Stil Života Zdrava Hrana

Ovaj domaći džem od smokvi je “must”! Trebaju vam 3 sastojka i minimalan trud

Foto: Pexels

Sezona je smokvi, a mi vam donosimo toliko jednostavan recept za izradu džema od smokvi da isti morate isprobati.

Za ovaj nebeski džem treba vam svega par sastojaka: tri kilograma smokvi, pet žlica šećera i jedan limun.

Pročitajte više: Kokosova voda izvrsna je zamjena za kravlje ili sojino mlijeko: Ove recepte morate isprobati!

Foto: Pexels


Priprema:

Izrezati smokve na polovice ili na četvrtine, dodati šećer, pola limuna iscijediti, a pola izrezati na ploškice. Prethodno skinuti koru s limuna. Ploškice limuna stavljaju se kao konzervans. Poslije ih možete maknuti.

Staviti sve u tepsiju i u peći ( mogli bismo reći i kuhati, budući da smokve puste sok) na 180 stupnjeva, sat i pol odnosno ovisno o željenoj gustoći može i kraće. U svakom slučaju, bolje je raditi bilo koji džem u pećnici jer kada se džem kuha na štednjaku, lako zagori, a i svi korisni sastojci odlaze na taj način.
Tu i tamo malo promiješati, a kad je gotovo uliti džem u tople staklenke i tako vruće zatvoriti.

Oznake

Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar