Osobni razvoj

Ljubavno pismo za tebe

Svi smo bili povrijeđeni. Svi smo bili okaljani. Svi smo bili slomljeni, iscrpljeni i zlostavljani. Drugima je bilo lakše, trećima lošije. Ali svi smo mi u nekom trenutku pomislili da je to to. Ne možemo to više podnijeti.

Svi smo bili voljeni. Svi smo voljeli. Svi smo bili ekstatični, uzbuđeni i motivirani. Drugima je bilo jednostavnije, trećima veličanstvenije. Ali svi smo mi u nekom trenutku pomislili da je to to. Ne možemo više biti sretniji.

Danas, koji ste vi – vi? Jeste li oni kada ste bili na dnu jame ili kada ste bili na vrhu svijeta? Sutra, koji si ti? Jučer, koji si ti?
Zdravi ljudi više vole da ne kvare sreću drugima, a još više, da im ne kvare njihovu. Ali zašto bol iz prošlosti navire u misli češće od prethodne slavne ljubavi? Znam samo nekoliko onih koji odlučuju na temelju toga koliko je “uspješna” bila njihova prošla ljubav. A zašto je to tako? Je li to zato što kada se veza završi, svi to smatramo neuspjehom?

Većina nas odlučuje na temelju straha. Radije izbjegavamo potencijalnu bol nego riskiramo zbog potencijalne velike dobiti. A ponekad to činimo i nesvjesno. Što je još gore, često to radimo. Što je najgore, postavili smo si to kao zadani način rada. Zaslijepljeni smo traumom toliko da sami sebi uskraćujemo ono što zapravo želimo i zaslužujemo iz više razloga – ali u konačnici, zbog straha od odbijanja i straha od izolacije koji nas muči.

Vidjeti ono najbolje u ljudima postaje neprirodno. Vidjeti ono najbolje u sebi postaje zamoran i smiješan posao. I zašto, dovraga, tako? Zašto moramo redovito mijenjati svoj način razmišljanja, neprestano, kad ti svi govore da najprije voliš sebe? Nije nečuveno, ali ipak odlučite se ponašati kao da je to najmanje dobra stvar koju možete učiniti.

Što je tama tamnija, svjetlo je svjetlije.
Ovo je za vas kojima je bilo teško.
Ovo je za vas koji još uvijek nalazite radost u najsitnijim stvarima.
Ovo je za vas koji s vremena na vrijeme osjetite njegovo ili njezino slomljeno srce.
Ovo je za vas koji želite odustati od drugih, ali pokušavate ne odustati.
Ovo je za vas koji se pojavljujete svaki dan bez obzira na to kako se osjećate.

Danas priznajte da sve što ste radili prije – dali ste sve od sebe na temelju trenutnih emocija, izazova i resursa koje ste imali. Možda ne zvuči najbolje danas i možda je najgluplja stvar koju ste učinili, ali u to vrijeme – izgledalo je ispravno. Prestanite previše razmišljati i kritizirati. Prestani premotavati. Počnite se kretati naprijed i naprijed sve dok pogled unatrag ne bude samo nostalgičan, a opet smiješan.
Danas vjerujte da postajete bolji, da se osjećate bolje i da težite najboljoj verziji sebe.

To je zato što to možete. Možete biti NAJBOLJA verzija sebe. A možda ste baš danas vaša najbolja verzija!

I, prije svega, možete zahtijevati više. Možete zahtijevati najbolje. Kad ste prestali pucati tako visoko? Kada ste prestali htjeti sve najbolje u životu?

Zašto dopuštate da vaša prošlost definira većinu vas? Počnite dopuštati svojoj mudrosti i viziji da definiraju vaše odluke i postupke – i budite spremni vidjeti magiju kako se događa pred vašim očima!

Priznajte svoju prošlost. Prihvatite bol. Prepoznajte uspon. Slavite svaku pobjedu, pad, i što je najvažnije, način na koji se borite za svaki poraz.

Zaslužujete najbolje, tražite najbolje i nikada ne prestajete htjeti biti najbolja verzija sebe – kako god to iskreno, punog srca i pošteno definirali.