Duhovna znanja i vještine

Štucanje je jedan od znakova da netko upravo misli na tebe, no ima ih još…

Stvarnost jednostavno nije dovoljna da zadovolji našu potrebu za dodatnim smislom iza svake male stvari koja nam se događa. I to nije posebnost samo našeg doba, jer oduvijek su ljudi iznenadnim tjelesnim pojavama i onima u svom okruženju pripisivali dodatna značenja.

Često je narodno vjerovanje da netko misli na nas kad se spoje kazaljke sata, a kad su ‘ispružene’ netko nas voli, ili kad vidimo niz brojeva – 222. Netko misli na nas i kad imate osjećaj da ste nešto već vidjeli, ali znakovi koje nam šalje tijelo najvažniji su pokazatelj toga da smo privukli nečije misli.

Većinu smo vjerovanja da kihanje, štucanje, svrab, titranje kapka ili trzanje nekog mišića ima skriveno značenje kojim se nešto nama poručuje preuzeli od svojih majki i baka. A gdje ima dima ima i vatre, stara je narodna poslovica koja nam ulijeva nadu da su naši stari imali pravo kad su vjerovali u tajne znakove, bez njih bi nam svakidašnjica bila mnogo praznija. Jer uvijek je utješno znati da netko negdje možda misli samo na nas.

ŠTUCANJE

Iako je tehnički štucanje znak da su dijafragma i pluća ispali iz sinkroniziranog ritma (štucanje nastaje kada se dijafragma i pluća ‘sudaraju’), ono može upozoriti na nešto drugo.

Štucanje je znak da vas netko spominje. Neki vjeruju da je to upozorenje da ubuduće pripazite na nedobronamjerne ljude u okruženju. To nema veze s nečim što ste možda pogrešno napravili nego je riječ o zlobi neke osobe koja govori protiv vas.

Štucanje je upozorenje da vam je u blizini neko gunđalo. Obratite pozornost na to kada vam se štuca na poslu, posebno u blizini nekih osoba. No štucanje nije nužno znak loših misli prema vama, jer najčešće označava nekog tko vas se sjetio, spominje vas ili razmišlja o vama. Također se vjeruje da ako pogodite tko vas spominje, štucanje odmah prestane.

Štucanje se obično javlja nakon obilata obroka koji širi želudac, no može ga prouzročiti i višak želučane kiseline, previše nikotina, nagle promjene sobne temperature, kao i promjene temperature u želucu zbog tople hrane. Važno je jesti sporije i veće obroke raspodijeliti na nekoliko manjih. Štucanje je uglavnom bezazlena pojava koja se događa povremeno. Možete ga zaustaviti ako lagano nagnete glavu unatrag, suspregnete dah te brojite do deset i izdahnete. Zadržavanje ugljičnog dioksida opustit će vašu dijafragmu i zaustaviti štucanje. Pomoći može i snažan zagrljaj koji će pritisnuti dijafragmu te spriječiti kontrakciju.

KIHANJE

Iako je uvriježeno vjerovanje da kihnuti nakon nečije izjave znači da je izrečeno istina, kihanje govori i da netko govori nešto dobro o vama. To ćete znati po tome ako kihnete samo jednom, ali ako kihnete dva puta to već znači da netko govori loše o vama.

Kihati tri puta, uz prateću bol u vratu, znači da ste na neki način blagoslovljeni. Zato se i kaže ‘nazdravlje’ nakon kihanja, a u anglosaksonskom svijetu ‘blagoslovljeni’. To je neka vrsta verbalne energije koja upućuje da će vam sve ići na ruku.

ZIJEVANJE

Iznenadno zijevanje doista može biti samo znak neispavanosti ili da je mozgu ponestalo kisika. Može biti i znak da ste vidjeli nekoga kako zijeva, što je pokrenulo isti mehanizam i u vama. No postoji i vjerovanje da zijevamo jer netko govori ili misli loše o nama. Katkad je to spominjanje toliko loše – da žele da ste mrtvi.

Nemojte odmah panično zaključiti naprečac o kome je riječ jer zijevanje je ipak previše svakodnevno da bi bilo vjesnik tako crnih misli. Kad zijevnete dva puta, prema mogućnosti, uputite se na spavanje i možda ćete sanjati onoga koga volite. Ili će, u još boljem slučaju, on sanjati vas.

 Samson Katt via Pexels

OČI

Ponekad jednostavno imamo nervozne tikove koje su potaknuli, umor, stres ili neka bolest. Ali takve su pojave dio naporne svakodnevice na koje smo već navikli. No ako nas ne muči niti jedan od razloga koji inače izazivaju takvu pojavu, skloni smo posumnjati u neko tajno značenje trzaja ili svraba.

Često se čuje da svrab lijevog oka znači da ćete biti veseli ili vidjeti nekoga kome se veselite, a da ista pojava na desnom oku znači da ćete plakati. No postoji i vjerovanje da trzaj ili svrab desnog oka u muškaraca znači ili da ih sreća prati i da netko govori jako lijepo o njima. Ako im se svrab ili trzaji pojavi na lijevom oku, trebali bi biti oprezni jer je to znak da nešto nije u redu i da netko govori protiv njih, te im sreća okreće leđa.

Neki misle da isto vrijedi za žene, ali ima i kultura u kojima za žene vrijedi suprotno, te njima trzanje lijevog oka donosi dobre znake, a desnog najavu lošega. Ako takve pojave primijetite na oba oka, vjerojatno je riječ o bolesti, možda alergiji, no neki vjeruju da je to znak da vam je oprez popustio i da ponovno morate izgraditi obrambeni sustav.

TREPAVICA ISPUNJAVA ŽELJE

Ako vam otpadne trepavica, primite je palcem i kažiprstom i odaberite prst za koji mislite da će trepavica ostati zalijepljena. Puhnite tri puta, a ako ste pogodili prst, želja će se i ostvariti.

BOJA KONCA OTKRIVA BOJU KOSE

Ako na odjeći pronađete crni konac, vjerojatno na vas misli plavi muškarac ili žena. Ako pronađete bijeli konac, na vas misli crni muškarac ili žena. Crveni konac oko ruke nosi se protiv uroka.

RUKE

Iznenadan svrab dlana pokazuje da netko misli na vas u vezi s novcem. Desni dlan znači da će novac doći k vama, a lijevi da ćete ga morati dati. Neki smatraju da je obratno. No u vezi s dlanom i novcem ima i pomoći. Ne morate samo nemoćno češkati dlan, u strahu da će vam novac otići, nego možete i utjecati na to da se zaustavi taj neočekivani odljev.

Navodno možete poboljšati svoju energiju koja donosi novac tako da trljate dlan ruke o neki drveni predmet postavljen u zemlju (kolac, stup…). Tako naime uzemljujete energiju i usmjeravate je da donese novac k vama. Još je bolje trljati dlanom stablo koje raste jer se tako povećavaju izgledi da će vam novac doći ili ćete spriječiti da ode od vas.

Ako se slučajno udarite u lakat, vjerojatno je da će vam tijekom dana doći gosti.

Ako uhvatite list ili pero u padu, znak je to da će vam se zdravlje popraviti.

UŠI

Možda ste imali tegoba s ušima, bilo da su vas mučile infekcije, voda zaostala nakon tuširanja, ili nagomilani ušni vosak – ti problemi mogu imati svoju dobru stranu. Svrab u desnom uhu pokazatelj je da netko govori dobro o vama, s ljubavlju i velikom vjerom. Ali svrab u lijevom uhu ‘dojavljuje’ vam da vas netko drži na oku i govori o vašim pogreškama nekome drugome, bez obzira na to postoje li te pogreške ili su izmišljene.

Ako vam se lijevo uho zagrije tijekom ‘razgovora’, možete biti sigurni da je osoba s kojom razgovarate vrlo loše govorila o vama. Ako vam pak zvoni u ušima, to također znači da netko misli na vas.

SMETNJE TIJEKOM JELA

Dok jedete, ako iznenada osjetite škakljanje u grlu i počnete kašljati, to je često pokazatelj da će se dogoditi nesporazum. To da se zakihnete tijekom jela može biti samo fiziološka reakcija na energiju za stolom koju smo pokupili podsvjesno i djeluje na neki od živaca i mišića koji reagiraju na stres. Stoga slušajte svoje tijelo dok jedete; može vam reći mnogo više nego što će čuti ili vidjeti.

Možda je izvor nelagode netko tko sjedi za stolom s vama, ali može biti izvor i u vlastitom umu, ako ste sami kad vam se to dogodi. Taj događaj može najaviti neku situaciju u kojoj ćete morati uzvratiti nekome nešto verbalno. Ili ćete uskoro možda morati odlučiti nešto što ne želite, ili biti prisiljeni pogledati na neku situaciju s druge strane.

OBRAZI

Ako iznenada osjetite peckanje na licu, prije svega na obrazima, a ne osjećate vrtoglavicu ili bolest na bilo koji drugi način i nije riječ o crvenjenju zbog stida ili vrućine, taj osjećaj često upućuje netko govori o vama, ali ne i vrlo lijepo.

Ta toplina doživljava se slično kao pljuska preko lica. To je zato što neugodne riječi o vama izgovara netko od koga to ne biste očekivali, pa je to velik šok. Taj se osjećaj može doživjeti kao udarac ili ubod, pa se nemojte začuditi ako vam čak obraz ili dio lica natekne. Ako ste fizički dobro i osjećaj pečenja nestane, znači da je osoba koja govori loše o vama napokon prestala govoriti i promijenila temu.

SVRAB U NOZI

Ako osjetite jak svrab na desnom koljenu, u kući ćete naći bogatstvo, a ako se javi na lijevom koljenu, nešto loše će vam se dogoditi.

Svrab na lijevoj peti znači da će vam netko prigovarati, a na desnoj radost i dobre vijesti.

Osjetite li trnce u desnom tabanu, ići ćete na put, a u lijevom tabanu, očekujte veliko bogatstvo.

ŠKAKLJANJE NOSA

Ako vas zasvrbi nos, bit ćete jako ljutiti, netko će vas naljutiti. Zasvrbi li vas samo lijeva nosnica, posjetit će vas muška osoba, a ako se to dogodi noću, doći će vam ženska osoba.

Očekujte posjet neke žene i ako vas tijekom dana zasvrbi desna nosnica, ili ćete primiti dobre vijesti. Ako vas svrbi sam vršak nosa, dobit ćete pismo.

Ako nekog muškarca svrbi nos, djevojka mu je u opasnosti.

Ako vam zatreperi jedan dio nosa, imat ćete briga.

ZNAKOVITA GLAVA

Ako vas zasvrbi na vrhu glave, mogli biste dobiti sina.

Neugodno škakljanje na stražnjem dijelu vrata pak znači da će vam neka osoba donijeti darove.

Ako vas svrbi tjeme s desne strane, o nekome ćete suditi, a ako je svrab jak s lijeve strane, veselo ćete se provesti.

Ako vas zasvrbi čelo, budite spremni da primite loše vijesti, a ako vam zatitra čelo između očiju, ići ćete na put.

Kada se dvoje slučajno sudare glavom u želji da nešto podignu, vjerojatno će se zaljubiti.

SNOVI SE ISPUNJAVAJU U TUĐEM KREVETU

Kada prvi put sanjate u tuđem krevetu, bilo bi dobro da san i zapamtite, jer vjerojatno će se i ispuniti.