Vera Čudina

Predviđanja Vere Čudine: Mi u Hrvatskoj ćemo u 2022. živjeti po principu: ‘Danas ćemo izdržati, a sutra ćemo vidjeti’

Dolaze na naplatu svi naši ispiti u kojima su rijetki dobili pozitivne ocijene. Struktura života koja je sklopljena da bude savršena mijenja se, jer smo zapeli između znanosti i Boga, te nikad nismo dovoljno razumjeli stvarni razlog postojanja. Mnoga će se naša sjećanja izbrisati, a možemo očekivati i posjet iz druge dimenzije, ne doduše licem u lice. Svi ćemo biti promatrani, neki oteti i vraćeni.

Vera Čudina, vizionarka i mentalna parapsihologinja

Iduće godine kreću nove avanture interneta s puno više mogućnosti nego što smo do sada imali. Ruho neobično zanimljivo, ali se u njemu tihe tajne kriju. Ubrzanje do krajnosti na platou virtualnosti.

Ali, oprez ljudi moji!

Ispod tehnološke naprednosti ‘rupe’ su iskopane za one koji se previše u to uvuku. Modeli podešeni da privuku naše misli, obuzmu ih do krajnosti, šahovska ploča u kojoj se netko igra našim umovima mijenjajući svijest čovjeka, pretvorba bez uboda stvaraju od nas neka nova bića, kaotičnih raspoloženja, eksperiment nad ljudima, promjena vibracije prirodne djelatnosti našeg mozga, ugrađene nevidljive šifre, gdje će svaki čovjek imati svoj kod prepoznatljivosti. Ne zaboravite, ipak su to mašine koje mijenjaju naše izvorne osobine.

Opasnost izostaje ako tehnologiju koristimo zbog potrebe za poslovne svrhe, ali ograničimo upotrebu ekrana za igre kojima popunjavamo slobodno vrijeme. Tada nitko neće uspjeti utjecati na naš prirodni mozak, našu logiku razmišljanja, naše poimanje realiteta. Oni zarobljeni u primamljivi virtualni vrtlog, iduće godine stajat će na rubu stvarnosti koju smo ikada poznavali.

PLES NA ŽICI

Mnoga će se naša sjećanja izbrisati, a možemo očekivati i posjet iz druge dimenzije, ne doduše licem u lice. Svi ćemo biti promatrani, neki oteti i vraćeni. Došli smo do točke prijelaznog doba, nove vrste praska u Svemiru, ali ne toliko Velikog kao što je nekad bio, no dovoljno djelujućeg da ga osjetimo na svojoj koži i u svojoj unutrašnjosti.

Pomalo opkoljeni sa svih strana osjećat ćemo se kao u kapsuli, a ljubav koju smo do tada poznavali u našim srcima doživjet će neku vrstu pomračenja. Dolaze na naplatu svi naši ispiti u kojima su rijetki dobili pozitivne ocijene.

Struktura života koja je sklopljena da bude savršena mijenja se, jer smo zapeli između znanosti i Boga, te nikad nismo dovoljno razumjeli stvarni razlog postojanja.

Ovo će biti vrlo opasna opomena, ples na žici, zbog svih skupljenih loših energetskih zračenja oku nevidljivih, što će poremetiti suštinu našeg vladanja i prema sebi i prema drugima. Mi ćemo zapravo ostati zatočeni kao u limbu, gdje će nam misli vrludati na sve strane zbog čega će mnogi doživljavati opsjene, a objektivna razmišljanja bit će nam kao u čvor povezana, s uvjerenjem kako su naša djela ispravna, a ponašanje dolično vremenu, za što ćemo kriviti sustav, podizati ‘ratne sjekire’ umišljenim povodom jedni na druge, sve iz nemoći da se pomaknemo s mrtve točke i sve većeg poniranja u strah.

PADAJU MASKE

Korona kreće u novom smjeru s pridodanom bakterijom, pa će put do sepse otežati ionako neizvjesnu situaciju. Zatvaranja u mnogim zemljama ponovo na pomolu. Doći će do općeg kaosa.

Svjetska zdravstvena organizacija otići će korak dalje s pripremama protiv novog oblika korone. Na tržištu će se pojaviti još jedan lijek u nizu u obliku oralne upotrebe. Zdravstveni sustav zbog izvanredne situacije primijenit će najoštrije mjere i proći najveći križni put ikad viđen, kako djelatnici tako i pacijenti. Past će mnoge maske, narodi se podijeliti oko svega, od šutnje i trpljenja do mogućnosti građanskih ratova.

U jednom periodu godine nastat će potpuni mir, kao da je vrijeme stalo i sve nestalo.

Nazvat ću to remisijom, pokušajem vraćanja na ‘staro normalno’. No recidiv će biti neizbježan što će nas ponovo pokositi na svim područjima života. Zapet ćemo između prkosa i depresije što će još otežati postojeće događaje, zbog čega ćemo previdjeti ponuđene izlaze.

Jedan vrlo važan svjetski predsjednik nestaje s pozornice. Na istočnom dijelu svijeta ratni poklik bit će naizgled smiren, pa iznova pokrenut u sklopu pripravnosti. Mnoge velike svjetske korporacije bit će prisiljene na kvake lokot staviti. Cijena naftnih derivata diže se u nebo, zatim pad, pa opet nebo… Za mnoge zemlje i doprema plina bit će obustavljena.

Poskupljenje svega!

Mnoge razvijene zemlje borit će se da ne dođu na listu siromaštva. Srećom glad koju svi najavljuju neće se dogoditi u omjerima koji bi civilizaciju doveli u životnu opasnost. Nepredvidivo ponašanje u Ujedinjenim narodima. Umjesto dogovora za dobrobit svih, rasulo u redovima. Europska unija dosta usuglašena u svom mišljenju. Klimatski uvjeti ulaze u još ekstremniju fazu. Bezbroj elementarnih nepogoda u svijetu, od pješčanih oluja, vjetrova nemogućih brzina, izlijevanja vode iz svih otvora potaknuto obilnim kišama, otvaranje rupa u zemlji…

Mjesec će neobično sjati i mrvicu se približiti planeti Zemlji što će rezultirati insomnijom na svim kontinentima, te proizvesti potpuno nekritičan pristup suživotu. Jedan europski predsjednik odstupit će s vlasti zbog izrazito loših poteza. Narod će ‘presuditi’. U toj su zemlji mnogi poznati slikari ispekli svoj zanat.
BUJICA SKANDALA

A sada malo iz svijeta zabave. Vrlo poznat američki par, kojeg danonoćno prate paparazzi, a koji su već ranije tik do vjenčanja prekinuli, ipak će na njoj bijela vjenčanica uz njega zasjati, ali trajanje te obnovljene ljubavi u budućnosti stavljam pod upitnik. Izgubit ćemo i legendu glume poznatu po vrhunskim ulogama, nagrađenu Oscarima, a jedno svima drago i poznato lice svjetskog šoubiznisa završit će život samoubojstvom.

U glazbenom svjetskom miljeu, napustit će nas vrhunski glas zbog prometne nesreće. Imat ćemo priliku svjedočiti i mučnoj rastavi svjetski poznatog para za kojeg bi se svi kladili da će ostati zajedno dok ih smrt ne rastavi. Inače, u svjetskom jet setu skandali će nastaviti krasiti rubrike i naslovnice, a skandal iz modnog svijeta sve će zaprepastiti. Bill Gates kreće u još jedan novi biznis uz partnerstvo sličnih interesa, pod parolom ‘za dobrobit čovječanstva’.

Čekaju nas i ogromne svjetske migracije, ali i nagli njihov prestanak. Procvast će kriptovaluta, ali će je vrijeme zamesti u virtualnom prahu. Mnogi će izgubiti zbog pomame i povjerenja u tu valutu. Jedna važna zemlja napušta NATO savez.

NA DOMAĆEM TERENU

Odnos predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića još će se zaoštriti. I jednog i drugog bih upozorila na zdravstveno stanje. Postoji i velika mogućnost izvanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora. Naglašavam riječ mogućnost, jer se ti izbori mogu i spriječiti i izbjeći, ako svi progledaju na vrijeme. Možemo očekivati još jedan skandal iz dosjea HDZ-a, kao i iz SDP-a. Na županijskom sudu incident, smjena u državnom odvjetništvu, promjena određenih ministara. Iz HDZ-a odlazi jako važna osoba. Dramatična situacija u zdravstvu, gora ne može biti, gotovo na rubu razuma.

Turistička sezona? Sve je popunjeno, a kreveta ima. BDP između minusa i plusa, ali kasa nikad prazna. Od gradonačelnika očekujmo još rezova, upravo tamo gdje ih najmanje očekujemo. Financijska situacija zaposlenih građana u Hrvatskoj ići će po programu ‘dobiješ, pa ne dobiješ’, ali preživljavaš na nadi. Urodi zemlje preplavit će naša polja, ali otkup ne nailazi na odaziv po prikladnoj cijeni.

Sindikati samo u pripremnoj fazi. Povratak Hrvata na rodno mjesto prevagnut će u odnosu na odlazak iz Hrvatske. Obrazovanje malo online, malo u obrazovne ustanove … sve će se nekako uklopiti u sliku.

Gospodarstvo općenito kao more. Plima, oseka, povuci, potegni. Poskupljenja svega, više nego kapi kiše. Stopa nezaposlenosti pada zbog određenih promjena u sustavu.

Glazbena scena i dalje puna sitniša. Influenceri zbog preživljavanja mijenjaju dosad poznati smjer, neki čak i na uštrb ljubavi. Jedan urednik informativnog programa prelazi u drugu televizijsku kuću. Puno novih veza i ljubavi među celebritijima, ali i iznenadnih rastava.

Osnivanje nove političke strane koju će mnogi omalovažiti i nazvati prolaznom, budućnost će oblikovati u stranku koja će postati vladajuća.

U obnovama stradalima u potresu, tek mali pomaci. Potresa se još nećemo potpuno riješiti. Zatresti će jedan nešto jači potres, ali srećom bez većih šteta. Dalmatinska zagora bit će na meti piromana, a jedan teško ugasiv požar doći će u blizinu stambenih prostora.

I krizni stožer mijenja svoje lice. Pooštrit će se mjere vezane uz koronu, ali sumnjam u uvođenje potpunog zatvaranja zbog krize gospodarstva.

Veliko iznenađenje na nogometnoj sceni. Slijedi i svjetsko nogometno prvenstvo, te Dalić i njegova karizma.

U državnim institucijama bit će kao u vreloj vodi.

Uglavnom zaključak svega je kako ćemo mi u Hrvatskoj živjeti po principu: ‘Danas ćemo izdržati, a sutra ćemo vidjeti!’