Duhovna znanja i vještine

Vilinski simboli – ključevi energije

Yuri_B via pixabay

Uopće nije ni presudno vjerujete li ili ne da vile i vilenjaci postoje, no ako tim duhovima prirode pristupite otvorena i iskrena srca, sigurno ćete se uvjeriti koliko je njihova energija moćna i pozitivna, a njihov čarobni svijet prema ljudima blagonaklon, kaže ljubiteljica i praktičarka vilenjačkih vještina Tihana Kos iz Zagreba.

Čovjek se u teškim trenucima ili kriznim situacijama uvijek pokušava prisjetiti nekih osobnih rituala i mantri koje bi ga ponovno vratile na površinu, a upravo moćni simboli iz nevidljivoga višega kraljevstva mogu pomoći da taj čovjek ne samo ispliva, nego i da s lakoćom nastavi plivati kroz život.

Sve dok su namjere iskrene, dobronamjerne i nesebične, vilenjaci su spremni pomoći, treba ih samo zamoliti i na kraju im zahvaliti. Svatko može zaželjeti i uz pomoć simbola ostvariti bolje zdravlje, više ljubavi, samopouzdanja, radosti, novi posao, sigurniji dom, ali i poželjeti smršavjeti, bolje sanjati, imati više energije, zaštititi se, otkriti tajnu, odbaciti strahove, pronaći izgubljenu stvar…

Više je od 200 drevnih vilenjačkih simbola, svaki sa svojim energijama i moćima, i svaki sa svojim posebnim i za ljude u početku neobičnim vilenjačkim imenom, no za uho i srce uvijek magičnim i ezoteričnim.

Najbolju i najiscrpniju zbirku vilenjačkih simbola na ovim prostorima prikupila je Slovenka Marjetka Jeršek. Na njezinim su kartama iscrtani svi simboli, a u njezinim su knjigama objašnjeni njihovo djelovanje i moć.

Simbolima se može koristiti u bilo kojoj situaciji i u bilo koje vrijeme ako su oni aktivirani.

AKTIVACIJA SIMBOLA

 • Kako bi se simboli napunili što većom energijom najbolje ih je crtati u podne, ponoć, svitanje dane ili u vrijeme mladog mjeseca (većina simbola se puni od mladog do punog mjeseca).
 • Vilenjačke je simbole najbolje nacrtati na običnom bijelom papiru, kamenu ili drvetu, tkanini, svili ili na drugome prirodnom materijalu (metalni predmeti nisu idealni za crtanje). Umjesto olovke bolje je upotrijebiti bojicu, flomaster ili kemijsku.
 • Prije crtanja potrebno je pronaći mjesto na kojem se čovjek može opustiti i usredotočiti na ono što radi.
 • Simboli se nikad ne crtaju olovkom ili crnom bojom. U pravilu se najbolje koristiti plavom jer je univerzalna, no za ljubav i strast bolje je izabrati crvenu ili narančastu, a za zdravlje srebrnu ili zlatnu.
 • Prostor je prije rituala najbolje energetski očistiti mirisnim štapićima ili nekom drugom tehnikom.
 • Nije bitno je li simbol najtočnije nacrtan, no važno je da se crta rukom, a ne ravnalom, šestarom ili drugim pomagalima.
 • Posebno je važna otvorenost srca i energija koju čovjek unosi dok crta simbole jer će ona i donijeti rezultat. Manje je bitno kako će simbol na kraju estetski izgledati.
 • Nikad ne treba zaboraviti da se simboli uvijek izrađuju samo iz čiste ljubavi i zahvalnosti jer će se čuda tada sigurno ostvariti, a darovi stići.

Vilenjačke simbole je nemoguće koristiti u negativnom i lošem pravcu jer oni kao takvi ne postoje niti u svijetu vilenjaka – govori nam Tihana Kos, koja se uostalom bavi i drugim alternativnim tehnikama kao što je reiki. Nije moguće aktivirati njihovu energiju ako onaj koji ih koristi traži moć ili vlast nad drugom osobom, priziva nesreću, zavist ili mržnju. Jedino što se u takvom slučaju može dogoditi je suprotan efekt jer i vilenjaci se vole zaigrati.

 • Iako postoji više načina aktivacije simbola, najbolje je da sami odredite polje njihova djelovanja.
 • Prije ili poslije crtanja ispred sebe ih iscrtajte rukom po zraku kako biste osjetili njihovu energiju.
 • Zatim je potrebno na glas izgovoriti magično ime simbola. Možete to učiniti tri puta na glas, tri puta ispod glasa i tri puta u sebi kako je to i opisano u knjigama Marjetke Jeršek.
 • Tad je, kao i u drugim molitvama, potrebno vile i vilenjake zamoliti kako želimo da određeni simbol djeluje. Molitva može biti potpuno subjektivna, bitno je jedino da ju izgovarate iskrenog i otvorenog srca te da proizlazi iz pozitivnih i poštenih namjera.
 • Na kraju se duhovima prirode treba još samo zahvaliti.

Ovo je prva i najvažnija aktivacija i za korištenje dobrobiti simbola više ju ne treba ponavljati.

Kad su aktivirani, moguće ih je upotrebljavati u bilo kojoj situaciji i u bilo koje vrijeme. Aktivirane simbole je najbolje jedno vrijeme nositi blizu tijela kako bi se energije upoznale, stopile i pojačale.

Jednostavni i napredni Simboli će ponekad djelovati odmah, nekad će trebati vremena da se želje ispune, a ponekad će trebati više simbola kako bi njihova energija preplavila fizički svijet i čovjeka u njemu. Upornost se na kraju uvijek isplati.

U početku je najbolje koristiti već izrađene i dobro poznate karte simbola, naročito ako čovjek traži bolje zdravlje, posao, više ljubavi, sreću ili radost. Tako je lakše i jednostavnije. Postoji bezbroj mogućnosti, ali i više kombinacija simbola za određenu situaciju ili konkretan cilj koje pojačavaju energiju i koje svaki čovjek otvorena i iskrena srca može iskoristiti.

Simbol se može i puniti, odnosno moguće je i pojačavati energiju koju nose. To je najbolje učiniti pomoću nekog rituala i duboke koncentracije. Simbol možete staviti u dlan, meditirati s njim ili crtati njegove obrise po tijelu. Crtanje po tijelu ili prislanjanje simbola na tijelo je posebno učinkovito ako u tom dijelu osjećate bol.

Kreativnost stvaranja simbola je bezgranična nakon što se uvjerite u prekrasnu i moćnu energiju simbola, shvatit ćete kako ih možete i sami iscrtavati i izrađivati te ih koristiti na brojne i kreativne načine.

Tako primjerice simbol za vitalnost i obnavljanje životne energije ORAN TAR možete iscrtati na hrani, šamponu za kosu, kremi za njegu tijela i on će vam sigurno povratiti snagu i energiju.

Kartice, talismane ili obične papire iscrtane simbolom možete staviti ispod jastuka, u novčanik ili džep, na radni stol, u kupaonicu ili kuhinju ili ih čuvati u magičnoj kutijici te ih po želji vaditi kad god vam je potrebno. Kako postajete iskusniji, lakše ih je upotrebljavati po osjećaju i već unaprijed upotrijebiti za najprikladniju situaciju.

Važnost zahvale magični simboli vilenjaka nisu čarobni štapići, ne funkcioniraju po jednom te istom receptu i nikad ih ne treba siliti na djelovanje.