Duhovna znanja i vještine

Test: Pronađite svoju mandalu

Zatvorite oči i duboko udahnite i izdahnite tri puta. Otvorite oči i zagledajte se u ove mandale. Odaberite onu koja je odmah najviše privukla vašu pažnju i doznajte što vaša mandala govori o vama.

1. Ravnoteža

Ova mandala nosi energetski duh labuda – uzvišenu ženstvenost popraćenu zaštitničkom muževnom snagom. Podsjeća nas na važnost ravnoteže u životu. Predstavlja savršenu ravnotežu yina i yanga, muške i ženske energije. Prstenasti krugovi predstavljaju sve slojeve vaše esencije. Vaš duh traži da pažnju usmjerite na stvaranje ravnoteže u vašem umu, tijelu i duhu. Traži vas da preusmjerite prioritete na više unutarnjeg blagostanja.

2. Iscjeljivanje

Ova mandala nosi energetski duh žabe. Donosi pročišćavajuću energiju i podsjeća kako je za iscjeljenje potrebno biti osviješten na fizičkoj, emocionalnoj i duhovnoj razini. Vaš duh traži da manje pažnje poklanjate ishodima, a više se fokusirate na spoznaju i prihvaćanje trenutačnog stanja i situacije u kojoj se nalazite. Znat ćete da ste iscijeljeni kad shvatite da imate novo i drukčije viđenje već poznate stare situacije.

3. Intuicija

Ova mandala nosi energetski duh sove. Unutarnji trokut mandale predstavlja intuiciju. Ispoljava istinitost i sposobnost pronalaska svjetla u mraku. Pomaže probuditi vaš duh u tajanstvena područja ponašajući se kao čuvar unutarnje mudrosti. Vaš duh traži da vjerujete, slušate i ostanete otvoreni. Prigrlite poruke i intuitivno obnovite znanje o sebi i urođenim sposobnostima. Vi već znate više nego što želite priznati.

4. Vizija

Ova mandala nosi energetski duh bijelog tigra. Osigurava jasnoću namjera u ključnim područjima života, donosi jasnoću vizije i razvoj svijesti. Ona pomaže da postanete uzemljeni dok fokus usmjeravate na nove ambicije. Vaš duh vas traži da vizualizirate svoju budućnost. Zapitajte se što najviše priželjkujete i čemu stremite. Ostanite fokusirani i definirajte svoje namjere. Što je bolja vizualizacija, prije će se ostvariti.

5. Opraštanje

Ova mandala nosi duh psa. Unutrašnjost mandale zorno upozorava da sve što osjećamo – i ljubav i strah – dolazi iz iste točke koja oblikuje trenutačno stanje našeg postojanja. Donosi bezuvjetno partnerstvo i ukorijenjen osjećaj pripadnosti. Vaš duh traži da dotaknete izvor problema. Razmišljajte o ljudima koji vas okružuju i shvatite koliko oni oblikuju vaše raspoloženje. Oprostite onima koji su vas povrijedili i vaše će iscjeljenje započeti.

6. Komunikacija

Ova mandala nosi duh kita. Svaki sloj ove mandale otkriva nešto novo kroz verbalnu i neverbalnu komunikaciju. Ona pomaže da zaronimo dublje u podsvijest i da komuniciramo s unutarnjim bićem u svakoj situaciji. Vaš duh poručuje da bolje osluškujete sve rečeno u određenoj situaciji, ono što je izrečeno na glas, kao i ono što je ostalo tiho i nečujno. Zaronite dublje u svoje srce i izrazite svoju istinsku poruku na način koji će ojačati i vas i druge.

7. Mašta

Ova mandala nosi duh vilina konjica. Vanjski krug mandale oblikuje unutarnju energiju i kreaciju. Mandala pokazuje kako vidjeti ispod površine, pronaći nove mogućnosti, svjetlo, entuzijazam i nepresušan izvor nove energije. Vaš duh traži da prestanete brinuti i previše razmišljati. Zaboravite na strahove i slijedite trag onoga što volite. Prepustite se vlastitoj mašti.

8. Ljubav

Ova mandala nosi duh nilskog konja. On donosi čistu i nepatvorenu ljubav te nas podsjeća da voljenima uvijek iskazujemo tople osjećaje i da snaga ljubavi treba postati pokretač života. Ljubav je vaš primaran cilj, ono čemu težite. Vaš duh možda traži da osjetite svoju nutrinu, da više volite sebe i druge kako biste privukli pravu ljubav. Okružite se onima koje volite, radite stvari koje vas usrećuju i ne sramite se dijeliti, upućivati, poklanjati…
9. Suosjećanje

Ova mandala nosi duh slona. On predstavlja suosjećanje i prirodan instinkt koji nas podsjećaju da iznova osjetimo zajedništvo i međusobnu povezanost te da se borimo za ono što nam srce govori. Vaš duh traži da se zapitate osjećate li dovoljno razumijevanja i suosjećanja za one koji vas okružuju. To se također odnosi i na vas same – procijenite jeste li blagi i topli prema sebi ili ste grubi i stalno se osuđujete. Budite nježni i ponekad si dopustite biti ranjivi.

10. Snaga

Ova mandala nosi duh orla koji donosi sposobnost savršenog vida, jasnoće i namjere. On nas podsjeća da probudimo unutrašnjeg ratnika za kojeg ništa nije nemoguće i koji pobjeđuje. Mandala simbolizira potrebu za pronalaskom unutarnje snage. Vaš duh poručuje da prihvatite svoju hrabrost i na svaku problematičnu situaciju gledate otvorenim očima. Napustite strahove, probudite unutarnju snagu i uzmite od života ono što zaslužujete jer vi to možete.

11. Inspiracija

Ona nosi duh pauna koji donosi ljepotu te svoju moćnu prisutnost, jedinstvenost i ponos. Podsjeća da se nikad ne smijemo bojati svijetu pokloniti sve ono bogatstvo koje nosimo u sebi. Trebamo pokazati sve svoje boje. Vaš duh traži da se osvrnete oko sebe i primijetite svu ljepotu koja vas okružuje. Vjerujte u sebe i svoje talente. Budite ponosni i samopouzdani. Inspirirajte druge vašim kvalitetama i otvorite se svijetu.

12. Zaštita

Ova mandala nosi duh medvjeda, velikog zaštitnika koji čvrsto stoji na zemlji i podsjeća da instinktivno osjetimo kad trebate malo odstupiti i pripremiti se za razdoblje koji slijedi. Vaš duh traži da budete selektivni sa svojim moćima. Mandala upućuje na snažnu individualnost. Vjerujte instinktima, slušajte što vam govori srce te se zalažite za sebe i svoja uvjerenja, ali bez ulaska u konflikte. Zaštitite svoje srce, no jednako tako – ne ustručavajte se za njega boriti.

13. Samopouzdanje

Ova mandala nosi duh lava. Njegova energija dominira, on je snažan i poduzetan. Ponosan na sebe podsjeća nas da budemo asertivni u svakoj novoj situaciji te budemo hrabri i ponosni. Vaš duh poručuje da se ne bojite tražiti priliku. Budite vlastiti vođa te upamtite da ste upravo vi odabrani za uspješno suočavanje s novim životnim preprekama i da ćete ih savladati bez imalo muke.

14. Motivacija

Ova mandala nosi duh konja koji pršti slobodom i energijom. On je ustrajan, predan i snažan, no nikad ne zaboravlja na važnost slobode i odabira ciljeva koji su došli iz jasnih unutarnjih namjera i osjećaja. Vaš duh traži vašu poduzetnost i djelovanje. Ne zaboravite na unutarnje pokretače i ambicije te im dopustite da ugledaju svjetlo dana i dovedu vas na mjesto na koje želite stići.

15. Transformacija

Ova mandala nosi duh zmije. To je duh senzualnosti i fluidnosti, koji ima sposobnost ostavljanja starog i otvaranje ka novom. On nas uči kako da pričekamo i prikupimo dovoljno energije za nove pobjede. Vaš duh traži da ponovo dođete u kontakt sa svojom unutarnjom vatrom i transformirate je u novo svjetlo na vašem putu. Kako biste ostvarili promjene i krenuli dalje, prvo odbacite ono što vas zadržava i vuče nazad.

16. Prilika

Ova mandala je vođena elementom vatre i nosi je duh djetlića koji donosi optimističan i odlučan pristup životu, nalazeći obilje u naizgled običnom. Podsjeća nas da nastavimo kucati na vrata u nadi da će netko pravi otvoriti te nam otkriti nešto nevjerojatno i dobro. Duh traži da zgrabite dan. Vrijeme je da je stvorite nove prilike ako se osjećate neispunjeno. Preispitajte se kako biste shvatili što vam nedostaje za upaliti unutarnji plamen koji će obasjati ta mu.