Sezona je smokvi, a mi vam donosimo toliko jednostavan recept za izradu džema od smokvi da isti morate isprobati.
Za ovaj nebeski džem treba vam svega par sastojaka: tri kilograma smokvi, pet žlica šećera i jedan limun.
Pročitajte više: Kokosova voda izvrsna je zamjena za kravlje ili sojino mlijeko: Ove recepte morate isprobati!
Priprema:
Izrezati smokve na polovice ili na četvrtine, dodati šećer, pola limuna iscijediti, a pola izrezati na ploškice. Prethodno skinuti koru s limuna. Ploškice limuna stavljaju se kao konzervans. Poslije ih možete maknuti.
Staviti sve u tepsiju i u peći ( mogli bismo reći i kuhati, budući da smokve puste sok) na 180 stupnjeva, sat i pol odnosno ovisno o željenoj gustoći može i kraće. U svakom slučaju, bolje je raditi bilo koji džem u pećnici jer kada se džem kuha na štednjaku, lako zagori, a i svi korisni sastojci odlaze na taj način.
Tu i tamo malo promiješati, a kad je gotovo uliti džem u tople staklenke i tako vruće zatvoriti.
Dodaj Komentar