Astrologija Stil Života

Moonspotting: U astrologiji je moguće prepoznati sve naše ljubavi – saznajte kako uz savjete Ivane Pavić

foto: Jasmina Stanišić @jasminas.photography
Ivana Pavić je numerologinja i astrologinja novog doba. Govori nam o karmi, srodnim dušama, Veneri, Mjesecu i Marsu, prošlosti i budućnosti, numerologiji i astrologiji - i ljubavi, najviše o ljubavi

Kada pričamo o ljubavi, na što sve trebamo obratiti pažnju dok gledamo svoju natalnu kartu?

Najprije ćemo obratiti pažnju na peto i sedmo polje, jer su to polja odnosa, ali i pogledati gdje nam se nalaze (pozicije u znaku kući i aspektima) Venera i Marsa. Važno je da obratimo pažnju i na natalnu poziciju Mjeseca, jer je on slika naših emotivnih potreba, ali tu je i os 5/11 koja nam opisuje način davanja i primanja ljubavi. Koja god da je procjena u pitanju, uvijek treba poći od samog ascendenta (podznaka) i planeta koji predstavlja osobno nas (planet koji vlada prvom kućom) da bismo bolje razumjeli tko smo mi, što volimo i što nam je potrebno.

Tko je Ivana Pavić?

Ivana Pavić može biti ili jedna duboko kompleksna ili neočekivano jednostavna ličnost, ovisi o situaciji u koju je Svemir smjesti. Za sebe bih rekla da sam netko tko ne živi u skladu sa svojim godinama ili vremenom u kojem se nalazi, ali nalazi zadovoljstvo u svemu što radi. Predstavljanje mi je uvijek bilo izazovno, jer se u tim situacijama očekuje da se spakiramo u odgovarajuću formu i pretpostavlja da je ta jedna odrednica u vidu diplome ili titule koju ćemo izgovoriti ono što nas definira i najbolje opisuje. Ne mislim da nas titule ili obrazovanje određuju, ali vjerujem da to rade naši izbori.

Trenutno biram da prenosim astrološko znanje, radim konzultacije s klijentima i pišem o planetarnim postavkama, ali i radim sve ono što mi pomaže da ja budem ja i dovoljno mi je simpatično i ludo. Moj životni put je bio zanimljiv i nepredvidiv – od studija međunarodnih odnosa i menadžmenta u kulturi, preko PR-a, marketinga, rada na koncertima i filmskim festivalima, do astrologije i numerologije. Sva ta iskustva su mi bila dragocjena i jesu sastavni dio mene, a gdje će me i na koje staze dalje put nanijeti, jedva čekam vidjeti.

Što te i kako dovelo do astrologije?

Do astrologije me je najprije dovela moja prijateljica Ksenija Žižak (poznatija u svijetu astrologije kao Astrosovica). Kseniju sam upoznala prije nekih desetak godina i bilo mi je super zanimljivo slušati je kako priča o astrologiji na našim čestim zajedničkim okupljanjima. O astrologiji tada nisam puno znala, ali zahvaljujući Kseniji i knjigama koje mi je posuđivala, počela sam razvijati interes za nju. Čak ni tada mi astrologija nije djelovala kao nešto što bi jednog dana moglo prerasti u posao, već je to isključivo bio hobi koji me je istovremeno fascinirao i budio inat za dokazivanjem istine o tome što astrologija jest i kakva njena uloga treba biti u današnjem društvu.

Kada je to bilo i čime si se bavila prije toga?

Astrologija me počela zanimati dok sam studirala, tj. prije nekih desetak godina. Tada mi je fokus bio na fakultetu, ali i radu i volontiranju na raznim sportskim/kulturnim manifestacijama. Kad sam diplomirala, osjetila sam potrebu da se više posvetim svojim hobijima i tada sam službeno započela svoju astrološku edukaciju. U tom razdoblju sam zakoračila u svijet marketinga, pa je astrologija bila jedna od aktivnosti koja mi popunjava slobodno vrijeme.

Gdje si počela izučavati astrološke karte i što te je najviše naučilo tajnama astrologije?

Dugo godina sam samostalno istraživala astrologiju kroz knjige koje su mi tada bile dostupne i razne tekstove domaćih i stranih autora, na koje sam nailazila na internetu. Brzo sam prepoznala da astrologija nije jezik koji mi je nepoznat i koji s lakoćom pričam, ali i uvidjela da postoji jako puno pitanja koja ne mogu sama odgonetnuti. Tada se javila potreba za pronalaženjem mentora i službeno sam svoju astrološku edukaciju započela 2016. na Kepler institutu kod učitelja Aleksandra Imširagića, gdje sam se zaljubila u karmičku astrologiju i odlučila da svoju potragu za dubljim znanjima, nakon završene dvogodišnje edukacije, nastavim s mojom karmičkom učiteljicom Vesnom Radišić. Njeno znanje i iskustvo su mi pomogli da proširim vidike i kroz rad s njom sam prepoznala da astrologija nije samo još jedan hobi koji mi ide od ruke, već poziv koji sa zadovoljstvom danas biram živjeti.

Karmički astrolozi vjeruju da se do prvog Saturnovog povratka, koji se događa oko 28. – 30. godine prolazi kroz točno određena iskustva, bez velike mogućnosti izbora i slobodne volje da na bilo što utječemo

Zašto na društvenim mrežama nosiš ime Moonspotting?

Moonspotting se rodila 2018. kao produkt dvije moje velike ljubavi: planet Mjesec, koji mi je astrološki najdraži za promatranje, kao i knjige (potom i filma) Trainspotting. Nikad nisam željela “nositi” ime koje u sebi sadrži nešto što direktno asocira na astrologiju, jer vjerujem da je način na koji radim, drukčiji od onoga što i obični laici danas nazivaju astrologijom. Igrajući se s raznim riječima i pojmovima koje volim, jako se brzo i prirodno rodila Moonspotting (u doslovnom prijevodu “promatranje Mjeseca”) i ime koje sam sebi nadjenula je, kao i moj profil na društvenim mrežama, autentični prikaz mene i mog pogleda na svijet.

Što te najviše veže, privlači i zadržava u astrologiji?

Natalna karta je zvjezdana mapa koja nam na vrlo praktičan i jednostavan način može pomoći da pronađemo svoje mjesto u ovom koordinatnom sistemu. Astrološka simbolika me iznova i iznova fascinira u radu s klijentima i uživam u promatranju kako različiti pojedinci žive u materiji svoje natalne postavke. Razumijevanje astroloških simbola mi je pomoglo da bolje upoznam sebe i jasno vidim ljude koji mi dolaze u život, ali i razumijem lekcije koje mi dolaze kroz odnose s njima. Kroz astrologiju se razotkrivam i stvaram prostor u kojem moje biće može slobodno živjeti u materiji. Astrologiju zato vidim kao jednu plemenitu vještinu koja nam na posve praktičan i lak način može pomoći da razumijemo i prihvatimo božanstveni svijet koji se krije u nama.

Što je za tebe konkretno sam horoskop i kakva je njegova uloga u tvom životu?

Natalna karta je putokaz duše u kojem su sadržani zapisi o svim talentima, manama i vrlinama, ljudima, iskustvima i izazovima koji nam se daju kroz ovaj život. Astrologija ima savjetodavnu i edukativnu funkciju, jer nam pomaže da se jasnije vidimo i razumijemo zašto naš doživljaj svijeta izgleda tako kako izgleda.

Koliko nas natalna karta određuje i koliko nam doista diktira smjer života?

Osobno vjerujem da postoje neke stvari u našoj natalnoj karti koje su fiksne, poput toga gdje ćemo se roditi, tko su nam roditelji, u koju školu ćemo ići… Karmički astrolozi vjeruju da se do prvog Saturnovog povratka, koji se događa oko 28. – 30. godine prolazi kroz točno određena iskustva, bez velike mogućnosti izbora i slobodne volje da na bilo što utječemo. Do tada se formira struktura naše ličnosti i određeno razumijevanje života kao takvog – ali to ne znači da je sve što smo do tada naučili ono što nas dovijeka određuje. Pozicija Saturna i Mjeseca u našoj natalnoj karti diktira materijalna i emotivna iskustva kroz koja naša duša uči i evoluira. U našoj natalnoj karti zato postoje zapisi iskustava koji su važni za naš rast, ali kako svako ljudsko biće ima određeni stupanj slobodne volje, od načina korištenja iste će ovisiti i način na koji ćemo odigrati uloge koje su nam natalno date. Natalna karta nam nudi čitav spektar mogućnosti, koje možemo iskoristiti u pravom trenutku, ali od nas samih ovisi hoćemo li ih i na koji način ostvariti.

Imaš li neki primjer iz svog života koji je baš obilježen nečim astrološkim, koji je možda bio neka prekretnica u tvom životu?

Ima ih bezbroj, ali je sigurno najznačajniji period Saturnovog povratka koji sam spomenula u prethodnom pitanju. Iz ugla mog natalnog horoskopa pokazalo se da će u tom periodu za mene biti važno odlučiti u kojem pravcu će dalje ići moj karijerni put. To je i bio trenutak u kojem sam prepoznala da je vrijeme da napustim svijet marketinga i više se okrenem ezoteriji, a zahvaljujući toj odluci život mi se okrenuo za 180 stupnjeve i otvorilo se puno novih vrata, uvida i spoznaja koje su me duboko transformirale i promijenile.

foto: Jasmina
Stanišić @jasminas.photography

Koja je razlika između svima poznate astrologije i karmičke astrologije?

Karmička astrologija ide u dubinu jer daje odgovore na pitanja zašto nam se događa to što nam se događa, uz jasne smjernice kako sebi pomoći da što lakše i svjesnije prođemo kroz iskustva koja su nam data. Različita je od “obične” astrologije time što ide u dubinu ljudskog bića i objašnjava nam na koji način su nas “odredili” naši preci, ili naša osobna karma iz prethodnih inkarnacija. Ono što karmičku astrologiju razlikuje od ostalih grana je to što se ne bavi prognozama budućih događaja, već joj je fokus na sada i ovdje, uz osvrt na ono što nam je prethodilo i dublje razumijevanje onoga što je bilo, kako bismo pronašli najbolji mogući način da unaprijedimo kvalitete naših života. Besmisleno je uspoređivati astrologe i reći koja grana je bolja, jer svaki astrolog ima svoju publiku. Ovisno o potrebama i očekivanjima biramo astrologa koji nam potencijalno može odgonetnuti sve ono oko čega se pitamo, pa tako možda karmička astrologija za neke može biti preveliki zalogaj, jer ona zahtijeva spremnost da se zasuku rukavi i radi na sebi.
Što sve treba znati da bi se bavilo karmičkom astrologijom?

Karmička astrologija je kompleksnija grana astrologije i jako je izazovno razumjeti je ako nemamo osnovno astrološko predznanje o natalnoj i psihološkoj astrologiji. Po mom mišljenju je odlika dobrog karmičkog astrologa i to koliko znanja iz iste primjenjuje u radu na sebi, kao i koliko je otvoren, razumije ljudsku prirodu, zanima se za psihologiju, vodi duhovnu higijenu… Svatko može dobiti znanja iz karmičke astrologije, ali ne može je svatko razumjeti i praktično primijeniti.

Što nam točno pokazuje natalna karta iz ugla karmičke astrologije?

Osnovno pitanje na koje nam karmička astrologija može odgovoriti je ZAŠTO SE DOGAĐA TO ŠTO NAM SE DOGAĐA. Svaki planet u karmičkoj astrologiji ima svoju karmičku priču i objašnjenje zašto smo birali ovu obitelj, sredinu u kojoj smo se inkarnirali, naše partnere, djecu, prijatelje, šefove i kućne ljubimce. Ljudima koji ne vjeruju u to da „mi biramo“ je jako teško približiti karmičku astrologiju i ponuditi razumijevanje za iskustva koja im se događaju, jer karmička astrologija zahtijeva preuzimanje odgovornosti za vlastiti život. Ako ne razumijemo da je sve što se izvana manifestira u realnosti, odraz nas i sadržaja koji postoji iznutra, ali i uzročno-posljedično vezano za izbore koje su napravili naši preci, a kasnije i mi sami, karmička astrologija jednostavno neće uspjeti ponuditi razumijevanje zašto su događaji koji nam se događaju, koliko god se oni činili lošim, dobri za nas i dio naše ovozemaljske svrhe. Ova grana astrologije je za svakoga tko želi bolje razumjeti sebe i svoje povijesno stablo, ali i prepozna lekcije koje su nam date i dobije usmjerenje kako da ih praktično riješi.

Uz astrologiju baviš se i numerologijom. Što te je tome privuklo i baviš li se i numerologijom profesionalno?

Oduvijek sam osjećala neku neobičnu konekciju s brojevima, a kad sam ih počela intenzivno sanjati, tada je i krenulo moje veće zanimanje za numerologiju. Numerologija je moja prva ljubav i njome se duže bavim od astrologije, a trenutno je kombiniram u svom radu s klijentima i ne odvajam je od astrologije.

Pročitajte više: Svaki znak ima svoju jedinstvenu misiju

Možeš li mi ukratko navesti sličnosti i razlike astrologije i numerologije?

Svaka ima svoje prednosti i mane, ali iz mog ugla gledanja, to su dva različita sistema učenja koja se lijepo nadopunjuju i zajedno daju jasne smjernice. Meni se osobno numerologija pokazala kao konkretnija i preciznija u odnosu na astrologiju koja je mnogo više deskriptivna i zahtijeva logiku i dobro umijeće spajanja simbola.

Kako izgleda tvoj rad s ljudima?

Moj pristup rada je intuitivan i psihološki te uz upotrebu znanja iz astrologije i numerologije nastojim pomoći klijentima da uvide svoje darove i slabosti i razumiju određena iskustva kroz koja prolaze, uz davanje korisnih smjernica i preporuku alata koji im mogu pomoći u daljnjem procesu rada na sebi. Iako je moja velika ljubav karmička astrologija, u radu s klijentima se koristim i znanjima i vještinama koje sam prikupila od kako sam krenula putem osobnog duhovno-materijalnog razvoja. Pored astrologije u svom radu prakticiram i tehniku energetskog iscjeljivanja Timeline healing (tehnika koju je donio učitelj Sal Rakeli), ali tu su i reiki, tarot, human design i numerologija.

Položaj Venere u znaku i aspektima nam pokazuje način davanja i primanja ljubavi, ali i atmosferu koja nas okružuje jer mi vibriramo tom energijom i ona je naša sposobnost za manifestaciju i privlačenje stvari koje su nam potrebne da bismo osjetili zadovoljstvo i sklad

Što točno nudiš kroz svoj rad?

Usluge koje nudim su razne, od konzultacija s klijentima koje se mogu raditi online ili uživo, do edukacija koje držim iz područja astrologije i numerologije, kako za buduće profesionalne astrologe/numerologe, tako i za sve one koji bi praktično voljeli koristiti znanja iz istih u daljnjem radu na sebi. Kada su u pitanju konzultacije, nudim nekoliko različitih opcija tumačenja koja se rade online preko Zooma. Nedavno sam uvela i opciju rada 1 na 1 uživo koji je kombinacija različitih energetskih tehnika, astrologije, human dizajna i numerologije, i on podrazumijeva nekoliko susreta uživo na kojima se radi na određenom problemu ili izazovu kroz koji trenutno prolazite. Ovaj koncept rada je specifičan jer se prilagođava klijentu i ovisno od tipa problematike s kojom se klijent suočava, intuitivno biram alate koje ćemo u daljem radu koristiti. Što se tiče edukacije, trenutno postoje dva modela nastave (rad u grupama i video školica). Astrološka edukacija je podijeljena na tri nivoa (natalna, prediktivna i karmička astrologija), dok je numerološka edukacija nešto što radim jednom u dvije godine, u trajanju od 6 mjeseci. Najviše uživam u prenošenju znanja jer su grupe s kojima radim stvarno nešto posebno i doživljavam ih kao mini zajednice u kojima se njeguju bliskost i povjerenje. Rad s grupama mi je dosta pomogao u mom učenju, sazrijevanju i prepoznavanju vlastite vrijednosti i kroz rad s njima dobivam slobodu da se kreativno izrazim.

Za što te konkretno (i najviše) kontaktiraju?

Klijenti se uglavnom javljaju kada se nalaze na nekoj prekretnici ili su ih životni izazovi toliko pritisli, da im se jednostavno ne nazire rješenje i potreban im je savjet. Naravno tu se često provuku i razne ljubavne i poslovne nedoumice i obiteljske sheme, ali tada uglavnom dolaze da bi potvrdili svoj osjećaj i donijeli odluku koja je donekle već sazrela. Čitatelji me mogu potražiti, pratiti i zatražiti usluge na Instagram profilu “mooonspotting”.

Kako ih savjetuješ kada primijetiš da im se naziru loši aspekti?

Natalna karta je za mene poput jednog labirinta u kojem gotovo sigurno postoji način da se dođe do izlaza, ako ga dobro i pažljivo sagledamo. Na isti način pristupam i klijentima kada im se naziru loši aspekti jer obraćam pažnju na način prenošenja informacija, dok istovremeno tražim rješenje koje im može praktično koristiti, ako već primijetim da im slijedi turbulentan period. Ne nastojim im išta uljepšavati niti davati lažnu nadu, ali vjerujem da je način komunikacije važan kada se uoči nešto “negativno” jer se u suprotnom stvara podloga za programiranje i zastrašivanje klijenata.

Što radiš kad ne misliš na planete?

Mislim o tome koji me je planet “pogurao” da nešto drugo napravim. Slikam, pišem, kampiram na koncertima, istražujem, družim se, kuham, putujem, plešem – odnosno radim sve ono što mi godi u datom trenutku i prateći sebe i svoje tijelo učim kako se prepustiti i uživati u sada.
foto: Jasmina
Stanišić @jasminas.photography

A SADA O VENERI I LJUBAVI…

I laici znaju da je Venera simbol ljubavi. Možeš li nam to objasniti s astrološkog aspekta?

Položaj Venere u znaku i aspektima nam pokazuje način davanja i primanja ljubavi, ali i atmosferu koja nas okružuje jer mi vibriramo tom energijom i ona je naša sposobnost za manifestaciju i privlačenje stvari koje su nam potrebne da bismo osjetili zadovoljstvo i sklad. Tamo gdje nam je Venera tu uživamo i najbolje se osjećamo, ali nema svaka Venera “luksuz” da s lakoćom bude u svojoj prirodi. Svaka nas uči kako da s lakoćom i uživanjem radimo sve ono što volimo, da bismo kvalitetnije i bolje živjeli u materiji.

Kako kretanje Venere utječe na ljubavni (i svakodnevni) život pojedinca?

Tranzitno kretanje Venere nam je važno i daje uvide u to što se kolektivno događa u sferi partnerskih odnosa i financija, jer je Venera planet koji vežemo za materijalni svijet, ljubav i ovozemaljska zadovoljstva. Njen hod kroz određeni znak će reći koje su to potrebe koje nam se bude, u čemu uživamo i čega smo gladni, koje su to sheme i kombinacije odnosa koje su trenutno aktualne ili izazovi koji prijete narušavanju dinamike već postojećih odnosa. Svi volimo čuti što će nam pozicija Venere u određenom znaku donijeti, ali je teško dati jasnu prognozu za pojedinca samo na osnovu znaka ili podznaka koji ga krasi, bez uvida u njihove natalne karte. Zato će nam tranzitno kretanje Venere više pričati o atmosferi koja nas okružuje i dati razne slike shema koje su u tom periodu moguće na polju ljubavnih odnosa, a hoćemo li ih i kako iskoristiti, ovisi o nama samima. 

Kada pričamo o ljubavi najprije ćemo obratiti pažnju na peto i sedmo polje, jer su to polja odnosa, ali i pogledati gdje nam se nalaze (pozicije u znaku kući i aspektima) Venera i Marsa

Postoji li neki položaj Venere koji je loš ili, da tako kažem, nepovoljan za njezinu misiju?

Svaki planet ima svoje dobro ili loše dostojanstvo, odnosno znakove u kojima se osjeća dobro ili ima poteškoće da se istakne, ali po mom mišljenju svaka pozicija planeta može se koristiti na dobar ili loš način. Kada je u pitanju Venera, ono što astrološki znamo je da su njene izazovne pozicije znaci Ovna i Škorpiona (jer tim znacima vlada Mars i ona lako može preuzeti muške uloge, miješa strast i ljubav, traži partnera s kojim će se natjecati ili vodi borbu za dominacijom u partnerskim odnosima… ), kao i znak Djevice (gdje mjeri i kalkulira u partnerskim odnosima, bira sigurnost ispred ljubavi, brani sebi užitak i stavlja sebe u servilan položaj jer vjeruje da zaslužuje ljubav samo ako je korisna drugima). Venera u Ribama se recimo smatra dobrom pozicijom, ali ta Venera je poznata po tome da se lako može izgubiti u svojim fantazijama, pretjerano idealizirati, biva naivna i lakovjerna, odnosno živi sindrom Disney princeze u kojem stalno očekuje princa na bijelom konju i kad se on konačno pojavi, ne vidi jasno da je taj princ kojeg je izmaštala zapravo izgubljeni slučaj kojeg sve vrijeme popravlja i spašava.

Možemo li kako utjecati na Veneru koja se nalazi u znaku nepogodnosti?

Svaku Veneru možemo pravilno oblikovati, ako je na ispravan način hranimo i dajemo joj ono u čemu uživa.

Kada pričamo o ljubavi, na što sve trebamo obratiti pažnju dok gledamo svoju natalnu kartu?

Najprije ćemo obratiti pažnju na peto i sedmo polje, jer su to polja odnosa, ali i pogledati gdje nam se nalaze (pozicije u znaku kući i aspektima) Venera i Marsa. Važno je da obratimo pažnju i na natalnu poziciju Mjeseca, jer je on slika naših emotivnih potreba, ali tu je i os 5/11 koja nam opisuje način davanja i primanja ljubavi. Koja god da je procjena u pitanju, uvijek treba poći od samog ascendenta (podznaka) i planeta koji predstavlja osobno nas (planet koji vlada prvom kućom) da bismo bolje razumjeli tko smo mi, što volimo i što nam je potrebno.

Možemo li kako utjecati na nepovoljne ljubavne aspekte koje najavljuju planeti općenito ili na našoj osobnoj karti?

Uvijek postoji put za “popravljanje” negativnih aspekata. Recimo, kvadrat Marsa i Saturna u sinastrijama partnera može donijeti svađe i nerazumijevanje, agresiju i konflikte u odnosu, ali se taj aspekt popravlja kroz zajednički posao, obostrani trud i ulaganje u odnos, kompromise i odricanja. Aspekt se dodatno troši i kroz dobar seks.

Ovo je razdoblje idealna prilika da dobro promotrimo sebe i osluškujemo svoje unutrašnje potrebe, kako bismo u materiji počeli živjeti i graditi kvalitetnije odnose s drugima i uspjeli dobiti ono što emotivno potražujemo

Koji su još planeti, osim Venere, znakoviti i utjecajni kada je ljubav u pitanju?

Meni je tu najvažniji Mjesec, jer je on slika naših emotivnih potreba, kao i kapaciteta da budemo bliski sa sobom i drugima. Na osnovnu njegove natalne pozicije možemo ustanoviti na koji način se povezujemo s drugima i na koji način gradimo bliskost, koje emocije potražujemo, kao i koje su to emocije s kojima nam je neugodno biti. Mjesec je slika naše duše i on uvijek predstavlja najintimniji dio nas koji je i nama nekad teško jasno razumjeti i vidjeti. Važan je jer u njemu leže emotivne potrebe koje je potrebno njegovati i nahraniti, da bismo se suštinski osjećali dobro. Obratit ćemo pažnju i na poziciju Marsa, jer je i seksualnost važna za svaki partnerski odnos i znamo da bez spajanja Marsa i Venere suštinski nema ni života.

Kojim znakovima se smiješi najbolja ljubavna ljetna priča?

Bez jasnog uvida u kartu pojedinca bismo ovo teško mogli predvidjeti. Promjene na polju partnerskih odnosa do kraja ove godine mogu osjetiti najviše oni s podznakom Bik/Škorpion, ili oni kojima se ti znaci nalaze u natalnom petom polju, jer tranzitna os čvorova u tim poljima pokreće teme odnosa i preispitivanje uloga koje igramo u njima. Također, tranzitni Jupiter može donijeti povoljne ljubavne prilike onima koji imaju znak Ovna u natalnom petom/sedmom polju, ili su Ovan u podznaku, ali i svima koji imaju Veneru u vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strijelac) ili Veneru u znaku Vodenjaka i Blizanaca. Emotivne trzavice i turbulencije u partnerskim odnosima tranzitni Jupiter može donijeti svima s pozicijom natalne Venere u Vagi, Raku ili Jarcu.

Što treba ženska osoba gledati na karti muškarca koji joj se sviđa i s kojim želi ljubavni odnos? A na što muškarac treba obratiti pažnju kad proučava natalnu kartu svoje simpatije?

Poziciju Marsa, Venere i Mjeseca u kućama, znacima i aspektima, natalno peto i sedmo polje, kao i pozicije vladara podznaka.

Postoje li astrološki/karmički gledano srodne duše?

Mišljenja oko toga su podijeljena u astrološkim krugovima, ali ja osobno smatram da svaki karmički odnos nije i odnos srodnih duša, jer nemamo sa svim ljudima koji nam uđu u život lakši oblik karme. Srodna duša je pojam koji danas često vežemo za partnerske odnose, ali zaboravljamo da odnos srodnih duša može postojati i u bilo kom drugom obliku (prijateljskom, poslovnom, odnos majke i djeteta…). Termin označava duše s kojima smo se povezali (srodili) u nekoliko prethodnih života i prema kojima osjećamo drugačiji oblik energetske povezanosti, ljubavi i bliskosti, koju je teško opisati. Nije svaki karmički odnos sudbinski, tj. odnos srodnih duša, ali svaki sudbinski jest i karmički, jer sadrži određene izazove i lekcije koje je važno savladati. U slučaju sudbinskih odnosa, savladavanje lekcija i prihvaćanje iskustva ide puno lakše jer je praćeno otvorenošću obje strane za kompromise, dok je u slučaju karmičkih odnosa priča izazovnija i teža i postoje prepreke da se tako lako dođe do suradnje između partnera. Potpuno je pogrešno tvrditi da su odnosi srodnih duša neopterećeni karmom i da u njima vlada totalna harmonija, bezuvjetna ljubav i razumijevanje, jer u toj slici leži pretjerana idealizacija odnosa koji nam se nameće, a ne razumije što ljubav jest i kako ona zaista izgleda na planetu Zemlji.

Što da nam bude glavna misao vodilja koju šapuću planeti na temu ljubavi nakon ljeta, kada se dani skrate, a noći zahlade?

Cijela ova godina uči nas kako da razvijemo kvalitetniji i nježniji odnos sa sobom, pa mislim da je ovo razdoblje idealna prilika da dobro promotrimo sebe i osluškujemo svoje unutrašnje potrebe, kako bismo u materiji počeli živjeti i graditi kvalitetnije odnose s drugima i uspjeli dobiti ono što emotivno potražujemo.


Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar