa je važno da se bavite opuštajućim aktivnostima. Sport i rekreacija odigrat će bitnu ulogu u postizanju psiho-fizičke ravnoteže. U drugom dijelu lipnja osjetit ćete potrebu za zdravijim načinom života pa ćete započeti dijetu i najaviti rat suvišnim kilogramima, a neki okorjeli pušači mogli bi se na zaprepaštenje okoline ostaviti cigareta.

OBITELJ

Uživat ćete u roditeljstvu. Bit ćete vrlo kreativni pa ćete smišljati razne edukativne igre za svoje najmlađe. Potkraj mjeseca odnos sa starijim članovima obitelji bit će napet pa se suzdržite od rasprava.

SAVJET

Drugi dio mjeseca je kao stvoren za ljubav i romantiku. Posvetite se voljenoj osobi i probudite romantiku u vezi, a ako ste samac, skupite hrabrost i zavedite onoga koga već dugo priželjkujete.